Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de juni 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.
Informatie voor leden en afdelingen
 
Lang leve onze leden! Dat vieren we met een groots prijzenfestival
 
Er zijn verschillende redenen waarom mensen lid worden van KBO-PCOB: de belangenbehartiging, de activiteiten bij de afdelingen en het Magazine. Maar dat het lidmaatschap ook geld en voordeel oplevert, moeten we zeker niet onderschatten.

Om ons mooie ledenvoordeel eens goed in het zonnetje te zetten, pakken we deze lente groots uit met een Prijzenfestival van KBO-PCOB-Ledenvoordeel. We geven meer dan 100 prijzen weg met een totale waarde van zo’n 20.000 euro! Van een e-bike, hotelcadeaubonnen, smartphones en radio’s tot een hometrainer, airfryers en vele andere mooie prijzen. Bent u lid van KBO of PCOB? Mooi! Dan kunt u nog tot en met 30 juni meedoen met deze geweldige actie.

Hoe doet u mee? Heel eenvoudig: ga naar www.kbo-pcob-voordeel.nl/prijzenfestival en vul daar uw naam en e-mailadres in op het formulier. Zo maakt u kans op één van de 100 prijzen en ontvangt u in de toekomst onze digitale nieuwsbrief met interessante voordelen. De trekking van de prijswinnaars vindt plaats op 14 juli. Alle prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Veel succes en alvast veel plezier met uw prijs!
Doe mee
Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Belangenbehartigers-Bellijn
 
Vanaf 16 juni zit iedere woensdagochtend, tussen 10 en 11 uur een professionele belangenbehartiger van KBO-PCOB klaar om uw vragen te beantwoorden over de gemeenteraadsverkiezingen en om u tips mee te geven. De Belangenbehartigers–Bellijn is bereikbaar op 030 3400 690. Wilt u ons liever mailen? Dat kan ook. Stuurt u dan een mailtje met uw vraag naar info@kbo-pcob.nl, onder vermelding van ‘vraag belangenbehartiging’. 

Op deze pagina geven we u een aantal (inhoudelijke) handvatten m.b.t. de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Thema’s die in veel gemeenten actueel zijn en die senioren raken.
 
Nieuwsberichten lokale belangenbehartiging
Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht willen we u ideeën en tips meegeven hoe u invloed kunt hebben op het beleid van de lokale politieke partijen. We zullen hiertoe, naast de Belangenbehartigers-Bellijn, de komende tijd ook extra nieuwsberichten, interessant voor belangenbehartigers, plaatsen in onze nieuwsbrieven.
Wenst u deze extra berichten te ontvangen, vul dan het formulier in via onderstaande button.
Aanmelden 
Webinar stand van zaken pensioenakkoord
 
Een jaar uitstel. En een jaar onzekerheid. Dat is de stand van zaken rond de nieuwe pensioenplannen van minister Koolmees. Voor KBO-PCOB een goed moment om na te denken over stappen van onze kant om meer zekerheid voor gepensioneerden te krijgen. Denkt en praat u met ons mee tijdens een webinar?

Wat is verstandig voor KBO-PCOB? Daarover horen we graag uw mening tijdens een webinar op woensdag 16 juni tussen 10.00 en 11.30 uur. 
Wilt u hieraan meedoen? Dan kunt u zich aanmelden via deze link. 
Kunt u er niet bij zijn en wilt u wel een bijdrage leveren? Mail ons dan via info@kbo-pcob.nl  
Lees verder
Wilt u meedenken over valpreventie?
 
Het signaleren van een verhoogd valrisico is een belangrijke eerste stap om vallen onder ouderen terug te dringen. Maar veel zorgprofessionals geven aan dat zij het lastig vinden valpreventie te bespreken met ouderen. VeiligheidNL werkt samen met een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van gedragsverandering aan een tool die zorgprofessionals kan helpen dit gesprek aan te gaan. Voordat deze tool breed wordt uitgezet, willen zij graag weten wat ouderen vinden van de tool. Op basis van deze input zal de tool verder ontwikkeld worden. VeiligheidNL is daarom op zoek naar ouderen die in week 27 (5-9 juli) willen deelnemen aan een telefonisch interview om hun mening over deze nieuwe tool te geven. Wilt u helpen bij het ontwikkelen van deze tool en daarmee bijdragen aan valpreventie? Stuur dan uiterlijk 11 juni een e-mail naar: k.evenblij@veiligheid.nl.
Zo spreek je elkaar nog eens
 
