Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de november-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende c
ategorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog een mooi ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Ledenvoordeel
 
Profiteer van onze aantrekkelijke collectieve zorgverzekering
 
In 2019 betalen we allemaal meer voor de zorg en onze zorgverzekering. Vooral senioren hebben te maken met stijgende zorgkosten. Als lid van KBO of PCOB kunt u gebruikmaken van onze aantrekkelijke en voordelige collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Want samen zijn we goedkoper uit! 
De verzekering kent vele extra’s, exclusief voor KBO- en PCOB-leden. Bijvoorbeeld het Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket met onder andere zes extra behandelingen fysiotherapie, hulp van de zorgcoaches van Zilveren Kruis en vergoeding voor de verplichte rijbewijskeuring. Overstappen is heel gemakkelijk.
Bekijk alle voordelen
Praktisch aan de slag
 
Lokale belangenbehartiging: Mijnkwaliteitvanleven.nl voor meer seniorvriendelijk beleid in uw gemeente
 
Lokale belangenbehartigers van KBO-PCOB werken steeds vaker met de gemeenterapporten van Mijnkwaliteitvanleven.nl. Ze gebruiken de uitkomsten bijvoorbeeld om in gesprek te gaan met de gemeente, een woningstichting, WMO-raad of zorginstelling. Beleidsmedewerker Miranda Wesselink vertelt in een interview over de vragenlijsten van Mijnkwaliteitvanlevenl.nl en de mogelijkheden voor lokale belangenbehartiging. “Wat is belangrijk voor je? Wat is voor jou kwaliteit en waar heb je hulp bij nodig? Met mensen praten over die onderwerpen levert mooie inzichten op.”
Lees meer
Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis stopt, vraag lokaal aandacht voor kwaliteitscriteria
 
Goede seniorvriendelijke ziekenhuiszorg is een van de speerpunten van KBO-PCOB. Daartoe riepen we in 2013 het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis in het leven, dat we in 2013, 2015 en 2017 uitreikten aan ziekenhuizen. Helaas stopt het keurmerk vanaf 2019. Bent u lid van de cliëntenraad van een ziekenhuis? Dan vragen we u de kwaliteitsaspecten ook bij uw ziekenhuis onder de aandacht te brengen.
Lees hier meer over
Informatie voor leden en afdelingen
 
Dossier AVG: nieuwe versie brochure voor afdelingen
 
De AVG-brochure voor afdelingen is weer voor u vernieuwd. U vindt in deze geactualiseerde versie een item over het uitwisselen van leden-informatie tussen KBO- en PCOB-afdelingen in de ledenadministratie.

Meer informatie over de AVG leest u in het speciale dossier op onze website. Daar vindt u ook de vernieuwde brochure.
Naar het AVG-dossier
Trainingen en activiteiten
 
In gesprek over leven en sterven, hoe doe je dat?
 
Tijdens de inspiratiedag Grenzeloos leven op donderdag 1 november spraken veel leden hun waardering uit voor het feit dat binnen onze vereniging dit soort bijeenkomsten georganiseerd worden. Het gaat daarbij om bezinning, delen van ervaringen, zorgen, wensen en hoop. KBO- en PCOB-afdelingen kunnen juist op het vlak van zingeving elkaar inspireren en samenwerken. Dit kan mensen versterken om ook in eigen kring, met hun directe omgeving, in gesprek te gaan over ouder worden.

Op onze website leest u een terugblik op de Inspiratiedag. Misschien heeft u ook behoefte aan een bijeenkomst of gesprek over dit thema bij uw afdeling. KBO-PCOB biedt een dialoogmethode aan, waarbij u in een kleine groep onder leiding van een gespreksbegeleider praat over vragen en behoeften. Informeer bij het verenigingsbureau naar de mogelijkheden.
Lees de terugblik op de Inspiratiedag
Nu al werken aan goedgevuld zomerprogramma
 
Het lijkt nog ver weg, maar activiteiten voor de zomer worden nu voorbereid. Denk daarbij alstublieft na over het onderwerp ‘zomereenzaamheid. Dit onderwerp haalde afgelopen zomer het nieuws. Geconstateerd werd dat in de zomer met name senioren meer eenzaamheid ervaren. Juist in een periode waarin familie en vrienden op vakantie gaan, houden ook veel activiteiten een zomerstop. 
Het onderwerp krijgt landelijk aandacht in het plan Eén tegen eenzaamheid van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hij hoopt dat gemeenten en vrijwilligers elkaar vinden in lokale acties om eenzaamheid te voorkomen.
Ook KBO-PCOB maakt zich er sterk voor eenzaamheid te voorkomen. De lokale afdelingen zijn daarin belangrijke sociale netwerken. Heeft u ook behoefte aan activiteiten of wilt u eraan meewerken? Laat het uw afdeling weten of neem zelf het initiatief. We horen graag uw tips voor zomeractiviteiten!
Lees onze goede voorbeelden
Gezocht: regiocoördinatoren voor PCOB
 
U kunt goed luisteren, organiseren, verbinden en samenwerken. U bent graag de spin in het web  en u bent een echte doorzetter. U werkt graag met mensen en u bent goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden. U ziet er niet tegenop ziet om de vraagbaak te zijn van PCOB-bestuurders. Beschikt u over al deze eigenschappen? Dan zijn we op zoek naar u! KBO-PCOB is namelijk op zoek naar regiocoördinatoren voor verschillende regio’s: Achterhoek, Noord-Brabant West, Westerwolde-Oldambt in Groningen en Noord-Holland Zuid. Iets voor u? 
Lees meer over deze functie
Nieuwsberichten
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
 
Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

KBO-PCOB: betrek vrijwilliger bij geestelijke verzorging
Zware tijden voor oudere werkzoekenden
Let op bij oneerlijke telefonische verkoop
KBO-PCOB pleit voor herkenbare evacuatieliften bij brand
9 misverstanden over ons penisoen
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden