Nieuwsbrief KBO-PCOB | 14 februari 2019 online lezen
 >
 

Doet u al mee met 40 dagen geen druppel?
U kunt zich nu nog
inschrijven

 
Directeur Manon Vanderkaa in Nederlands Dagblad: 'Dementie vraagt ook om aandacht voor zingeving'
 
"Tijdens de week van euthanasie (9 tot 16 februari) staat dit jaar het onderwerp dementie en euthanasie centraal. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) zet in op goede informatievoorziening en discussie rond de keuze die mensen willen maken rond hun levenseinde. Het praten en nadenken over het levenseinde steunt KBO-PCOB van harte. Alleen zo kan duidelijk worden wat iemands wensen zijn. Maar een compleet beeld hebben van dementie in al haar verschijningsvormen is dan eveneens van groot belang."
Lees het hele opinieartikel
Senioren willen wonen met zorg, blijkt uit Woononderzoek van KBO-PCOB
 
De meeste senioren wonen nog steeds niet in een woning die geschikt is voor hun oude dag. Slechts vier van de tien woningen van senioren zijn aangepast voor zorg. De meeste aanpassingen zijn gedaan in de badkamer, zoals beugels en een lage instap voor bad of douche, en in het toilet. Zes van de tien woningen van senioren zijn dus nog niet aangepast voor bewoning voor de oude dag. Dit blijkt uit onderzoek van KBO-PCOB naar de woonsituatie en woonwensen van senioren.
Lees meer over de uitkomsten
Onenigheid over pensioenen duurt voort, minister ziet nog onderhandelingsruimte
 
In een stevig debat sprak de Tweede Kamer woensdag 6 februari opnieuw over de pensioenen. Hoewel de agenda van het overleg veel uitgebreider was, ging het debat vooral over de weinig positief ontvangen brief die minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken op 1 februari naar de Kamer stuurde. KBO-PCOB volgde ook dit pensioendebat op de voet en vindt het de hoogste tijd voor actie.
Lees meer over het debat
Vijf redenen waarom senioren niet internetten
 
Onze maatschappij gaat er steeds vaker van uit dat iedereen internet heeft. Het klopt dat senioren bezig zijn met een grote inhaalslag, maar ruim een derde (35%) van de 75-plussers gebruikt geen internet en dreigt daardoor buiten de boot te vallen. KBO-PCOB besloot deze groep – via een papieren enquête – te vragen waarom zij niet internetten en werd overstelpt met reacties.
Lees meer over het onderzoek
Compensatieregeling vervoerskosten zeer gewild
 
Van de compensatieregeling voor vervoerskosten die patiënten en hun bezoekers maken ten gevolge van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen, wordt gretig gebruik gemaakt. Deze compensatieregeling van Zilveren Kruis is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van KBO-PCOB. De regeling blijft nog bestaan tot 1 april 2019.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden