NL weer op slot, blijf omzien naar elkaar.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt en dat vergt veel van onze veerkracht en vertrouwen.
Belangrijker dan ooit is het dat we omzien naar elkaar.
 
Inspiratie voor (kerst)activiteiten
 
Nu er weer een lockdown is afgekondigd en we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten bieden we u met de nieuwsbrief weer aantal tips, activiteiten en handvatten voor u zelf en uw afdeling om in contact te blijven. Op de Academie hebben we een pagina ingericht met diverse onderwerpen. Maak er gebruik van!
Lees meer
10 tips voor hoop en zegen
 
Breng structuur aan in uw dag, zie om naar elkaar door een kaartje of een telefoontje. Zing, ga wandelen. Leo Fijen geeft tien tips voor hoop en rust. Dingen die u in lockdown voor u zelf en anderen kunt doen.
Op onze Academie staan kerstkaarten die u als afdeling kunt versturen en ook opties voor belcirkels. 
Lees meer
Op herhaling: Boek in Beeld
 
Onder het motto “Omzien naar elkaar” liet KBO-PCOB al eerder zien dat er ook mooie dingen kunnen ontstaan in deze onzekere tijden van het coronavirus. Zo las schrijver Frank Krake het bijzondere verhaal ‘De laatste getuige’ van Wim Aloserij voor. Het boek bestaat uit 30 hoofdstukken die allen apart worden voorgelezen en gepresenteerd. Via onderstaande rode knop komt u bij de video's uit.
Boek in beeld
In contact via beeldbellen
 
Beeldbellen kan uitkomst bieden om het alleen zijn wat te verzachten. Maar hoe doe je dat? 
Jowtube.nl
 biedt 3 filmpjes over videobellen, zonder dat u daarvoor een account hoeft aan te maken. Er is een video over bellen via WhatsApp, via Skype en via Facetime.

Op Jowtube vindt u nog meer tips en instructies om IT vaardigheden te verbeteren.
Lees meer
Kerstbingo 
 
Woensdag 22 december is er een speciale online Kerstbingo bij de Nationale ThuisBingo. Er zijn dan 2 extra bingo-rondes en een aantal kerstcadeautjes, die worden verloot onder de bingo-winnaars van die dag.
Op 29 december zijn er ook 2 extra speelrondes. William zal de kijkers drie leuke filmpjes laten  zien. U bent van harte welkom.
Naar de Bingo

KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden