Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de september-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende c
ategorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog een mooi ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!

Praktisch aan de slag
 
Lokale belangenbehartiging: lobby voor verkiezingen in herindelingsgemeenten
 
Voor veel afdelingen is de lokale lobby voor de gemeenteraadsverkiezingen al lang achter de rug; de verkiezingen waren immers in maart. Voor veertig herindelingsgemeenten komen de verkiezingen er echter nog aan. Er zijn dus volop kansen voor lokale lobby. Wilt u zich ook inzetten voor seniorvriendelijk beleid in uw gemeente? Download dan gratis het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente. Ook vindt u op onze website een stappenplan, goede voorbeelden, checklists en voorbeeldbrieven om zelf eenvoudig mee aan de slag te gaan.
Zelf aan de slag
Promotiematerialen KBO-PCOB zijn nu te bestellen
 
De nieuwe promotiematerialen met het logo van KBO-PCOB zijn nu verkrijgbaar. Behalve de vertrouwde KBO-materialen zijn er nu ook winkelwagenmuntjes, notitieblokjes, pepermuntjes en pennen met het logo van KBO-PCOB beschikbaar. Voor het bestllen van KBO-materialen verandert er niets; dit blijft gaan zoals omschreven op Extranet van Unie KBO. De materialen met KBO-PCOB-logo kunt u bestellen door op de groene button te klikken.
Bestelformulier promotiemateriaal
Informatie voor leden en afdelingen
 
Dossier AVG: vernieuwde versie folder voor afdelingen
 
Er is een nieuwe, aangevulde versie van de AVG-folder voor afdelingen beschikbaar. In deze folder geeft KBO-PCOB tips over wat afdelingen kunnen ondernemen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. De brochure bevat ook voorbeelden van vraagstukken waar afdelingen mee te maken hebben.
Naar Dossier AVG
Trainingen en activiteiten
 
Volg de opleiding en word trainer voor Oefen je Vitaal!
 
Bent u (oud-)fysiotherapeut, gym- of sportleraar of beschikt u over andere deskundigheid rond bewegen? En vindt u het leuk om als vrijwillige trainer 65-plussers te begeleiden bij een oefenprogramma om meer te bewegen? Geef u dan op als trainer van Oefen je Vitaal! U krijgt van ons een speciale opleiding volgens het train-de-trainerprincipe van de KBO-PCOB Academie. Mail voor meer informatie en aanmelden naar marja.berendsen@kbo-pcob.nl
 
4 oktober: Training Lokale Belangenbehartiging
 
Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen voorjaar zijn er nieuwe gemeenteraden en Colleges van B&W. Een logisch startpunt voor lokale belangenbehartigers om de relatie met gemeenten op te bouwen of te versterken. Wilt u graag leren hoe u dat aanpakt en welke instrumenten u kunt inzetten? Op verschillende data organiseren wij daarom speciaal voor (aspirant) lokale belangenbehartigers een 1-daagse training. De eerstvolgende training is op donderdag 4 oktober 2018 in Den Haag.
Lees meer en meld u aan
1 november: Inspiratiedag Grenzeloos Leven
 
Heeft u zich al opgegeven voor de Inspiratiedag Grenzeloos Leven op 1 november? Leden van KBO en PCOB betalen slechts €10 (i.p.v. €25) voor deze interessante bijeenkomst in het mooie klooster van Huissen. Bekende sprekers geven stof tot nadenken en er zijn verschillende creatieve en informatieve workshops. Op onze website vindt u meer informatie en verwijzen we u naar de inschrijving. U bent van harte welkom.
Lees meer en meld u aan
Ledenvoordeel
 
Tot ziens in onze blauwe zone op de 50PlusBeurs
Op de 50PlusBeurs heeft KBO-PCOB dit jaar een grote stand geïnspireerd op de zogenoemde blauwe zones. Dit zijn plaatsen wereldwijd waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. In onze stand komt u meer te weten over de leefregels die in deze gebieden gelden en kunt u zelf testen hoe u lang en gelukkig oud kunt worden. Ook maakt u kans op het winnen van een prachtige reis naar blauwe zone Sardinië in Italië. We ontmoeten u graag in onze stand. Neemt u iemand mee die u graag kennis laat maken met KBO-PCOB?
Bestel kaarten met korting
Bespaar op uw eigen bijdrage voor de zorg
 
Betaalt u een eigen bijdrage voor de zorg aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK)? Meestal is dit het geval wanneer u zorg thuis krijg of in een zorgstelling. De kans bestaat dat u onbedoeld te veel betaalt. Wilt u weten hoe dat bij u zit? Via de samenwerking die KBO-PCOB is aangegaan met Bespaar Eigen Bijdrage (BEB) kunt u nagaan of uw eigen bijdrage te hoog is.
Hoe werkt het? Klik op de paarse button en vul de Bespaar Scan in. Hieruit blijkt of u inderdaad geld kunt besparen. Als dat zo is, dan regelt BEB dit volledig voor u. Als het maandbedrag naar beneden wordt bijgesteld, dan stort het CAK het te veel betaalde bedrag terug op uw eigen rekening. BEB berekent voor haar dienstverlening 10 procent van uw besparing. Als lid van KBO-PCOB ontvangt u 50 euro korting.
Ga naar de Bespaar Scan
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
 
Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

Honderdduizenden senioren lopen risico geld te laten liggen
KBO-PCOB blij met uitspraak over traplift
Onderzoek KBO-PCOB: veel senioren financieel kwetsbaar
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden