Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de januari 2019-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende c
ategorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog een mooi ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
KBO-PCOB Academie: maandelijks overzicht nieuwe informatie
 
Met trots meldden we u eind vorig jaar dat de KBO-PCOB Academie op onze website te zien is. De Academie helpt en ondersteunt onze vrijwilligers. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Regelmatig vindt u er nieuwe informatie. In elke editie van deze nieuwsbrief leest u wat er is toegevoegd aan de Academie.

Nieuw op de Academie:
9/1 - Oefenboek toegevoegd aan materialen Oefen je Vitaal!
8/1 - Achtergrondartikelen Eenzaamheid toegevoegd
20/12 - Materialen Oefen je Vitaal! toegevoegd
Neem een kijkje op de Academie
Doorzetter en verbinder? Word PCOB-regiocoördinator
 
U kunt goed luisteren, organiseren, verbinden en samenwerken. U bent graag de spin in het web  en u bent een echte doorzetter. U werkt graag met mensen en u bent goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden. U ziet er niet tegenop om de vraagbaak te zijn van PCOB-bestuurders. Beschikt u over al deze eigenschappen? Dan zijn we op zoek naar u! KBO-PCOB is namelijk op zoek naar regiocoördinatoren voor verschillende regio’s: Den Haag en randgemeenten, Westerwolde-Oldambt in Groningen, Noord-Brabant West en Drechtsteden in Zuid-Holland. Iets voor u?
Lees meer over deze functie
Informatie voor leden en afdelingen
 
Wie is wie: de gezichten van het verenigingsbureau
 
Op het verenigingsbureau van KBO-PCOB werken zowel beroepskrachten als vrijwilligers. Met enthousiasme en betrokkenheid behartigen zij dagelijks uw belangen, zorgen voor zichtbaarheid van de vereniging, realiseren heldere communicatie, staan u te woord of helpen u verder. Op de nieuwe pagina Wie is wie ziet u de gezichten achter dat werk en vertellen we u waarom we het zo belangrijk vinden om ons in te zetten voor senioren.
Bekijk de pagina Wie is wie 
Juristen- en Pensioentelefoon vaker bereikbaar
 
De KBO-PCOB Juristen- en Pensioentelefoon heeft met ingang van 2019 een verruimde bereikbaarheid. Vanaf 2 januari is zowel op woensdag- als donderdagmiddag een vrijwilliger van de Juristentelefoon en de Pensioentelefoon aanwezig.

De ruimere openingstijden zijn als volgt:
Juristentelefoon (030-340 06 55):
- Woensdag 13.00 – 15.00 uur
- Donderdag 13.00 – 15.00 uur
Pensioentelefoon (030-340 06 55):
- Woensdag 13.00 – 15.00 uur
- Donderdag 13.00 – 15.00 uur
De bereikbaarheid van de Servicetelefoon blijft ongewijzigd. De openingstijden hiervan zijn:
maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 uur.
Meer over onze diensten voor leden
Benut subsidie voor bijscholing van ouderenadviseurs op lokaal niveau
 
Bent u ouderenadviseur of heeft u ouderenadviseurs in uw afdeling, regio of provincie? De fondsen Sluyterman van Loo en het VSBfonds geven subsidie voor lokale bijscholing van ouderenadviseurs.
De bijscholing gaat over:
  • Cliëntondersteuning: Hoe bereid ik me voor op een keukentafelgesprek?
  • Eigen regie: Hoe kan ik een senior weer terug in de regiestoel krijgen?
  • Meer hulpvragen: Hoe krijg ik lokaal meer hulpvragen?
  • Inzet positieve gezondheid: Hoe kan ik het spinnenweb van positieve gezondheid inzetten bij een gesprek?
Wilt u hier als afdeling, regio of provincie binnen KBO-PCOB gebruik van maken? Lees hoe u dit aanpakt en wat de voorwaarden zijn. 
Lees meer
Trainingen en activiteiten
 
Tafel van Tien: persoonlijk in gesprek met KBO-PCOB
 
Weten wat er speelt in uw dagelijks leven is voor KBO-PCOB van groot belang. Daarom gaat directeur Manon Vanderkaa graag met u persoonlijk in gesprek. In 2019 organiseren we de Tafel van Tien: Manon en betrokken medewerkers van het verenigingsbureau gaan met tien leden in gesprek over een bepaald onderwerp. Zo horen we hoe u tegen zaken aankijkt en wat u belangrijk vindt. Het eerste onderwerp dat we willen aansnijden is: vrouwen en pensioen. Van harte uitgenodigd op donderdag 31 januari 2019!
Meer informatie en aanmelden
Speciaal voor tabletcoaches en ouderenadviseurs: Train de trainer en TeaHealthTour
 
Voor tabletcoaches en ouderenadviseurs organiseert KBO-PCOB deze maand twee interessante bijeenkomsten. Op donderdag 17 januari is er voor actieve tabletcoaches een trainingsmiddag over werken met beeldmateriaal. Een week later, op donderdag 24 januari, zijn tabletcoaches en ouderenadviseurs van harte welkom bij de start van de TeaHealthTour. Onder het genot van een high tea maakt u kennis met eHealth en de praktische toepassing daarvan.
Meer informatie en aanmelden
Ledenvoordeel
 
KBO-PCOB Ledenvoordeel: met korting naar de sauna
 
Als lid van KBO-PCOB profiteert u van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoortoestelbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes.
Deze maand bieden we u een speciale aanbieding: naar de sauna met korting plus koffie en gebak. U kunt bij deze actie zoveel entreebewijzen bestellen als u wilt, geldig bij alle 26 locaties van Select Wellness Group. Bestellen kan tot en met 31 januari 2019, het dagentreebewijs is geldig tot zes maanden na datum van uitgifte.

Kijk snel in de speciale voordeelshop en profiteer van uw lidmaatschap. Een overzicht van alle voordelen is te vinden op www.kbo-pcob-voordeel.nl. Heeft u hulp nodig? De klantenservice helpt u graag (tel: 085-48 633 64).
Bekijk de aanbieding
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
 
Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

KBO-PCOB: online is niet hetzelfde als digivaardig
Aanpak leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt
Ruimere bereikbaarheid Juristen- en Pensioentelefoon
KBO-PCOB Ledenvoordeel: met korting naar de sauna

Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden