online lezen
Meer regelgeving rond contant geld gewenst
 
Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Veranderingen van het chartaal systeem ( munt- en papiergeld) zullen bij personen die afhankelijk zijn van contant geld het meest merkbaar zijn. Bijvoorbeeld als een winkel overstapt naar alleen pinbetalingen. We moeten er alles aan doen om deze mensen te beschermen”.  Wat KBO-PCOB en een aantal andere partijen betreft zou daarom aan een eventueel convenant met afspraken en regels over contant geld, regelgeving door DNB in haar hoedanigheid van centrale bank moeten worden toegevoegd.
Lees meer
Goede zorg thuis hoort vanzelfsprekend te zijn
 
Niet voor iedere senior in Nederland is altijd goede zorg en ondersteuning beschikbaar.  Dat is de conclusie uit het SCP-rapport Passende zorg voor ouderen thuis: knelpunten in kaart

Een deel van de senioren in Nederland krijgt geen, te weinig of inhoudelijk geen passende zorg op het moment dat zij dit wel nodig hebben. De redenen die SCP benoemt in het rapport zijn herkenbaar. “Wetten en regels staan passende ondersteuning in de weg. Wij krijgen veel signalen van senioren die zich vaak van het kastje naar de muur gestuurd voelen. Hun behoeften passen niet in een hokje dat aangevinkt kan worden. Vaak leidt het tot een zoektocht in een woud van regels. Dat kan natuurlijk geen passende zorg zijn”, aldus Sturkenboom
.
Lees meer
Innovatiechallenge; weerbaar tegen babbeltrucs
 
Drieëntwintig inzendingen, vijf finalisten, en een gedeelde eerste plek. De inzendingen Babbel Veilig van Inktvisie en het Buddy systeem van Digi Surfer werden dinsdag 6 juli unaniem door de jury, waaronder directeur Marcel Sturkenboom van KBO-PCOB, uitgeroepen tot gezamenlijke winnaar van de innovatiechallenge ‘Weerbaar tegen babbeltrucs’. Deze challenge is georganiseerd door Woonzorg Nederland. De winnaars ontvingen een cheque van € 20.000. Met dit bedrag wordt het gezamenlijke idee gerealiseerd in een pilot in een van de wooncomplexen van Woonzorg Nederland.
Lees meer
NS zet reserveringsplicht fiets door
 
De consumentenorganisaties KBO-PCOB, Fietsersbond, Rover, LSVb en Ieder(in) waarschuwen fietsers voor veel onduidelijkheid nu NS heeft besloten de verplichte reservering voor het meenemen van een fiets in de trein door te zetten. De organisaties roepen reizigers op hun ervaringen te melden.

Vanaf 10 juli is voor het meenemen van de fiets in de trein een reservering verplicht. Tenzij de fiets als hulpmiddel wordt gebruikt door iemand met een beperking, dan is er geen reserveringsplicht. NS heeft besloten vast te houden aan deze proef ondanks het negatieve advies van de consumentenorganisaties in het Locov en ruim 10.000 handtekeningen van reizigers die een petitie van Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU en Fietsplatform tegen de reserveringsplicht tekenden.
Lees meer
Huurtoeslag of niet?
 
Met pensioen gaan, scheiden, het verliezen van een partner. Het leven zit vol veranderingen. Bent u hierdoor in een huurhuis gaan wonen? Of is hierdoor het inkomen gedaald? Dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. U kunt tot 1 september 2021 huurtoeslag over vorig jaar aanvragen. Maak hiervoor een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden