Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
Informatie voor leden en afdelingen
 
Nieuwe corona-maatregelen
Vandaag -12 november- was er een persconferentie rond corona. Over de nieuwe maatregelen en wat dat eventueel betekent voor uw afdeling, leest u meer op de Coronapagina van de KBO-PCOB website.
Lees verder 
Webinar voor afdelingen: hoe om te gaan met de coronamaatregelen? 
 
Op 24 november om 10uur organiseren we een webinar voor de afdelingen hoe om te gaan met de huidige en verwachte maatregelen rond corona.(onder voorbehoud, houd de website in de gaten!) Onder leiding van Mariëlle van Oort, hoofd Belangenbehartiging en een externe deskundige praten we u bij over wat wel en niet kan. Daarbij komt ook aan de orde wat het mogelijke gevolg is van de invoering van de 2G pas (dus: gevaccineerd en genezen) voor afdelingsbijeenkomsten én waarom we moeten blijven omzien naar elkaar. Sommige leden van ons kunnen om medische redenen bijvoorbeeld niet worden gevaccineerd. Wat betekent dat voor bijeenkomsten? Zet het in uw agenda en houdt de website in de gaten voor de laatste updates! 
Meldt u vast aan voor het webinar
Facebook
Inspiratietour door de regio's wordt uitgesteld
 
De afgelopen weken hebben we in diverse provincies mooie inspiratietour bijeenkomsten georganiseerd.  De vijf komende bijeenkomsten worden uitgesteld naar begin 2022. Ondanks het feit dat de bijeenkomsten doorgang mogen vinden, willen we het samenkomen met grote groepen vermijden en het aantal reisbewegingen beperken. Vooralsnog gaat de bijeenkomst in Heiloo, die gepland staat op 9 december door. 
Kijk op de tourpagina
Facebook
Collectieve zorgverzekering voor iedereen vanaf 50 jaar
Of je nu 50 of 80 jaar bent, onze collectieve zorgverzekering is de beste voor senioren. Waarom? Omdat hij op maat gemaakt is voor mensen van 50 jaar en ouder. Met meer fysiotherapie, een goede vergoeding voor bril of lenzen, een mooie regeling voor alternatieve geneeswijzen en slaaptherapie en een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Al meer dan 52.000 KBO-PCOB-leden sloten zich aan. Heeft u kinderen van 50 jaar of ouder? Attendeer ze dan op ons aanbod! En vertel ze dan ook meteen dat ze een tegemoetkoming van € 20 krijgen voor het lidmaatschap van KBO-PCOB!
Kijk op onze speciale ZK pagina
Teken de Petitie voor Boostervaccin 
 
De noodzaak om het boostervaccin beschikbaar te stellen, wordt met de dag groter. Daarom zijn we een petitie gestart waarin het kabinet en de Tweede Kamer wordt opgeroepen om haast te maken met deze booster.

Ziekenhuismedewerkers en mobiele 80-plussers kunnen vanaf 19 november een booster krijgen. KBO-PCOB wil voor alle 60-plussers die dat willen de mogelijkheid voor een boostervaccin. Op korte termijn! Teken ook!
Teken de petitie!
Facebook
Werk uw ledenadministratie op tijd bij!
 
Elke PCOB-afdeling ontvangt in januari de factuur voor de afdracht van de contributie voor het eerste halfjaar van 2022. Deze afdrachtsfactuur is gebaseerd op het ledenaantal van uw afdeling op 1 januari 2022. Het verenigingsbureau vraagt ledenadministrateurs daarom alle wijzigingen in het ledenbestand van de afdeling uiterlijk 31 december 2021 te verwerken via het Afdelingsportaal. Als u ervoor kiest de wijzigingen te laten verwerken door het verenigingsbureau, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze voor 17 december naar ons te sturen? Dit kan per post, maar bij voorkeur per e-mail.
Mail het verenigingingsbureau
KBO-PCOB Academie
 
Kom grasduinen op de Academie
 
De Academie KBO-PCOB is het platform van en voor betrokken senioren. Via de Acadmie kunnen we elkaar helpen en inspireren. Onderverdeeld in diverse thema's vindt u tips, informatie, goede voorbeelden en activiteiten. We nodigen u van harte uit om initiatieven, ideeën en bijeenkomsten te delen.
Wegwijs op de Acadmie
Kennis verrijken met een mooie cursus
 
De Academie biedt u ook een aantal cursussen. Cursussen die uw eigen kennis verrijken en cursussen die u goed kunt gebruiken bij uw vrijwilligerswerk. U vindt ze met name bij de thema's Zingeving en Welzijn. Vandaag maken we u attent op de cursus positieve gezondheid. 
Cursus positieve gezondheid
Thuisbingo in Sinterklaassfeer
 
De Sint is binnenkort weer in het land. Daarom geeft William, presentator van de online Nationale ThuisBingo, de uitzending van woensdag 1 december een Sinterklaastintje. Hij draait dan 2 extra rondes en er worden 3 kadootjes verloot onder de bingo-winnaars van die dag. Dus: heeft u een vol bingo-rijtje? Dan wint u misschien wel iets! Speelt u ook mee? 

De online ThuisBingo wordt elke woensdag om 15.00 uur gespeeld.
Wilt u in de week na de bingo gebeld worden voor een gezellig praatje? Klik dan tijdens het spelen op de blauwe ‘Bel me!-knop’ op het scherm..
Speel mee met de sinterklaasbingo
KBO-PCOB in de media
 
In oktober was KBO-PCOB weer goed aanwezig in de media. Bekijk op de website bij welke media we aan tafel zaten of in de krant stonden..
Lees verder
Hulp voor helpers!
 
Woensdag 10 november organiseerden we samen met Slachtofferhulp NL een webinar voor mensen die slachtoffers helpen. Vrijwilligers, mantelzorgers, familie, vrienden. Iedereen steunt weleens iemand die ergens slachtoffer van is geworden. Maar hoe help je goed en hoe zorg je dat je er zelf niet aan onder door gaat?
De eerste minuten van het webinar zijn slecht te horen, Excuus voor het ongemak..
Bekijk webinar

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden