Nieuws van KBO-PCOB | 15 maart 2019 online lezen
 
Strijd mee voor een goed pensioen, kom maandag 18 maart naar landelijke actiedag
 
In heel Nederland wordt maandag 18 maart actie gevoerd voor een goed pensioen. KBO-PCOB roept senioren in het hele land op ook mee te doen. KBO-PCOB wil een goed pensioen voor iedereen, voor jong en oud. Daarom hebben we ons aangesloten bij de acties van CNV, FNV en VCP. Samen kunnen we zo de druk op het kabinet opvoeren en komen tot een nieuw, duurzaam en solidair pensioenstelsel. Wilt u ook een goed pensioen voor iedere generatie? Kom dan naar Den Haag en doe mee aan de actie!
Lees meer over de pensioenactie
KBO-PCOB steunt CNV-petitie 'Een goed pensioen voor iedereen'
 
Een goed pensioen voor iedereen: op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Dat wil vakbond CNV. De vakbond startte een petitie in aanloop naar de landelijke actiedag op 18 maart. KBO-PCOB ondersteunt de petitie. U ook?
Teken de petitie
KBO-PCOB is blij met verlenging van vervoerskostenregeling
 
Zilveren Kruis maakte vrijdag 15 maart bekend dat de speciale vervoerskostenregeling ten gevolge van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen wordt verlengd tot 1 juli 2019. KBO-PCOB is blij met dit besluit.
Zilveren Kruis compenseert al vanaf medio december 2018 vervoerskosten die patiënten en hun bezoekers moeten maken ten gevolge van het faillissement. Deze compensatieregeling – en nu dus ook de verlenging hiervan – is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van KBO-PCOB.
Lees meer
Blijvende zorgen over stijging energielasten
 
De stijgende energielasten voor ouderen kregen donderdag 14 maart veel media-aandacht. We spraken onze zorgen uit bij NPO Radio 1 en in het NOS Journaal. En zorgen zijn er zeker, blijkt uit de vele meldingen van senioren bij ons Meldpunt Energielasten. Een energierekening die tientjes per maand hoger kan uitvallen. Dat moet echt anders, vindt KBO-PCOB. Blijf dus vooral uw signaal aan ons doorgeven!
Naar het Meldpunt
Staatssecretaris Knops bezoekt iPad-cursus in Zeist
 
Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken bezocht woensdag 13 maart een iPad-cursus voor senioren in Zeist. Deze cursussen worden door de lokale ouderenorganisaties georganiseerd om senioren digitale vaardigheden te leren, zodat zij aangesloten blijven op de steeds digitaler wordende samenleving. "Het is voor ons ontzettend belangrijk dat er vanuit de samenleving zelf initiatieven zijn waar gebruik van gemaakt kan worden.”
Lees meer over het bezoek
Sociale contacten helpen tegen woninginbraak
 
Het aantal inbraken is gedaald. Dat blijkt uit het CBS-rapport ‘De woning en buurt van inbraakslachtoffers’, dat op 14 maart verscheen. Preventie en sociale samenhang zijn belangrijk, vindt KBO-PCOB, en senioren hebben daarin een belangrijke rol. Hoe sterker de banden onderling tussen buren en hoe meer sociale controle, hoe kleiner de kans op woninginbraak. "Senioren zijn de ogen en oren van de buurt."
Lees hier meer over
Actie '40 dagen geen druppel' van start
 
Op Aswoensdag is de actie ’40 dagen geen druppel’ gestart. Die dag ontving wethouder Sociaal Domein van gemeente Driebergen Hans Waaldijk het officiële actiespeldje uit handen van directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa. Meer dan 14.000 deelnemers in heel Nederland gaan de uitdaging aan om 40 dagen lang geen druppel alcohol te drinken. Bewustwording rond alcoholgebruik is de onderliggende reden voor de actie.
Lees meer over deze actie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden