KBO-PCOB NU | 27 maart 2020 online lezen
 
De invloed van corona op NS keuzedagen
  dame achter de laptop
Misschien reist u wel regelmatig met de trein en maakt u gebruik van de keuzedagen. In verband met de huidige maatregelen rond het coronavirus, is de kans groot dat u hier geen gebruik van kunt maken. De NS biedt hiervoor een oplossing waar we als KBO-PCOB ons voor ingezet hebben en blij mee zijn.
Bekijk de oplossing
KBO-PCOB presenteert: Huiskamerconcerten, speciaal voor u!
  dame achter de laptop
Voor alle senioren die nu thuis zitten, presenteert seniorenorganisatie KBO-PCOB de Huiskamerconcerten 2.0. Nederlandse zangers nemen in hun eigen huiskamer een aantal nummers op, die daarna via de social mediakanalen van KBO-PCOB in de huiskamers van senioren te zien en beluisteren zijn. De komende tijd zal elke week een andere artiest zijn kunsten laten horen. Onder meer Bertolf, Stephanie Struijk (ook bekend als Stevie Ann) en Gerald Alderliefste doen mee aan dit huiskamerconcert 2.0.
Meer informatie
Sombere economische scenario’s raken ook senioren
  man klopt op voordeur
Het Centraal Planbureau publiceerde op 26 maart vier scenario’s over de economische ontwikkelingen door de coronacrisis. Deze scenario’s verschillen in ernst en lengte van de recessie die onvermijdelijk komt. Naarmate de crisis voortduurt, zal blijken welk scenario het meeste de economische realiteit weerspiegelt. Senioren zullen hier zeker de gevolgen van ondervinden.
Bekijk de gevolgen voor senioren 
Dilemma bezoek verpleeghuizen heeft doorbraak nodig
  oudere vrouw gevallen
Weken geen bezoek mogen ontvangen, is zeer ingrijpend voor verpleeghuisbewoners. KBO-PCOB is zeer bezorgd na de schrijnende verhalen van familieleden. We onderschrijven de visie van ouderenpsycholoog Sarah Blom, 26 maart in Trouw. En pleiten, onder strikte voorwaarden, voor een vaste bezoeker per bewoner.
Lees meer
Binnen twee dagen ruim 500 meldingen bij Meldpunt Thuiszorg
  man duwt vrouw in rolstoel in park
In nog geen twee dagen tijd zijn er ruim 500 meldingen binnengekomen op het Meldpunt Thuiszorg, dat seniorenorganisatie KBO-PCOB afgelopen dinsdag is gestart. Zowel senioren die gebruik maken van thuiszorg, als thuiszorgmedewerkers, reageerden massaal op onze oproep om melding te maken als de zorg-aan-huis voor senioren door de coronacrisis in de knel komt.
Gezien de vele reacties zal het Meldpunt de komende dagen nog open blijven.
Meer informatie over het Meldpunt
Contactloos betalen zonder pincode tijdelijk mogelijk t/m 50 euro per betaling
  bloemenveld in laagstaande zon
Consumenten kunnen vanaf deze week aan de kassa per betaling tot en met 50 euro zónder pincode contactloos afrekenen, met een bankpas, smartphone of wearable. Tot nu toe moest bij een bedrag boven 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingevoerd, voor een contactloze betaling. Deze zogeheten transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd naar 50 euro. Daar hoeven consumenten en ondernemers zelf niets voor te doen, het wordt volledig automatisch ingevoerd. 
Lees meer over de verandering
Bel de speciale Ouderen-Infolijn voor al uw vragen
 
Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen.

Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend:
de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Informatie over de Ouderen-Infolijn
Maakt technologie ons leven leuker?
 
Senioren gingen over het onderwerp technologie in gesprek met Manon Vanderkaa bij de Tafel van Tien. Aanleiding van het gesprek is het onderzoek Technische snufjes, in relatie tot het jaarlijkse digitaliseringsonderzoek dat door KBO-PCOB is gedaan. Ruim 1.500 senioren geven daarin hun mening en ervaring over digitalisering, internet en moderne techniek en apparatuur.
Lees meer over het gesprek

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...