KBO-PCOB NU | 16 oktober 2020

KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren.
online lezen
KBO-PCOB Wandelonderzoek: Veel senioren aan de wandel
 
Senioren zijn echte wandelaars. Ruim zestig procent (62%) wandelt elke dag minstens één keer, blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB naar het wandelgedrag van senioren. Een kwart van de senioren wandelt elke week meerdere keren. Vier procent geeft aan helemaal niet meer te wandelen.
Lees meer over het onderzoek
Blijf omzien naar elkaar
 
Om de coronacrisis onder te controle te krijgen, gaat de samenleving weer een stukje meer op slot, zo werd tijdens de persconferentie van het kabinet bekend gemaakt. Des te belangrijker wordt het om eenzaamheid onder kwetsbare groepen en ouderen te voorkomen. Daarom roept seniorenorganisatie KBO-PCOB iedere Nederlander op om te blijven omzien naar elkaar. Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB: “In een periode dat het moeilijker wordt om elkaar te ontmoeten, is het nóg belangrijker om oog voor elkaar te hebben en te houden. Premier Rutte gaf zelf ook aan dat eenzaamheid één van de ontwrichtende gevolgen van corona is. Dus pak die telefoon, ga op raamvisite of nodig de ander uit voor een coronaproof wandeling, er is gelukkig nog van alles wel mogelijk.”
Lees verder
KBO-PCOB: Houd de AOW onverkort in stand
 
Op 15 oktober kwam de vaste Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid bijeen. Op de agenda stonden drie onderwerpen die KBO-PCOB zeer aan het hart gaan: de onderbenutting van ouderdomsregelingen, de beleidsdoorlichting AOW en het AOW-tekort bij Surinaamse Nederlanders.

In een brief aan deze commissie vroeg KBO-PCOB dat de leden zich inspannen voor het automatisch toekennen van de AIO.
Lees hier de hele brief
KBO-PCOB pleit voor passende hulpmiddelen, ook tijdens corona
 
Op 15 oktober was het Algemeen Overleg Geneesmiddelenbeleid en Hulpmiddelenbeleid. In aanloop vroegen KBO-PCOB, Patiëntenfederatie Nederland, en Ieder(in) aandacht voor een aantal belangrijke verbeterpunten. Voorop moet staan dat mensen tijdig over betaalbare en bij hen passende medicijnen kunnen beschikken. En dat passende hulpmiddelenzorg beschikbaar is, ook tijdens corona.
Meer informatie
Initiatiefwet verbetert inkomen en koopkracht
 
KBO-PCOB is zeer betrokken bij de thema’s arbeidsmarkt en inkomen. We onderschrijven daarom de initiatiefwet Wet Eerlijker Inkomen, dat het minimumloon wil verhogen. Deze wet verbetert de inkomenspositie van werkenden, verbetert de koopkracht van financieel kwetsbare ouderen en versterkt onze economie en samenleving.
Lees onze reactie
KBO-PCOB Presenteert: Vera Verrast, met Hedy d'Ancona
 
Vanaf september verschijnt elke maand op de 15e een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube kanaal. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast, de titel van de serie is dan ook ‘Vera Verrast’. Bekijk nu de tweede vlog, met Hedy d'Ancona. We wensen u veel kijkplezier!
Bekijk de vlog
KBO-PCOB ondersteunt oproep om lager btw-tarief op groente en fruit
 
Op 6 oktober hebben het GroentenFruit Huis, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en de coalitie Gezonde Boodschappen, het manifest ‘Investeren in een gezonde toekomst’ aangeboden, aan de vaste Kamercommissie VWS van de Tweede Kamer. De aanbieders doen een urgente oproep voor een lager btw-tarief op groenten en fruit. Ook KBO-PCOB ondersteunt deze oproep en heeft het manifest ondertekend. Het manifest is aangeboden aan staatssecretaris Blokhuis.
Meer informatie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...