KBO-PCOB NU | 26 juni 2020
KBO-PCOB.nu verschijnt tijdelijk (tijdens coronatijd) driewekelijks.
online lezen
KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren.


 
Achterban KBO-PCOB: Tevreden over nieuw pensioenakkoord, maar met twijfels
  oudere vrouw gevallen
Ruim drie kwart (77%) van de senioren is (enigszins) tevreden met het nieuwe pensioencontract. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: ‘Deze grote groep is vooral blij dat er voorlopig geen kortingen op de pensioenen zijn en dat straks indexatie weer mogelijk wordt.’

Maar er zijn ook twijfels. Een derde (33%) vindt nog veel onduidelijk over het nieuwe pensioencontract. Vanderkaa: ‘Met name welke gevolgen en consequenties het nieuwe akkoord zal hebben en wat dit persoonlijk gaat betekenen, is voor onze achterban een grote vraag. Ook maken senioren zich zorgen over de voorspelde economische crisis en de gevolgen hiervan voor hun pensioen.’
Lees verder
Ledenvoordeel zorgverzekering ook in 2021
  man klopt op voordeur
Het leek onzeker, maar met een effectieve lobby heeft onder andere KBO-PCOB de collectiviteitskorting in 2021 weten te behouden voor senioren. Als u gebruik maakt van onze collectieve zorgverzekering behoudt u dus ook in 2021 3% premievoordeel naast alle andere extra voordelen.
Meer informatie
Er zijn meer betaalbare en geschikte huurwoningen nodig
  man klopt op voordeur
Op 22 juni besprak de Tweede Kamer de initiatiefnota van Kamerlid Smeulders (GroenLinks) over het afschaffen van marktwerking in de huursector. Voor KBO-PCOB was het aanleiding om de Kamerleden erop te wijzen dat de woningmarkt nog lang niet op orde is. Vooral niet voor senioren met een middelgroot of laag inkomen. Het kabinet moet haast maken om de woningmarkt op orde te krijgen.
Lees onze brief aan de Tweede Kamer
Opinie: 'Schaf de mantelzorgboete af'
  oudere vrouw gevallen
De Eerste Kamer heeft haar tanden laten zien. Grootouders, kleinkinderen, broers en zussen die voor elkaar zorgen, worden niet gekort op hun bijstandsuitkering. Een goede stap. Nu is het hoog tijd dat de kostendelersnorm helemaal van tafel gaat. Dit vinden Manon Vanderkaa, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB en Lucía Lameiro García, coördinator van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM).
Lees het opiniestuk
Actieplan Inclusieve Arbeidsmarkt nodig
  dame achter de laptop
Hoe komt Nederland inclusief de crisis uit, hoe zorgen we dat er geen groepen achter blijven? Manon Vanderkaa: 'Het is onze hoop dat na de coronacrisis iedereen mee kan doen in onze maatschappij en op onze arbeidsmarkt. Dat er niet onbedoeld groepen verder op achterstand worden gezet, met alle gevolgen van dien. De mensen tussen de 55 en 66 jaar verdienen daarom de volle aandacht.' Het is tijd voor een Actieplan Inclusieve Arbeidsmarkt.
Lees meer over het Actieplan
Gordelroosvaccin beschikbaar door succesvolle lobby
  dame achter de laptop
Al langer zet KBO-PCOB zich in om senioren beter te beschermen tegen ziekten. Waar lobby al succesvol was voor pneumokokken, is nu ook een vaccin beschikbaar tegen gordelroos. En dat is positief. Directeur Manon Vanderkaa: 'Bij ouderen kan gordelroos heel langdurige pijnklachten veroorzaken. Het geeft een soort zenuwpijn, waar gewone pijnstillers nauwelijks tegen helpen, ook morfine niet. Vandaar dat het van belang is om gordelroos te voorkomen.' 
Lees verder
Verbeteringen mogelijk in verzekerde pakket
  man duwt vrouw in rolstoel in park
Op 17 juni sprak de Tweede Kamer over het verzekerde zorgpakket. KBO-PCOB, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in) vinden eenvoudige toegang tot goede en betaalbare zorg van groot belang. Daarom schreven wij gezamenlijk een brief om aandacht te vragen voor onder meer specifieke patiëntgroepen, het afschaffen van eigen bijdrage voor gehoorhulpmiddelen en zorg die nodig is voor herstel na corona.
Lees de brief
Ambassadeurs Positieve Gezondheid
  bloemenveld in laagstaande zon
De periode tussen ons werkende leven en het moment van ouderdom waarbij we minder mobiel en kwetsbaarder zijn, wordt steeds langer. Deze periode willen mensen graag zinvol invullen. Een gezonde leefstijl helpt daarbij.

KBO-PCOB wil, samen met het IPH (het Instituut voor Positieve Gezondheid), hieraan bijdragen door het belang van een gezonde leefstijl verder te brengen. Dit willen wij doen door het opleiden van vrijwilligers die hierover in gesprek gaan. U kunt ons helpen dit te bewerkstelligen door op dit project te stemmen! Het project heet:

Ambassadeurs Positieve Gezondheid.

Stemmen kan tot 30 juni via onderstaande link.
Stem nu

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. 

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...