Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de april 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.
Informatie voor leden en afdelingen
 
April: Maand van Senioren en Veiligheid
 
April is uitgeroepen tot de maand van Senioren en Veiligheid. Samen met andere seniorenorganisaties, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid geven wij u concrete tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van (online) criminaliteit. U kunt voor vragen over veiligheid onze servicetelefoon bellen 030-3400655.en elke donderdag om 10.30 uur is er een webinar. Kijk op onze webpagina Veiligheid voor meer informatie of lees de folder via onderstaande knop.
Lees de folder
Doe mee met het Nationaal Seniorenpanel!
 
Zoals u in het Magazine van KBO-PCOB heeft kunnen lezen, is het KBO-PCOB panel verbreed naar een Nationaal Seniorenpanel. Ons streven is afdelingen, KBO-bonden en KBO-PCOB gericht te ondersteunen met dit Nationaal Seniorenpanel om leden te behouden en leden te werven. Met dit panel kunnen we niet alleen landelijk maar ook voor afdelingen en regionaal/provinciaal meningen peilen over thema's die voor senioren belangrijk zijn. Dit zijn thema's als zorg en welzijn, wonen, en koopkracht. Belangrijk is dat daarvoor het panel groter wordt met goed verspreide vertegenwoordiging in het hele land. Daarmee wordt de stem van senioren nog sterker en overal zichtbaar.

Ook de werkgroep ledenbehoud en – werving, die in het kader van KBO-PCOB nieuwe stijl aan de slag is, maakt gebruik van het Nationaal Seniorenpanel. Daarom onze oproep: schrijf u in en word lid van het panel! Het kost u beperkt tijd, maar u krijgt er veel voor terug.

Meld u aan en denk mee over de toekomst van KBO-PCOB!
Aanmelden
Doe en denk mee voor vernieuwde aanpak ledenwerving
  pennen
Nieuwe leden voor KBO-PCOB afdelingen zijn van groot belang. Daar kunt u een rol bij spelen! En dat is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld, want u heeft van alles in huis om te delen over hoe het is als je stopt met werken. Vanuit uw kennis en ervaring kunnen we de brug slaan naar jongere generaties die binnenkort stoppen met werken. Zo kunnen we hen met KBO-PCOB kennis laten maken. Daarbij denken we aan de volgende thema’s:

1. Financiën
2. Wonen en woonomgeving
3. Invullen vrije tijd en zingeving
4. Zorg en mantelzorg
5. Gezondheid en vitaliteit
6. Bijblijven

Maar het kunnen ook andere onderwerpen zijn waarvan u zegt: ‘Had ik dat dat maar geweten toen ik met pensioen ging’. Kortom, uw kennis en ervaring kan de brug zijn naar jongere senioren. Lijkt het u leuk en interessant om op deze manier bij te dragen aan een nieuwe manier van ledenwerving? Neem dan contact op met Ruud Hoemakers. Hij vertelt u graag meer over hoe we dit verder willen vormgeven.
Neem contact op
Brief voor de koning: verlengde inschrijving!
 
Naar aanleiding van de nieuwsbrief van 26 maart hebben we al vele brieven voor de koning mogen ontvangen en wellicht heeft u er nog wel meer rechtstreeks gestuurd naar postvoorhetpaleis.nl. In samenspraak met de Koninklijke Bond voor Oranjeverenigingen is besloten de termijn voor het insturen van de brieven te verlengen tot 24 april. Wat is uw wijsheid voor de koning? Hoe heeft u de afgelopen coronatijd ervaren? Hoe ervaart u uw verbinding met andere generaties? Stuur uw bijdrage in via onderstaande knop.

Stuurt u ook een kopie naar communicatie@kbo-pcob.nl? Dan plaatsen wij ook een selectie op onze website en in het Magazine.
Stuur uw brief
Verkiezingen gemeenteraad 
 
In 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt ver, maar de programmacommissies van de politieke partijen gaan binnenkort aan de slag. Met deze lokale verkiezingsprogramma’s bepalen politieke partijen hun inzet voor de komende periode in de gemeenteraad.
Wat is er voor u van belang als het gaat om de gemeenteraadsverkiezingen? Graag gaan we met u online in gesprek op 29 april 10.00 uur! Wat moet er op de agenda in uw gemeente? Op basis van uw input maken we, zoals elke keer rond de gemeenteraadsverkiezingen, een pakket aan middelen waarmee u aan de slag kan. Wilt u ook meedoen en met ons nadenken wat er bij gemeenten anders moet? Meld u dan aan! Directeur Marcel Sturkenboom, Hagar Roijackers en Marielle van Oort van de afdeling belangenbehartiging gaan graag met u in gesprek.

Tevens bieden we op 27 mei om 10.00 uur een bijeenkomst aan voor alle lokale belangenbehartigers die meer willen weten over hoe je invloed kan uitoefenen op de lokale partijprogramma’s. We schetsen het proces en wat de momenten en mogelijkheden van invloed zijn. Marielle van Oort, hoofd belangenbehartiging, neemt u mee en beantwoordt zoveel mogelijk vragen! Hoe u zich hiervoor kan aanmelden leest u in de volgende Verenigingsnieuws
Meld u aan
KBO-PCOB en iPH leiden ambassadeurs Positieve Gezondheid op 
 
KBO-PCOB en het institute for Positive Health (iPH) willen het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verspreiden binnen de vereniging KBO-PCOB en ver daarbuiten. Om dat te doen worden senioren gezocht die zich, na een gedegen training, hiervoor in willen zetten. 

Een aantal enthousiaste mensen heeft zich al aangemeld maar er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Meer informatie en een mogelijkheid om u aan te melden vindt u via onderstaande button.  
Meld u aan
Vera Verrast met Evert ten Napel
  pennen
Elke maand rond de 15e wordt er een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube kanaal geplaatst.

In Vera Verrast laat vlogger en senior Vera van Brakel zichzelf, haar gasten, en de kijker verrassen. Van goede gesprekken tot verwonderingen, van BN-ers tot de gewone man, Vera vindt het allemaal interessant. Deze zevende vlog van Vera Verrast is met sportcommentator Evert ten Napel. Een gesprek over doorgaan met werken, ook al is het al lang je pensioen, en weten wanneer je moet stoppen. 
Bekijk de vlog
 
KBO Oldenzaal bewijst het belang van een belcirkel
 
In heel het land worden door vrijwilligers van KBO- en PCOB-afdelingen met veel enthousiasme en inzet allerlei leuke, interessante en bijzondere acties bedacht en uitgevoerd. Deze initiatieven kunnen inspirerend zijn voor andere afdelingen of zelfs een mooi voorbeeld om te volgen. Daarom zet KBO-PCOB regelmatig een vrijwilliger of afdeling in het zonnetje. Deze keer KBO Oldenzaal. Zij hebben sinds november 2020 een belcirkel. Benieuwd hoe hen dat vergaan is? Lees het artikel via onderstaande knop.
Lees het artikel

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden