Nieuws van KBO-PCOB | 3 mei 2019 online lezen
 
 
Parkeren voor ziekenhuisbezoek moet betaalbaar worden, teken onze petitie!
 
€4 per uur of wel €36 voor een dagkaart. Dat zijn de bedragen die mensen vaak moeten neertellen voor een ziekenhuisbezoek. Voor wie vaker naar een ziekenhuis moet, lopen de kosten zo flink op. KBO-PCOB is het zat dat ziekenhuizen parkeerders gebruiken als melkkoe en start een petitie om een eind te maken aan de torenhoge parkeerkosten. Al meer dan 20.000 mensen steunden de petitie. Tekent u ook?
Teken de petitie
Een vraag over uw ABP-pensioen? Bestuurders geven antwoord aan leden KBO-PCOB
 
Bent u lid van KBO of PCOB, gepensioneerd én ontvangt u pensioen van ABP? Heeft u vragen over het beleid van dit pensioenfonds? Ga dan op 14 juni samen met KBO-PCOB in gesprek met ABP-bestuurders.
Meer informatie en aanmelden
Senior voelt zich minder vaak onveilig
 
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde eind april cijfers over veiligheid en de beleving van veiligheid in de eigen omgeving. Volgens deze cijfers ervaren senioren meer dan andere leeftijdsgroepen agressief gedrag in het verkeer. Daarentegen zeggen juist senioren minder dan andere leeftijdsgroepen een gevoel van onveiligheid te hebben. Veiligheidsvoorlichters van KBO-PCOB nemen de uitkomsten van het rapport mee in hun werkzaamheden voor senioren.
Lees meer
KBO-PCOB blij met oproep Nederlandse Zorgautoriteit voor duidelijkheid over hulpmiddelen
 
Mensen die hulpmiddelen nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een gehoortoestel, verdwalen vaak in het aanbod. De meeste onduidelijkheid bestaat er over de vergoedingen. KBO-PCOB is daarom blij met de oproep van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor meer duidelijkheid over hulpmiddelen.
Lees meer
KBO-PCOB mengt zich in debat over ziekenhuisfaillissementen
 
De Tweede Kamer debatteerde op 25 april over ziekenhuisfaillissementen. KBO-PCOB deelde voorafgaand aan het debat met de Kamer zorgwekkende signalen van leden over de effecten van het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad.

De juiste zorg op de juiste plek lijkt hier namelijk niet meer op te gaan, zo concludeert KBO-PCOB samen met een aantal gedupeerden. Als we met elkaar werken aan het langer thuis wonen van senioren, dan vraagt dat om een goed netwerk aan zorg; en dat is inclusief het ziekenhuis. 
Meer over de zorgen van senioren
KBO-PCOB zet zich in voor hogere vaccinatiegraad volwassenen
 
Er is momenteel veel discussie over de vaccinatie van kinderen en jongeren, maar ook de aandacht voor vaccinatie van volwassenen mag volgens KBO-PCOB niet verloren gaan. De helft van alle vaccins in Nederland wordt namelijk aan volwassenen gegeven, zoals de griepprik, de pneumokokkenprik tegen longontsteking en de prik tegen gordelroos.
De vaccinatiegraad onder volwassenen daalt echter zorgwekkend en dat vraagt om actie. Daarom heeft KBO-PCOB  – lid van de Vaccinatiealliantie – het initiatief genomen om, samen met het ministerie van VWS, de Nederlandse Influenza Stichting en een aantal andere organisaties, te bewaken dat er voldoende aandacht blijft voor vaccinatie van volwassenen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS ondersteunt de inzet van KBO-PCOB.
Lees meer over onze actie
Rapportage belangenbehartiging eerste kwartaal 2019
 
Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat we in het eerste kwartaal van 2019 voor senioren in Nederland deden en bereikten.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht met de maandelijkse rapportages.
Lees de rapportages

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden