KBO-PCOB NU| 17 januari 2020 online lezen
 
Extra aandacht voor verpleeghuis van voorkeur 
  lopend door gang verpleeghuis
De Tweede Kamer voerde 15 januari een debat over de lange wachtlijsten voor verpleeghuiszorg. Voor dit debat heeft KBO-PCOB samen met Patiëntenfederatie Nederland, LOC, MantelzorgNL en Ieder(in) een brief geschreven om te benadrukken dat te veel mensen niet in het verpleeghuis van hun voorkeur terecht kunnen en lang moeten wachten op een plek.
Lees meer
De derde levensfase, een cadeau voor de samenleving
 
Op 8 januari publiceerde de Raad Volksgezondheid & Samenleving haar advies over de derde levensfase. In het advies gaat de Raad in op de fase na het werkende leven. Deze periode wordt ook wel de derde levensfase genoemd. Omdat we steeds ouder worden is deze periode langer geworden en hebben we een levensfase cadeau gekregen. Een levensfase waarin senioren voor velen van betekenis kunnen zijn. Een geschenk dus voor de hele samenleving!


Lees het advies
Maximale inkomensgrens huurtoeslag vervalt
  straat met rijtjeshuizen
Vanaf 1 januari 2020 is er een wijziging in de huurtoeslag. De maximale inkomensgrenzen zijn vervallen. Bij een stijging van uw inkomen wordt de toeslag voortaan geleidelijk afgebouwd. Zo verliest u niet direct meer het recht op huurtoeslag na een kleine inkomensstijging. De geleidelijke overgang is iets waar KBO-PCOB zich altijd voor heeft hardgemaakt.
Lees meer
Rapportage belangenbehartiging vierde kwartaal 2019
 
Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat KBO-PCOB in het vierde kwartaal van 2019 voor senioren in Nederland deden en bereikten.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht met de rapportages van afgelopen jaar.
Lees meer
Eigen bijdrage Wmo betalen?
 
Het CAK is overgegaan naar een ander systeem wat betreft eigen bijdrage aan de Wmo. In een eerder bericht zou de wijziging per 1 januari ingaan. Het moment dat u bericht ontvangt is nu naar verwachting pas in februari of maart. Moet u een eigen bijdrage betalen? Dan ontvangt u een factuur nadat u de beschikking heeft ontvangen. Hierdoor kan het zijn dat u in maart meerdere facturen in een keer ontvangt. De zogeheten stapelfactuur. Houd daar vast rekening mee.
Lees meer
Griepvaccinatie kan niet verplicht gesteld worden
  vrouw krijgt griepprik
In reactie op de griepepidemieën van de twee voorgaande winters, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoek gedaan naar de mogelijkheid en de wenselijkheid van het verplicht stellen van de griepvaccinatie onder (nieuw) zorgpersoneel. Wij pleiten al geruime tijd voor vaccinatie van zorgpersoneel.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...