Leuke en persoonlijke vragen kunnen leiden tot een mooi gesprek. Verschillende organisaties in Waalwijk en omgeving hadden dit in gedachten toen zij zochten naar mogelijkheden voor contact en ontmoeting met en voor senioren. Daarvoor brachten vrijwilligers het boek ‘Opa/Oma, vertel eens…’ rond. In dit boek kun je aan de hand van allerlei vragen, bijzondere momenten uit je eigen leven vastleggen. Het boek kun je eventueel samen met je (klein-)kind of iemand anders vullen.
In Waalwijk zijn er plannen om de verhalen te delen met anderen door ze aan elkaar (of elkaars (klein)kinderen) voor te lezen en bijvoorbeeld door het verspreiden van videofilmpjes.

Meer informatie en bestellen boek ‘Opa/ Oma, vertel eens’
Als afdeling kunt u het boek inzetten in uw eigen plaats of regio. Opa/Oma, vertel eens is met een leuke korting te koop via KBO-PCOB. Minimale afname is 15 boeken per bestelling. De boeken mogen niet worden doorverkocht.

Via het Opa/Oma, vertel eens bestelformulier bestelt u het boek. Geef duidelijk aan hoeveel boeken u bestelt van de ‘Oma-variant’ en hoeveel van de ‘Opa-variant’. Voor meer informatie over hoe u het boek kunt inzetten, neemt u contact op met: hans.melief@kbo-pcob.nl
Bestelformulier
Passiespelen gaan door!
 
Twee keer uitstel betekent deze keer geen afstel. De Passiespelen Tegelen gaan definitief door! Op zaterdag 3 juli vinden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats. Tot en met zondag 5 september worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en coronaproof.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig en mensen met een voucher kunnen nieuwe kaarten kopen en die met de waarde van de voucher betalen. Kijk voor de korting voor groepen en individuen van KBO-PCOB op: www.passiespelen.nl/kbo-pcob. Actiecode voor KBO-PCOB is: PASSIE21KPZ 

Op www.passiespelen.nl staat alle informatie.
 

Bestel uw kaarten
Gezond ouder worden
 
Onlangs, bij het Financieel Dagblad, was er een bijlage van European Media Partner, met als thema gezonder ouder worden. Voor dit speciale nummer werd Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB, geïnterviewd: “Er wordt teveel over en te weinig mét senioren gesproken.” Lees het hele magazine, inclusief het interview met Marcel via onderstaande button.
Lees het magazine
Een gratis persoonlijk adviesgesprek bij u thuis met ambassadeur Marga van Pro Life
 
Voor onze leden bieden wij een collectieve zorgverzekering aan bij Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis of Pro Life. Pro Life heeft een unieke service voor onze leden die willen weten of de huidige zorgverzekering nog wel past bij hun behoefte:

Een gratis persoonlijk adviesgesprek bij u thuis met ambassadeur Marga van Pro Life.

Soms is het vergelijken van zorgverzekeringen een lastige klus. Of is uw situatie heel ingewikkeld. Vindt u het fijn om uw persoonlijke situatie te bespreken en een advies op maat te ontvangen? Maak dan gratis een afspraak met Marga van Pro Life. Marga is een ambassadeur van Pro Life die graag thuis bij u langskomt voor een persoonlijk gesprek. U kunt een afspraak maken door het formulier in te vullen op de website. Pro Life neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.
Maak een afspraak
Bingomiddag: gezellige afleiding én persoonlijk contact
 
Speelde u zelf weleens bingo? Organiseerde u het voor uw leden? Of misschien wilt u dat eens proberen?

Met de Nationale Thuisbingo speelt u eenvoudig en gratis mee. Niet in een zaal of openbare ruimte, maar online. Gemakkelijk vanuit de woonkamer, al of niet met de laptop op schoot. Elke woensdag van 15.00 – 16.00 uur.

Meedoen met uw afdeling?
U kunt als afdeling een bingo-middag adopteren. Dat houdt in, dat die bingo in het teken van uw afdeling en/of gemeente komt te staan. Een mooie kans om uw afdeling in het zonnetje te zetten én de contacten te hernieuwen. Lees via onderstaande knop meer over het adopteren van een bingomiddag.
Lees verder
KBO-PCOB in de media
 
KBO-PCOB was veel in het nieuws in de maand mei. Zowel online en op social media als in diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. KBO-PCOB werd veel om een reactie gevraagd. Om u daar een goed beeld van te geven treft u op de website een overzicht van belangrijke, nieuwswaardige momenten.
Bekijk het mediaoverzicht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden