KBO-PCOB NU | 16 april 2021 online lezen
Senioren adviseren toekomstig kabinet: bouw meer woonhofjes
 
Senioren komen met een duidelijk advies voor de toekomstig minister van Wonen in het nieuwe kabinet: Bouw meer woonhofjes en aanleunwoningen. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Op dit moment vindt ruim 70 procent (71%) dat er onvoldoende geschikt woningaanbod voor senioren is. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Willen we de woningmarkt weer op gang brengen, dan moeten we eerst beginnen om het woningaanbod voor senioren op peil te brengen. Daarmee komen er ook weer woningen voor starters en gezinnen vrij.”
Lees meer
Doe mee aan de flitspeiling over het vaccinatiebeleid
 
Wij zijn benieuwd naar uw mening: wat vindt u van het vaccinatiebeleid en de informatievoorziening hierbij? Laat u zich wel of niet vaccineren? En hoe staat u tegenover de invoering van een coronapaspoort?

Laat het ons weten door deel te nemen aan de flitspeiling via onderstaande button.
Naar de peiling
Straf samenwonen niet af met de kostendelersnorm
 
Een lagere uitkering als je met meerdere volwassenen in één huis woont, zoals nu al in de bijstand geldt, leidt ertoe dat mensen in de armoede belanden en soms zelfs op straat terechtkomen. Afschaffen dus, bepleiten Marcel Sturkenboom van seniorenorganisatie KBO-PCOB, Kitty Jong van vakbond FNV en Lucía Lameiro García van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten.

Zes jaar na het invoeren van de kostendelersnorm zien we de effecten: meer armoede. Het slechtste dat er nu kan gebeuren, is dat de maatregel overeind blijft, en ook ingevoerd wordt voor álle AOW’ers. Want dan is de sociaal-economische ramp helemaal niet te overzien.
Lees het opiniestuk
Goede economische vooruitzichten, maar geen koopkrachtverbetering
 
De Nederlandse economie gaat zich snel en goed herstellen, zo voorspelt het Centraal Planbureau. Wel blijft de koopkracht daarbij achter. “En opnieuw die van gepensioneerden”, concludeert Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB: “Nederlandse senioren verdienen het niet opnieuw het kind van de rekening te worden.”
Lees verder
April is de maand van Senioren en Veiligheid 
 
April staat in het teken van (digitale) veiligheid. KBO-PCOB besteedt samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie en andere partners aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit, waar senioren regelmatig slachtoffer van worden.

Zo is iedere woensdag van april “gehacktdag”. Via onze social mediakanalen komen we met tips, wat te doen tegen digitale criminaliteit, zoals phishing en spoofing. Maar er is ook aandacht voor de babbeltruc, wat gewoon bij u aan de voordeur of op straat plaats kan vinden.
Lees verder
Vera Verrast met Jan Terlouw
 
In Vera Verrast laat vlogger en senior Vera van Brakel zichzelf, haar gasten en de kijker verrassen. Van goede gesprekken tot verwonderingen, van BN-ers tot de gewone man, Vera vindt het allemaal interessant. Deze achtste vlog van Vera Verrast is met kinderboekenschrijver en politicus Jan Terlouw. Over dingen aanpakken, want je kunt meer dan je denkt, ook als je ouder wordt.
Bekijk de vlog
Zorgkosten gemaakt in 2020? Wellicht zijn deze aftrekbaar
 
Het is weer tijd voor uw belastingaangifte. Had u in 2020 zorgkosten die u niet vergoed kreeg van uw zorgverzekeraar? Dan zijn deze mogelijk aftrekbaar. Het loont financieel de moeite om dit na te gaan.

Had u in 2020 zorgkosten die niet vergoed werden door de zorgverzekeraar? En vielen deze kosten niet onder uw verplicht of vrijwillig eigen risico en uw eigen bijdrage? Dan kunt u mogelijk zorgkosten aftrekken in uw belastingaangifte. U hoeft dan minder belasting te betalen of u krijgt geld terug.
Lees verder

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden