Nieuws van KBO-PCOB | 26 juli 2019 online lezen
 
Een tegengeluid tegen de prestatiedruk
 
Fitte, vitale ouderen worden toegejuicht, bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is natuurlijk prachtig, maar een grote groep mensen voelt zich minder vitaal. Als samenleving is het de kunst om ook hun kwaliteiten op waarde te schatten. Daarover schreef Manon Vanderkaa een opinieartikel.

"Onze samenleving kan de bijdragen van senioren goed gebruiken, denk alleen al aan de talloze verenigingen die drijven op de inzet van gepensioneerden. KBO-PCOB ziet de waarde en kracht van senioren. Zonder overigens te ontkennen dat toenemende kwetsbaarheid wel degelijk bij het ouder worden hoort. Goed oud worden kan immers niet door jong te blijven." aldus Manon Vanderkaa. 
Lees meer
Rapportage belangenbehartiging tweede kwartaal 2019
 
Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat we in het tweede kwartaal van 2019 voor senioren in Nederland deden en bereikten. Waar hebben wij inbreng geleverd, de ervaringen van senioren laten klinken en welke resultaten zijn er behaald.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht met de rapportages.
Lees meer
Betere bescherming door vaccinaties voor senioren
 
In de afgelopen maanden heeft KBO-PCOB sterk gelobbyd voor het vaccineren van 60-plussers. Met resultaat! Tegen pneumokokken worden vanaf 2020 vaccinaties aangeboden. Ook adviseert de Gezondheidsraad nu om ouderen tegen gordelroos te vaccineren. Directeur Manon Vanderkaa: “Daar maken wij ons ook sterk voor. U verdient immers de mogelijkheid om zich tegen ernstige ziekten te beschermen als er vaccinaties voor bestaan. Deze betere bescherming voorkomt uiteindelijk ellendige situaties en vermindert kosten." 
Lees meer
Vraag om duidelijkheid rond uitvaartverzekering Yarden
 
Begin deze maand werd bekend dat honderduizenden klanten van Yarden moeten gaan bijbetalen voor de steeds hogere kosten van een uitvaart. Yarden dekt vanuit de naturapolis die klanten ooit hebben afgesloten, niet langer meer alle kosten. KBO-PCOB heeft Yarden aangeschreven en de verontwaardiging van haar leden overgebracht. Zij vraagt namens haar leden om uitleg. 
Lees meer
Veel aandacht voor zomereenzaamheid
 
KBO-PCOB heeft de zomermaanden juli en augustus uitgeroepen tot de maanden van ‘Strijd tegen zomereenzaamheid’. Met inspirerende voorbeelden en acties vragen we blijvende aandacht voor eenzaamheid en we stimuleren oplossingen.

Naar aanleiding van ons onderzoek startte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een landelijke campagne. Doel is om tijdens de vakantieperiode zo veel mogelijk aandacht te vragen voor zomereenzaamheid. 

Ook in de media is er volop aandacht. Het NOS Journaal bezocht de zomerschool in Almere en sprak directeur Manon Vanderkaa. Zij gaf meer interviews. "Zoek contact in de buurt, nodig iemand uit. Iets doen tegen zomereenzaamheid kan op veel manieren," was haar advies op Radio 1. 

Laat u inspireren!
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden