Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de september 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.
Informatie voor leden en afdelingen
 
KBO-PCOB Online Inspiratie Evenement
 
Dinsdag 28 september vanaf 10:00 uur start het Online Inspiratie Evenement! De afgelopen periode is veel vrijwilligerswerk stil komen te liggen en we zien dat het soms best lastig is om het werk weer op te pakken. Daarom bieden we dit Online Inspiratie Evenement met leuke, informatieve en inspirerende presentaties die een handje kunnen helpen het verenigingsleven weer op gang te brengen. Ook lanceren we tijdens het evenement de KBO-PCOB Academie, een digitaal platform waarop actieve leden terecht kunnen voor kennisdeling, allerlei bruikbare informatie, materialen en succesverhalen.

U kunt kijken vanuit huis maar óók in kleine kring gezamenlijk bekeken worden. Op deze manier biedt deze dag ook een aanleiding om elkaar in kleine kring weer te ontmoeten.
Meer informatie over het programma en de handleiding hoe u kunt deelnemen vindt u via onderstaande button.
Meer informatie
Online bijeenkomst internetveiligheid
 
Woensdag 13 oktober 10:00 - 11:00 uur via Zoom.

De internetcriminaliteit is fors gegroeid. In het eerste kwartaal van 2021 was er een verdubbeling van het aantal geregistreerde digitale misdrijven ten opzichte van 2020. Van fraude met verkooptransacties tot virussen en ransomware (het alleen tegen betaling vrijgeven van geblokkeerde gegevens door hackers). De online-misdaad met vooral ook senioren als slachtoffer groeit. 

In een online bijeenkomst bieden we handvatten voor het tijdig herkennen en voorkomen van misbruik. Tijdens deze bijeenkomst besteden we aandacht aan verschillende manieren om online veilig te blijven en geven we praktijkvoorbeelden. We staan onder andere stil bij het delen van persoonsgegevens, het voorkomen van internetoplichting en het waken voor identiteitsfraude. Ook leert u hoe typische ‘hacker’-profielen achter de schermen te werk gaan en hoe je ze slimmer af kunt zijn. De bijeenkomst wordt (kosteloos) verzorgd door deskundigen van Deloitte. Na afloop is er ruimte voor het beantwoorden van vragen. 

We hopen u digitaal te ontmoeten op 13 oktober van 10.00 tot 11.00 uur! Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. Doet u mee? Meldt u zich dan aan vóór 5 oktober, dan ontvangt u per e-mail een uitnodigingslink die u op de dag zelf kunt aanklikken om deel te nemen. 
Meld u aan
Landelijk met uw afdeling in het zonnetje tijdens de Nationale Thuisbingo
 
Wilt u met uw afdeling landelijk in het zonnetje staan? Doe dan nu op een gemakkelijke manier mee aan De Nationale Thuisbingo. U biedt de leden op deze manier een laagdrempelige wekelijkse activiteit aan, in de veiligheid van hun eigen omgeving vanachter hun eigen laptop/pc/tablet.
Ook bestaat de mogelijkheid gebeld te worden door een vrijwilliger van KBO-PCOB, voor een gezellig praatje. Leden die meedoen aan de Thuisbingo en zo’n gesprekje willen, klikken hiervoor op de ‘Bel me-knop’ op het scherm.

Het enige wat u hoeft te doen is uw afdeling aanmelden bij de projectleider (Saskia van Veen). Lees verder hoe dat eenvoudig kan door te klikken op onderstaande button.

Lees meer
ACP en KBO-PCOB samen in gesprek
 
ACP (politievakbond) en KBO PCOB zijn in gesprek over op welke manier wij elkaar kunnen versterken en aanvullen. De motto's van beide organisaties “met en voor elkaar” en “omzien naar elkaar” komen overeen. We vragen (oud) politiemensen die op lokaal niveau een bijdrage willen leveren aan afdelingsactiviteiten.
 
Bijvoorbeeld: 
- Een lezing over digitale veiligheid en eventueel een vraagbaak zijn; 
- Vertellen over het  politievak, wat maak je als politie in de praktijk mee; 
- Nuttige tips geven over het beveiligen van je woning; 
 
We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen denken en werken aan 
een lokale pilot waarin ACP en KBO-PCOB samen werken 'met en voor elkaar'.
Heeft u belangstelling om in uw afdeling iets te gaan doen? Mail naar Janneke van den Hoek 
(Janneke.vandenHoek@kbo-pcob.nl).  
 
Meer informatie
Vera Verrast met George Baker
 
Elke maand rond de 15e wordt er een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube-kanaal geplaatst. In Vera Verrast laat vlogger en senior Vera van Brakel zichzelf, haar gasten, en de kijker verrassen. Van goede gesprekken tot verwonderingen, van BN-ers tot de gewone man, Vera vindt het allemaal interessant. 

Voor deze twaalfde vlog is George Baker te gast. Behalve met een goed gesprek worden we deze keer verrast met een
muzikale toegift! Bekijk de gehele vlog via onderstaande button.
Bekijk de vlog
Informatie omtrent statuten dan wel afdelingsreglementen
 
Veel afdelingen wachten op informatie over een model voor de aanpassing van hun statuten dan wel over het afdelingsreglement. In de ledenraadsvergadering van 23 september van de Unie KBO wordt over dat model gesproken.

De PCOB-afdelingen hebben te maken met een afdelingsreglement. De notaris heeft een voorstel gedaan voor aanpassing van dat reglement. Besloten is nu om eerst met de ledenraad van gedachten te wisselen over de aard en inhoud van het reglement.
Meer informatie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden