Nieuws van KBO-PCOB | 30 augustus 2019 online lezen
 
Onderzoek KBO-PCOB: Koopkracht ouderen verder onder druk
  Zorgen over koopkracht ouderen
Vier op de tien senioren ziet armoede toenemen. Zes van de tien mantelzorgers maakt honderden euro’s aan kosten. En senioren zonder vermogen zijn financieel kwetsbaar, vooral de groep die nog niet gepensioneerd is. De uitkomsten van het jaarlijkse koopkrachtonderzoek van KBO-PCOB liegen er niet om. Directeur Manon Vanderkaa: “Het kabinet moet écht met maatregelen komen op Prinsjesdag.”
Lees meer
Verwachting CPB: Gepensioneerden gaan erop vooruit
  Koopkrachtraming Centraal Planbureau
De koopkracht van gepensioneerden gaat er in 2020 op vooruit. De gemiddelde toename ligt op 0,6 procent. Dat verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “We hopen natuurlijk dat het CPB gelijk krijgt. Maar helemaal gerust zijn we er niet op.”
KBO-PCOB deed ook zelf onderzoek naar de koopkracht van ouderen. Daaruit blijken grote financiële zorgen.
Lees meer
Geen gedoogconstructie bij verlopen rijbewijs
  Geen coulanceregeling verlopen rijbewijs
Er komt geen gedoogconstructie voor mensen van wie het rijbewijs verlopen is. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat 29 augustus aan de Tweede Kamer laten weten in het kader van de lange wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). KBO-PCOB maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de problemen bij het CBR en zet zich al maanden in voor verbetering van de situatie.
Lees meer
Vraag om duidelijke informatie van zorgverzekeraar
  Informatie over zorg van verzekeraar
De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) waarschuwt consumenten om zich goed door de zorgverzekeraar goed te laten informeren over de zorg die mogelijk is, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Zorgverzekeraars maken afspraken met zorgverleners over de te leveren zorg en hoe veel dit zal zijn. Hierdoor kan in de loop van het jaar de situatie ontstaan dat een ziekenhuis dit zogenoemde omzetplafond bereikt, waardoor de zorg niet meer geleverd kan worden. Dat is een onprettige situatie.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden