KBO-PCOB NU | 5 juni 2020
KBO-PCOB.nu verschijnt tijdelijk (tijdens coronatijd) driewekelijks.
online lezen
KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren.

 
Coronacrisis zorgt voor meer zomereenzaamheid onder ouderen
  oudere vrouw gevallen
Uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB blijkt dat maar liefst een derde (35%) van de senioren verwacht dat ze meer negatieve gevoelens krijgen, zoals eenzaamheid en somberheid, dan in voorgaande zomers. Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Het lijkt erop dat de coronacrisis extra eenzaamheidsslachtoffers onder senioren gaat maken. Want dit percentage is aanzienlijk hoger dan de twintig procent (21%) die aangeeft altijd last van zomereenzaamheid te hebben. Het vooruitzicht om niet op vakantie te kunnen gaan of nog langer de kleinkinderen niet te kunnen knuffelen, hakt erin”. Vanavond om 18.15 uur is Manon Vanderkaa bij 1Vandaag te zien. Zij spreekt daar over (zomer)eenzaamheid onder ouderen.
Lees meer
KBO-PCOB: Blij met verruiming bezoek verpleeghuizen, maar er zijn nog veel vragen
  man klopt op voordeur
Patiënten en cliënten van verpleeghuizen zijn blij met de nieuwe, vrijere bezoekregeling voor bewoners van verpleeghuizen. Maar ze hebben nog wel vragen over de gang van zaken. Dat geldt ook voor mantelzorgers.

Dat blijkt uit een brief van KBO-PCOB en een groot aantal andere organisaties aan de Tweede Kamer. De briefschrijvers vragen aandacht voor een drietal punten. 
Lees de brief
Het nieuwe pensioenstelsel: de stand van zaken
  dame achter de laptop
De afgelopen tijd is er het één en ander over een toekomstig pensioenstelsel in de media besproken. Op 29 mei zou de stuurgroep uitwerking pensioenakkoord, bestaande uit de sociale partners, de laatste knopen doorhakken over hoe het nieuwe pensioencontract eruit gaat zien. In de dagen ervoor bleek dat dit niet haalbaar was. Daarvoor staan er nog te veel vraagstukken open waarover men het eens moet worden. 
Bekijk hoe het ervoor staat
Reactie KBO-PCOB omtrent wijziging Mediawet
  dame achter de laptop
Op dinsdag 26 mei is de Wijziging Mediawet in het wetgevingsoverleg behandeld. KBO-PCOB heeft op de nota van minister Slob gereageerd in samenwerking met diverse andere organisaties, zoals Ieder(in) en Bartiméus.

Voor ruim twee miljoen mensen is het audiovisuele media-aanbod nu nog onvoldoende toegankelijk. De wijziging van de Mediawet is voor hen het moment om hier verbetering in aan te brengen. Op grond van artikel 7 van de Europese richtlijn over toegankelijkheid van audiovisueel media-aanbod vragen de organisaties daarom de wet aan te passen en in de wet concrete en duidelijke kwaliteitseisen op te nemen voor toegangsdiensten.
Lees de reactie
Europese regeling verlenging rijbewijs
  man duwt vrouw in rolstoel in park
De geldigheid van rijbewijzen die tijdens de coronacrisis zijn verlopen, wordt met zeven maanden verlengd. Dat heeft de Europese Commissie besloten aldus minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Op die manier kunnen automobilisten met een rijbewijs dat tussen 1 februari en 1 september 2020 is verlopen, of nog verloopt, langer doorrijden. Ze mogen het rijbewijs in de hele EU blijven gebruiken. De duur van zeven maanden geldt vanaf de datum waarop het rijbewijs verloopt. Rijbewijzen die zijn geschorst of ingevorderd, vallen buiten de regeling.
Meer informatie
Geldigheid NS Keuzedagen verlengt tot einde van het jaar
  bloemenveld in laagstaande zon
Normaal hebben Keuzedagen elk een geldigheid van twee maanden, waarna ze verlopen. NS verlengt de geldigheid van alle komende Keuzedagen tot en met 31 december 2020. KBO-PCOB heeft aangedrongen op aanpassing van de geldigheidsdatum en is tevreden met de wijziging. Reizigers kunnen de Keuzedagen later dit jaar weer gebruiken voor een dagje uit met de trein, hoopt NS. Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder, zeven dagen per jaar onbeperkt met de trein.
Lees verder

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. 

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...