Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de verenigingsnieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden van 6 november 2020. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. 
Informatie voor leden en afdelingen
 
Initiatief uit de afdelingen: KBO Noordwijkerhout
 
Gelukkig zijn veel afdelingen in deze coronatijd nog volop actief binnen de regels die nu gelden. Een mooi voorbeeld is KBO Noordwijkerhout. Ook andere afdelingen organiseren mooie activiteiten! Inspiratie opdoen? Op onze speciale initiatieven pagina treft u meer voorbeelden aan: www.kbo-pcob.nl/initiatieven/

KBO Noordwijkerhout heeft juist in de afgelopen maanden zich de vraag gesteld: Wie zijn onze leden, kennen wij ze allemaal? Veel mensen laten zich in deze tijd wat moeilijker zien. Contact met andere mensen is ineens niet meer een vanzelfsprekendheid. Omdat het contact in levende lijve vanwege COVID19 moeilijk is, hebben ouderenadviseurs de telefoon gepakt en zijn leden gaan bellen!

Hieronder leest u waartoe deze vraag bij hen geleid heeft. 
Lees verder
 
Bespaar zorgkosten met de collectieve zorgverzekering via Zilveren Kruis
 
Ook voor 2021 kunt u weer gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis. Een zorgverzekering speciaal voor senioren, met aantrekkelijke voordelen speciaal voor u, zodat u de zorg krijgt die u nodig hebt.

Meer weten? 
Ga naar www.kbo-pcob.nl/zk of klik op onderstaande button en bereken alvast uw voordeel. Op 12 november worden de premies van de zorgverzekeringen bekend en zullen wij deze ook op deze pagina vermelden. 
Bereken uw voordeel
 
In gesprek met Zilveren Kruis 
Op 3 december om 11:00 uur organiseren we een webinar over de collectieve zorgverzekering. Hierin hoort u wat de verzekering precies inhoudt en welke voordelen het geeft boven uw huidige verzekering. Een ideale gelegenheid om u goed te oriënteren en alle vragen te stellen die u heeft! Deskundigen van Zilveren Kruis staan u graag te woord.

Meedoen? Meld u dan aan via de button. 
U ontvangt een e-mail ter bevestiging met een link en u hoeft op 3 december alleen maar op deze link te klikken om toegang te krijgen tot het webinar. 
Ik meld me aan
Meldpunt Bank Dicht!
 
Vorige week opende KBO-PCOB het 'Meldpunt Bank Dicht!' We zien om ons heen dat steeds meer bankfilialen gesloten worden en we krijgen van leden steeds meer klachten en vragen hierover. Banken zeggen goede redenen te hebben om filialen te sluiten. Zo wordt er steeds minder contant geld gebruikt en maken klanten veel meer online gebruik van hun diensten. Om in kaart te brengen hoeveel sluitingen er in de afgelopen tijd zijn geweest, lanceerde KBO-PCOB het ‘Meldpunt Bank Dicht!’. Is uw bankfiliaal ook (recent) gesloten of gaat deze binnenkort sluiten? Laat het ons weten! U kunt uw melding doen door op onderstaande knop te drukken en het formulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 030-3 400 600.  
Doe een melding
 
Webinars KBO-PCOB
 
Nu activiteiten fysiek door de beperkende maatregelen door het coronavirus geen doorgang kunnen vinden, organiseren wij de komende periode diverse webinars. Met interessante onderwerpen en sprekers. De reeks webinars start op 19 november (onder voorbehoud) en zullen eens in de twee weken op donderdagmiddag plaatsvinden van 15:00 – 16:00 uur. Onderwerpen zijn onder andere: welk boek geeft u cadeau tijdens de feestdagen? Inzicht in uw ziektekosten, e.a. Een mix tussen diepgang en verstrooiing, ook interessant om (online) verder over te praten binnen uw afdeling!

De actuele data en onderwerpen vindt u op de website. Houd deze via onderstaande button in de gaten voor meer informatie.

Meer over onze webinars
 
Wat als de afdeling nog een ALV moet houden in 2020? 
 
Nu in deze tijd van corona geen grote bijeenkomsten kunnen worden gehouden, is het lastig als een afdeling nog een ALV moet houden. Op de website van KBO-PCOB staat informatie over het organiseren van een ALV: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/kbopcob_vereniging/algemene-ledenvergadering-alv-in-uw-afdeling/  

Daar leest u over 
allerlei technische mogelijkheden om op telefonische wijze (ook mogelijk via gewone telefoon) of digitale wijze een vergadering te houden. Maar het gebruik van deze techniek zal misschien niet altijd makkelijk zijn. Het belangrijkste is dat een (afdelings)bestuur verantwoording aflegt naar de leden. Dat staat prachtig verwoord in een brief die KBO Limburg heeft gestuurd naar hun afdelingen, waarin ze aangeven dat het vooral belangrijk is om zoveel mogelijk te communiceren met je leden over de jaarstukken. Desnoods per (nieuws)brief.  
Lees de brief
 
Landelijke werkconferentie 'Eén tegen eenzaamheid'
 
Op 10 en 12 november vindt de - online - landelijke werkconferentie HOE DAN? plaats.  
HOE DAN? is voor professionals en vrijwilligers die zich willen inzetten rond eenzaamheid onder ouderen. HOE DAN? is gericht op het vinden van nieuwe samenwerking op het gebied van eenzaamheid onder ouderen – lokaal. Vorig jaar stond HOE DAN? al in het teken van initiatieven in Noord- en Zuid-Nederland; op 10 en 12 november staan initiatieven in de regio’s Oost en West centraal.  

Tijdens het interactieve programma komt u in contact met aansprekende voorbeelden en gaat u zelf actief aan de slag met een nieuw netwerk, dus u doet gegarandeerd nieuwe contacten op. 
Deelname is gratis. Voor de werksessies geldt een maximum aantal deelnemers. 
Wilt u meedoen aan de werkconferentie die wordt uitgezonden vanuit Deventer of Amsterdam dan moet u in de gelegenheid zijn de uitzending online te volgen.  
Kijk hoe u zich kunt aanmelden
 
KBO-PCOB in de media
 
KBO-PCOB was veel in het nieuws in de maand oktober. Zowel online en op social media als in diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. KBO-PCOB werd veel om een reactie gevraagd. Om u daar een goed beeld van te geven treft u op de website een overzicht van belangrijke, nieuwswaardige momenten.
Bekijk het mediaoverzicht
 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...