Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de april 2019-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
.
Praktisch aan de slag
 
KBO-PCOB Academie: nieuw in deze maand
 
De Academie helpt en ondersteunt de vrijwilligers van KBO-PCOB. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Nieuw op de Academie:
10/4 - Nieuwe informatie en materialen toegevoegd aan Ouderenadvisering
9/4 - Goed voorbeeld toegevoegd aan Ledenwerving voor afdelingen
27/3 - Nieuw onderwerp: Financieel wijzer
13/3 - Nieuw onderwerp: Van Betekenis tot het Einde
Neem een kijkje op de Academie
Organiseer met uw afdeling een leuke en leerzame bijeenkomst over geld
 
Heeft u belangstelling om een (afdelings-)bijeenkomst over financiële zaken te organiseren voor uw leden? Of om een groep vrijwilligers over dit thema bij te scholen? Door de samenwerking van KBO-PCOB met KBO Overijssel en ABN AMRO is dit nu heel gemakkelijk. U kunt gebruikmaken van een gepensioneerde bankmedewerker die nagenoeg kosteloos een onafhankelijke presentatie ‘Financieel wijzer’ komt verzorgen.
Alle informatie over dit thema staat nu op de KBO-PCOB Academie. Hier vindt u ook de praktische materialen waar u eenvoudig zelf mee aan de slag gaat.
Lees meer over 'Financieel Wijzer'
Bijeenkomsten Oefen je Vitaal nu in hele land mogelijk
 
Het beweegprogramma Oefen je Vitaal gaat officieel van start. In vrijwel het hele land is het nu mogelijk om met uw afdeling een bijeenkomst te organiseren. Afdelingen kunnen hiervoor de kant-en-klare materialen van de Academie gebruiken en contact opnemen met een trainer die Oefen je Vitaal komt verzorgen.
Lees meer over Oefen je Vitaal
KBO-PCOB zoekt testers voor voedingsapp voor senioren
 
Wilt u uw voedingspatroon verbeteren en u vitaler en gezonder voelen? En vindt u het leuk om samen met KBO-PCOB mee te werken aan digitale ontwikkelingen voor senioren? Geef u dan nu op om de voedingsapp Lifana te testen. U krijgt onder meer de activiteitenmeter GoLive-clip t.w.v. €210 cadeau. En met uw ervaring helpt u andere senioren.
Lees meer en geef u op
Gezond genieten, doe ook mee
 
We willen graag gezond en vitaal ouder worden en genieten van de mooie dingen. Een lekker glaasje kan daar goed bij passen. Maar aandacht voor alcoholgebruik op hogere leeftijd is belangrijk. Daarom biedt KBO-PCOB mogelijkheden om ‘gezond genieten’ te bevorderen. Doet u ook mee?
Lees hoe u kunt meedoen
Informatie voor leden en afdelingen
 
Vrijwilliger met vragen over het Afdelingsportaal? Bel de Helpdesk
 
Voor penningmeesters en ledenadministrateurs van de PCOB biedt het verenigingsbureau hulp via de Helpdesk Afdelingsportaal. U kunt hier terecht met al uw vragen over het gebruik van het portaal.
De Helpdesk is elke dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend bereikbaar van 10.00 uur tot 12.00 uur. U belt de Helpdesk via 030-3 400 639
Lees de vragen aan de Helpdesk
Inspiratiedag: van en met elkaar leren over strijd tegen eenzaamheid
 
Voor tientallen geïnteresseerde lokale afdelingen organiseerde KBO-PCOB 4 april de Inspiratiedag Eén tegen eenzaamheid. Een actueel thema, waar veel belangstelling voor was. De dag bood veel informatie over het thema en de gelegenheid om goede voorbeelden te delen. Zo werd van en met elkaar geleerd over de strijd tegen eenzaamheid.
Lees meer over deze dag
Enthousiaste cursisten op training Succesvol besturen
 
Met goed gevolg heeft een nieuwe groep cursisten de training Succesvol besturen afgerond. De cursus was de tweede in de serie en vond plaats in het Drentse Ellertshaar. Na afloop reikte vereniginscoördinator Benno de Jong de certificaten uit.
In april en mei wordt de training ook elders in het land gegeven. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk.
Lees meer over deze training
Trainingen en activiteiten
 
16 mei - Schuif aan bij de Tafel van Tien over duurzaamheid
 
Leeft het thema duurzaamheid bij u? Hoe kan KBO-PCOB ervoor zorgen dat senioren bijdragen aan duurzaamheid? Of vindt u dat wij die rol niet op ons moeten nemen? Hoe kijkt u aan tegen de berichten in de media over klimaatverandering, vliegvakanties, zonnepanelen of scholieren die staken voor het klimaat? Welke maatregelen wilt u zelf nemen of heeft u al genomen? Directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa nodigt u uit om op 16 mei aan de Tafel van Tien over dit onderwerp in gesprek te gaan. Van harte welkom!
Lees meer en meld u aan
18 juni - Workshop: op het juiste spoor met online daten
 
Bent u nieuwsgierig naar online daten, maar voelt u zich nog wat onzeker op internet? Of weet u niet goed hoe je zo’n profiel moet invullen? Meld u dan nu aan voor de leuke workshop die KBO-PCOB op 18 juni organiseert in het Spoorwegmuseum. In samenwerking met met SeniorWeb en 50PlusMatch helpen wij u om de eerste stappen op het datingpad te zetten. Neem gerust een vriend of vriendin mee en maak er een gezellig dagje uit van.
Lees meer en meld u aan
Ledenvoordeel
 
Met korting genieten van The Passion in Concert
 
The Passion in Concert is de moderne vertelling van het laatste deel van het leven van Jezus. Een aaneenschakeling van Nederlandstalige popnummers neemt u mee in het verhaal van Pasen.
Leden van KBO-PCOB ontvangen 20% korting op kaartjes voor het concert op 20 april om 20.15 uur. De korting geldt voor iedere rang. Gebruik bij uw bestelling de kortingscode kbopcob.
Bestel uw kaarten
Ga mee op onze ledenreis naar Santiago de Compostela
 
Samen met reisorganisatie VNB organiseert KBO-PCOB in september een bijzondere reis voor leden: naar Santiago de Compostela in Spanje. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht, op de Camino de Santiago (de weg naar Santiago). Gaat u ook met ons mee op deze bijzondere reis?
Van zondag 22 september tot en met donderdag 3 oktober bereizen wij het laatste gedeelte van de camino van Lintzoain naar Santiago de Compostela. Deelnemers kunnen per dag kiezen of ze gaan wandelen (9 tot 18 kilometer) of dat ze die dag het cultuur-historisch programma volgen.
Lees meer en boek snel
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

KBO-PCOB neemt deel in convenant om e-health te stimuleren
Passende zorg binnen woonzorgvormen van groot belang
Tijd voor actie: pensioenbehoud en beter stelsel
KBO-PCOB-energiemeldpunt leidt tot maatregelen
Manon Vanderkaa ondertekent petitie: geef mantelzorgers een adempauze
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden