Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de oktober 2019-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
Nieuwe informatie op de Academie
  KBO-PCOB Academie
De Academie helpt en ondersteunt de vrijwilligers van KBO-PCOB. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Nieuw op de Academie: 
11/10 - Goed voorbeeld toegevoegd aan Goed afdelingsbestuur
7/10 – Nieuw onderwerp Gezond genieten
7/10 – Toolkit Financieel veilig ouder worden toegevoegd aan Ouderenmishandeling
4/10 – Update Agenda
1/10 – Achtergrondinformatie ‘Blijf fit, eet meer eiwit’ toegevoegd aan Oefen je vitaal
Neem een kijkje op de Academie
Denk mee met het CBR over communicatie
  Meedenken met CBR
Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vraagt senioren om mee te denken over te verzenden brieven. Het CBR is daarvoor op zoek naar mensen van 75 jaar of ouder met rijbewijs. Het CBR heeft KBO-PCOB om medewerking gevraagd. Wilt u meepraten? Meld u dan aan.
Het CBR richt twee panels van elk zes personen in. Op dinsdag 29 oktober komen zij bijeen: de eerste groep van 10.00 tot 12.00 uur, de tweede van 14.00 tot 16.00 uur. Als deelnemer ontvangt u een reiskostenvergoeding en een kleine attentie. KBO-PCOB vindt het belangrijk dat onze achterban betrokken wordt bij deze activiteiten; u kunt daarmee namelijk rechtstreeks een rol spelen!
Valt u in de doelgroep en wilt u meedoen? Meld u dan aan bij KBO-PCOB via onderstaande knop. Geef in uw antwoord uw naam en telefoonnummer door en uw voorkeur voor de ochtend of voor de middag. In verband met de privacywetgeving vragen wij u ook om toestemming om uw gegevens door te geven aan het CBR.
Ik wil meedenken met het CBR
Onderzoek: deel uw ervaringen met continentiehulpmiddelen
  Onderzoek
Patiëntenfederatie Nederland is een onderzoek gestart naar continentiehulpmiddelen. Dit is een vervolg op eerder onderzoek naar keuze, aanvraag, levering en gebruik van hulpmiddelen. Patiënten, cliënten of hun mantelzorgers of vertegenwoordigers kunnen via een online vragenlijst hun ervaringen met (in)continentiematerialen delen. KBO-PCOB beveelt deelname aan dit onderzoek van harte aan. Door het delen van uw ervaringen helpt u bij het verbeteren van de continentiezorg. Meedoen kan tot 20 oktober.
Doe mee aan het onderzoek
Informatie voor leden en afdelingen
 
Actie Vrijwillige Bijdrage: Samen sterker tegen eenzaamheid
 
Onlangs ontving u van KBO-PCOB een brief over de actie vrijwillige bijdrage; een jarenlange traditie bij zowel KBO als PCOB. Veel leden steunen deze actie, daarvoor zijn wij heel dankbaar. Heeft u ook een vrijwillige bijdrage overgemaakt op het speciale rekeningnummer? Dan zeggen wij u hartelijk dank!
Ook dit jaar is het thema van de actie Eenzaamheid, omdat dit zo’n groot probleem is. KBO-PCOB ziet dat er echt iets moet gebeuren en daar willen wij ons hard voor maken. De inkomsten uit de actie dragen direct bij aan de financiering van onze gemeenschappelijke activiteiten, breed in de verening.
De actie is een vrijwillige bijdrage, dus het staat u vrij om wel of niet mee te doen. Gelukkig weten we dat veel mensen een bijdrage kunnen missen en ons steunen. Wilt u nog meedoen? U vindt een digitale versie van de brief over deze actie via onderstaande knop. Uw bijdrage is zeker welkom!
Lees de brief
Trainingen en activiteiten
 
8 november - Symposium 'Het zal onze zorg zijn'
  Symposium ouderenzorg
Wat betekenen thema’s als vergrijzing, levenseinde en technologie in de zorg voor zorgvragers, mantelzorgers of zorgverleners? Hoe bereidt u zich hierop voor? Over de veranderingen in de (christelijke) zorg organiseren patiëntenvereniging NPV, Lelie Zorggroep en Pro Life Zorgverzekeringen op vrijdag 8 november het symposium ‘Het zal onze zorg zijn’. Het symposium vindt plaats in Ede en biedt een programma met sprekers en workshops rond thema’s als bestrijden van eenzaamheid, nieuwe sociale woonvormen, innovatie in de ouderenzorg en vitaal blijven. De toegang is gratis.
Meer informatie en aanmelden
18 november - Meer leren over ouderenmishandeling op bijeenkomst voor vrijwilligers
  Financiële uitbuiting, ouderenmishandeling
Bent u een vrijwilliger die bij ouderen thuis komt? Speciaal voor u organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met KBO-PCOB en Movisie een bijeenkomst over ouderenmishandeling. Wat zijn de signalen en hoe kunt u die herkennen? Ook financieel misbruik als vorm van ouderenmishandeling komt aan de orde. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 november in Utrecht..
Meer informatie en aanmelden
21 november - Praat mee aan de Tafel van Tien over leven in krimpregio's
  Leven in krimpregio's
Het dorp vergrijst, voorzieningen sluiten, de reis naar de dichtstbijzijnde grote plaats is met het openbaar vervoer een hele onderneming, wie zorg nodig heeft kan niet altijd meer thuis blijven wonen… Voor senioren kan het wonen in een krimpregio best lastig zijn. Of is het juist een genot? Omdat het omzien naar elkaar, het noaberschap en saamhorigheidsgevoel er heel sterk zijn. Of omdat het er heerlijk rustig is, met mooie natuur en volop ruimte om te fietsen, wandelen of ontspannen. Over het wonen in krimpregio’s gaat directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa graag persoonlijk met u in gesprek. Van harte uitgenodigd om u aan te melden voor de Tafel van Tien op donderdag 21 november.
Meer informatie en aanmelden
Najaar 2019 - Maak kennis met e-health, voor uzelf en een ander
  TeaHealth-tour
Thuis zorg ontvangen, dat kan met e-health. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met een huisarts of verpleegkundige. Of aan apps die ondersteuning thuis kunnen bieden. Wilt u hier meer over weten? Kom dan dit najaar naar een TeaHealth-bijeenkomst!
De komende maanden organiseert KBO-PCOB samen met Zorg van Nu op 10 locaties in het land TeaHealth-bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten staat de kennismaking met de digitale mogelijkheden voor zorg en zorgondersteuning thuis centraal. Belangstelling? Meld u dan snel aan!
Meer informatie en aanmelden
Ledenvoordeel
 
Opnieuw aantrekkelijk aanbod via de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis
  Fysiotherapie
Ook in 2020 levert uw lidmaatschap van KBO-PCOB direct geld op wanneer u gebruikmaakt van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis. Deze zorgverzekering krijgt u namelijk aangeboden met een korting van 3% op de basispremie, met daarnaast een groot aantal voordelen in de vorm van extra behandelingen en kortingen. En de zekerheid van een zorgverzekeraar met een zeer hoge waardering - rapportcijfer 9+ - bij haar klanten. Overstappen is eenvoudig en probleemloos. Laat dit aantrekkelijke aanbod niet aan u voorbijgaan en vraag kosteloos een informatiepakket aan.
Hoe hoog de basispremie voor 2020 wordt, maken de meeste zorgverzekeraars binnenkort bekend. Na stevige maar plezierige onderhandelingen met Zilveren Kruis is KBO-PCOB er weer in geslaagd een mooi pakket aan voorwaarden voor de collectieve zorgverzekering overeen te komen. Een pakket dat daarmee perfect is toegesneden op de senior in onze vereniging. Zeker is dat deze collectieve zorgverzekering u als lid 3% korting op de basisverzekering oplevert. (De wettelijk maximaal toegestane korting is voor 2020 gehalveerd en bedraagt helaas niet langer 8 procent.) KBO-PCOB heeft deze korting in de onderhandelingen gerealiseerd vanuit de belangrijke optiek: het behoud van een omvangrijk pakket aan kortingen en extra behandelingen dat zeker niet minder is dan in 2019. Met deze collectieve zorgverzekering bieden KBO-PCOB en Zilveren Kruis u een aantrekkelijk en zeer concurrerend perspectief in 2020.
De verzekering kent veel voordelen voor u als lid van KBO-PCOB. Denk daarbij aan kortingen op aanvullende en tandartsverzekeringen en het gratis Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket met bijvoorbeeld extra fysiotherapiebehandelingen, tegemoetkoming in diverse kosten als rijbewijskeuring en extra hulp na ziekenhuisopname. En niet te vergeten: 100 procent acceptatie.

Vanaf half november is de volledige informatie over deze collectieve zorgverzekering (inclusief de nieuwe premiebedragen) beschikbaar. Via onderstaande knop kunt u nu al een informatiepakket reserveren.
Reserveer alvast uw informatiepakket
Voor uw afdeling: bijeenkomst met toelichting op collectieve zorgverzekering Zilveren Kruis
  Informatie zorgverzekering
Heeft u vragen over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis? En zijn er meer mensen binnen uw afdeling die een toelichting zouden willen? Dan kunt u ook dit jaar met uw afdeling een informatiebijeenkomst over de collectieve zorgverzekering organiseren. Marcel Woudman, accountmanager van Zilveren Kruis, verzorgt presentaties op de door u gewenste locatie. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de veranderingen in de zorgverzekering in 2020 en wat dit voor u betekent. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen.
Het aantal bijeenkomsten dat we kunnen organiseren is beperkt. Heeft u interesse? Neem dan snel contact op met KBO-PCOB. Dit kan via e-mail naar info@kbo-pcob.nl of telefonisch via 030-3 400 600.
Korting op zorgeloos autorijden met private lease
  Autorijden met private lease
Private ofwel privélease is populair. De Consumentenbond meldde dat eind 2018 zo’n Nederlanders particulier een leaseauto reden. Dat is bijna 50% meer dan in 2017. Ook voor senioren biedt een leaseauto voordelen, maar is private lease soms ingewikkeld omdat er een leeftijdsgrens is. Daarom is KBO-PCOB een samenwerking aangegaan met WagenPlan, waardoor u voordelig en zonder leeftijdsgrens een auto kunt leasen.

Uw voordeel:
  • 10% korting op het leasetarief per maand.
  • Gedurende de hele looptijd gratis de Schadeverzekering inzittenden (SVI) module; de SVI vergoedt de daadwerkelijke materiële schade en letselschade aan de berijder en de passagiers.
  • Geen aanvullende voorwaarden ten aanzien van een maximumleeftijd of een aantal jaar een rijbewijs in bezit.
Meer informatie
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

KBO-PCOB vraagt aandacht voor armoede onder ouderen én biedt oplossingen
Meer verbinding tussen generaties vermindert eenzaamheid

KBO-PCOB helpt al tientallen senioren bij lange wachttijd rijbewijskeuring
KBO-PCOB wil meer betaalbare, levensloopbestendige woningen
Sociale contacten senioren: kloof tussen stad en platteland


Lees al ons nieuws

KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden