KBO-PCOB NU | 20 december 2019 online lezen
 
Kanttekeningen bij Vergrijzingsstudie
  jong en oud samen
Het Centraal Planbureau (CPB) presenteerde 17 december de Vergrijzingsstudie 2019. Nadruk ligt op de hoge kosten van de ouder wordende samenleving. KBO-PCOB plaatst hier kanttekeningen bij en wijst op de gure scenario’s.

“Het zilveren cement dat senioren zijn voor onze samenleving blijft buiten beeld. Intussen sorteert het CPB voor op verdere bezuinigingen en lastenverzwaring. Onacceptabel”, vindt directeur Manon Vanderkaa
.
Lees meer
Wetenschappelijk onderzoek levenstestamenten
  samen papieren bestuderen
Heeft u, of heeft een van uw familieleden recent of al wat langer geleden een levenstestament opgesteld? Bent u als gevolmachtigde of vertegenwoordiger aangewezen? Dan komen onderzoekers van de VU graag in contact met u.

Om in de toekomst het levenstestament nog beter aan te laten sluiten bij de behoeften van de cliënten, doet de Vrije Universiteit een uitgebreid onderzoek naar hoe het levenstestament in de praktijk wordt ervaren. Uw ervaringen zijn van groot belang! 
Lees meer
Babbeltrucs in het nieuws
  jongeman aan deur voor enquete
Het onderzoek van KBO-PCOB over babbeltrucplegers kwam breed in de media: van AD tot NPO Radio 5. Maar liefst 1 op de 4 senioren is weleens geconfronteerd met een babbeltruc.
Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB:
 
“Alertheid van de wijkagent én van wijkbewoners zelf is van groot belang, anders hebben de babbelaars vrij spel." Om de bewustwording te vergroten, is er een babbeltrucsticker met tips.
Tips
Meer tijd voor de patiënt
  serveren kleine maaltijd in het verpleeghuis
Door een nieuwe werkwijize voor kwaliteitstoetsing in verpleeghuizen krijgen de zorgprofessionals meer tijd voor de zorg en zijn zij minder tijd aan administratie kwijt. Dat vindt KBO-PCOB goed nieuws.
Als verplichte nieuwe indicator voor de kwaliteit is ‘Eten en drinken’ benoemd. Daarbij gaat het niet alleen om medische aspecten, maar ook om het genieten van eten en drinken en de ambiance tijdens het eten. En dat juicht KBO-PCOB toe.
Lees meer
Aangepaste openingstijden verenigingsbureau
  het pand van KBO-Pcob vanaf het kanaal
Het verenigingsbureau van KBO-PCOB heeft aangepaste openingstijden in verband met de feestdagen.
  • De servicetelefoon is 23, 24, 30 en 31 december bereikbaar. Daarna kunt weer bellen op 6 januari 2020.
  • Het verenigingsbureau is van 24 december 15.00 uur tot en met 29 december gesloten. Ook op nieuwjaarsdag is het bureau gesloten.
  • De Juristen- en Pensioentelefoon is van 23 december tot  8 januari 2020 gesloten.

Fijne Kerstdagen en een gelukkig 2020
  Jozef, Maria en kindje Jezus


Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar waarin we omzien naar elkaar!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden