We wensen u een gezond nieuw jaar!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
Nieuwe data voor de KBO-PCOB inspiratietour!
Vanaf donderdag 17 maart, als de lente ontluikt, gaan we verder met de KBO-PCOB inspiratietour. In de ochtend komen er boeiende sprekers en in de middag kunt u deelnemen aan verschillende leerzame en leuke workshops, bijvoorbeeld over ledenwerving, de Academie en het nieuwe besturen. Neem gerust uw buurvrouw, vriend of vriendin, zoon of dochter mee. Of maak er een afdelingsuitje van! 
Wij verheugen ons erop dat we elkaar weer zullen ontmoeten en kunnen inspireren en activeren. Uiteraard houden wij rekening met alle eventuele coronamaatregelen van dat moment.
Ga naar de tourpagina
KBO-PCOB Academie
 
Op de Academie: Gemeenteraadsverkiezingen
 
De Academie KBO-PCOB is het platform van en voor betrokken senioren. Via de Academie kunnen we elkaar helpen en inspireren. Onder het thema belangenbehartiging vind je interessante informatie over gemeenteraadsverkiezingen met onder andere voorbeeldbrieven en het manifest seniorvriendelijke gemeenten.
Ga naar de Academie
Cursus Effectief vergaderen 
 
De Academie biedt u meerdere cursussen. Cursussen die uw eigen kennis verrijken en cursussen die u goed kunt gebruiken bij uw vrijwilligerswerk. Klik op onderstaande link om naar het thema bestuur en organisatie te gaan, onderaan die pagina ziet u de cursussen. Als u een cursus wilt volgen, vragen we u in te loggen op de Academie-site.
Tip: bekijk wegwijs op de Academie om te zien hoe inloggen werkt. 
Cursus effectief vergaderen
Facebook
Informatie voor leden en afdelingen
 
Rayonbezorger gezocht, in Noord Holland
 
Vanaf eind januari 2022 zijn we op zoek naar een rayonbezorger voor het KBO-PCOB magazine voor een regio in Noord-Holland. De afleverplaatsen van deze regio zijn:
Anna-Paulowna, Den Helder, Groet, Heerhugowaard, Julianadorp, Noord-Scharwoude, Schagen, Spanbroek, ’t Veld, Tuitjenhorn, Waarland, Zuid-Scharwoude

De manier waarop de bezorging van het Magazine van KBO-PCOB is geregeld is uniek te noemen. Als het magazine gedrukt is wordt het afgeleverd bij de rayonbezorgers. Zij bezorgen de pakketten met magazines bij de afleverpunten van de afdelingen. Vanuit daar worden de magazines verder verdeeld over de bezorgers die op hun beurt tientallen adressen aandoen. Soms gaat het magazine rechtstreeks in de brievenbus, vaak is er ook tijd voor een praatje. 
Meer informatie over rayonbezorger worden en het aanmeldformulier vindt u op onze website. 
Informatie voor rayonbezorgers
Facebook
Digitale koffiebijeenkomst internetveiligheid
 
Wilt u informatie over het veilig instellen van uw computer, zodat niet iedereen alles ziet? Of wilt u weten hoe u veilig op Facebook en andere sociale media kunt rondkijken? Doe dan mee aan de digitale bijeenkomst over privacy-instellingen op donderdag 27 januari 2022 van 11 tot 12 uur via Teams. We beginnen met uitleg, daarna is er tijd om vragen te stellen. Via een tablet, telefoon, computer of laptop met camera kunt u aan de bijeenkomst meedoen.
Inschrijven
Facebook
40 dagen geen druppel
 
Zet ook uw alcoholgebruik op pauze
Om mensen bewust te maken van hun drinkgedrag organiseert KBO-PCOB ook dit jaar de actie ’40 dagen geen druppel’ in samenwerking met IkPas.

Alcohol op hogere leeftijd heeft een sterker effect, het vergroot bijvoorbeeld het risico op vallen. Er zijn veel gunstige effecten als u minder drinkt. U valt makkelijker in slaap bijvoorbeeld, de kwaliteit van uw slaap gaat omhoog en u krijgt meer energie.

Doe ook mee! Zet uw alcoholgebruik op pauze en ervaar zelf de verschillen. Gaat u samen met een ander de uitdaging aan, dan houdt u het gemakkelijker vol.
De actie loopt dit jaar van 2 maart tot 17 april.
Meer info en meedoen
KBO-PCOB in de media
 
KBO-PCOB was ook in december op veel radiozenders en in kranten weer goed aanwezig. Bekijk op de website bij welke media we aan tafel zaten of in  welke kranten we stonden.
Naar mediaoverzicht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden.
Let op: Als u de nieuwsbrief in zijn geheel doorstuurt en de ontvanger meldt zich af via ondertsaande knop, dan bent u afgemeld! 
U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden