In deze nieuwsbrief onder andere: De meerwaarde van samenwerken met 1 zorgverzekeraar, Stop kredietbeperking op basis van leeftijd, Zet u in voor zorg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen
 

In deze nieuwsbrief onder andere: Meerwaarde van samenwerking KBO-PCOB met 1 zorgverzekeraar, Stille ramp in thuiszorg vraagt om actie kabinet.

 

De meerwaarde van samenwerken met 1 zorgverzekeraar
 
‘We bedenken steeds samen oplossingen waarvan onze leden beter worden. Vaak gaat het dan over zaken die nú spelen, maar we kijken net zo goed vooruit, naar de toekomst van de zorg. Want ook voor jonge senioren moet de zorg straks goed, toegankelijk en betaalbaar zijn. Wat hebben onze leden nu en straks allemaal nodig? Wat willen ze en wat werkt goed voor hen? 
Lees meer
Zet u in voor de zorg
 
De druk op de zorg is enorm groot. Niet alleen ziekenhuizen kunnen het werk nauwelijks nog aan, ook in de thuiszorg, wijkverpleging en verpleeghuizen lopen verplegers tegen hun grenzen aan. Met als gevolg dat bepaalde behandelingen uitgesteld worden, met alle gevolgen van dien. Heeft u een achtergrond in de verpleging of medische zorg, dan kunt u wellicht van dienst zijn.
Lees meer
Stop kredietbeperking puur op basis van leeftijd
 
Financiële dienstverleners die senioren geen krediet meer verstrekken, doen dat in schrikbarend veel gevallen uitsluitend op basis van leeftijd. Dit is de uitkomst van het meldpunt Te Grijs voor Rood van seniorenorganisatie KBO-PCOB. In de aanloop naar het Tweede Kamerdebat van 8 december over financiële markten vindt KBO-PCOB dat demissionair minister Hoekstra een einde moet maken aan de financiële leeftijdsdiscriminatie. In plaats daarvan zullen banken hun zorgplicht moeten invullen op basis van een inhoudelijke financiële beoordeling van de senior die krediet vraagt.
Lees meer
Stille ramp in thuiszorg vraagt om actie van kabinet
 
Er is een stille ramp in thuiszorgland gaande en het kabinet moet nu in actie komen, vindt seniorenorganisatie KBO-PCOB in reactie op het verhaal van brancheorganisatie Actiz. Volgens Actiz staan met de oplopende coronacijfers niet alleen de ziekenhuizen onder druk, maar ook de zorg thuis. Ook KBO-PCOB krijgt deze signalen te horen. De combinatie van een grote zorgvraag, het hoge ziekteverzuim en het tekort aan personeel maakt het momenteel een giftige cocktail als het gaat om de juiste zorg op de juiste plek.
Lees meer
Zet leger zo snel en breed mogelijk in voor boosterprik
 
De boosterprikken moeten zo snel mogelijk worden gegeven, vinden de gezamenlijke ouderenorganisaties. Het is een goed idee om Defensie hiervoor in te zetten. Voor het einde van het jaar moeten alle 60-plussers die dat willen een derde prik hebben gehad. Nog langer dralen kan leiden tot onnodige sterfgevallen onder ouderen. De bescherming van de eerste twee prikken tegen corona wordt bij deze groep het snelst minder.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden