Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de januari 2020-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
Nieuwe informatie op de Academie
  samen achter pc
De Academie helpt en ondersteunt de vrijwilligers van KBO-PCOB. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Nieuw op de Academie: 

10/01 Jowtube.nl
10/01 e-learning ouderenmishandeling
10/01 bijeenkomsten Tea-health
Lees meer
E-learning Veilig ouder worden
 
KBO-PCOB heeft veel vrijwilligers die bij ouderen thuis komen.Voor de vrijwilligers is het herkennen van ouderenmishandeling niet makkelijk. Soms vermoeden ze financieel misbruik of stelen van spullen door verwanten of is de koelkast ineens leeg. Is er sprake van ouderenmishandeling? Wat te doen?

Op deze vragen geeft de e-learning Veilig ouder worden antwoord. Movisie heeft de e-learning in opdracht van het ministerie van VWS ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers van KBO-PCOB. Op onze Academie vindt u meer  informatie over ouderenmishandeling en een verwijzing naar deze e-learning Veilig ouder worden.

Laat u het ons weten als u gebruik gaat maken van de e-learning! Stuur een bericht naar Agnes.vanbalkom@kbo-pcob.nl en u ontvangt dan van ons enkele vragen over uw gebruikservaringen met het functioneren van de e-learning. 
Lees meer
Tabletcoaches kunnen gratis gebruik maken van Jowtubefilmpjes
  tabletcoaching
Tabletcoaches kunnen gratis gebruik maken van Jowtube! Op de website www.jowtube.nl vindt u enorm veel korte en duidelijke video’s waarin andere senioren uitleggen hoe zij bepaalde handelingen op de computer, met de tablet/smartphone en met bepaalde programma’s en apps uitvoeren. U kunt deze flimpjes goed gebruiken in uw werk als tabletcoach. Als u gratis gebruik wilt maken van deze video's stuur dan een bericht naar Johanna Kasperkovitz. Zij kan voor u inloggegevens regelen.


mail Johanna
Informatie voor leden en afdelingen
 
Mogelijk latere bezorging magazines per post
  contributie - geld
Bijna alle Magazines van KBO-PCOB worden bezorgd via onze vrijwillige bezorgers. Er zijn echter enkele afdelingen en abonnees die het magazine per post bezorgd krijgen, te herkennen aan het plasticje voor de verzending. Voorheen gebeurde de verzending via Sandd maar vanaf 1 januari 2020 is Sandd overgegaan in PostNL. Het gevolg voor onze verzending kan zijn dat de magazines per post niet op dinsdag in de bus vallen, maar een of meerdere dagen later (uiterlijk zaterdag). 
Senioren en Veiligheid
  foto veilig e schutting?
April staat in teken van ‘de maand van de senioren en veiligheid’. We roepen daarom alle afdelingen op om in april 2020 informatiebijeenkomsten over veiligheid en inbraakpreventie te organiseren. We helpen u graag met informatie of brengen u in contact met veiligheidsadviseurs die voor u zo’n bijeenkomst kunnen leiden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jozette Aldenhoven, onze projectleider Veiligheid
Mail Jozette
Onderzoekt u mee?
  verpleeghuis
De meningen en ervaringen van leden zijn van groot belang voor ons werk. KBO-PCOB heeft een ledenpanel dat zich uitspreekt over al onze thema’s: veiligheid, koopkracht, zingeving, digitalisering, zorg en wonen. Ook houden we regelmatig flitsonderzoeken over actuele onderwerpen. Hiermee onderbouwen en verbeteren we onze belangenbehartiging en communicatie.
Wilt u meedoen aan onze onderzoeken? Meld u dan aan voor ons panel.
Meer informatie en aanmelden 
Trainingen en activiteiten
 
Praat mee tijdens de Tafel van Tien:
‘Maakt technologie uw leven leuker of juist niet?’
 
De smartphone, internetbankieren, zorgrobots: allerlei nieuwe snufjes die ons leven makkelijker maken. Maar is dat ook zo? Maakt technologie het leven leuker? Van welke nieuwe snufjes maakt u gebruik? Of welke techniek houdt u bewust buiten de deur? Wij horen graag hoe u hierover denkt. Tijdens de Tafel van Tien gaat directeur Manon Vanderkaa in gesprek over dit onderwerp. Het doel van dit gesprek is te horen hoe u en anderen over dit onderwerp denken en wat u belangrijk vindt.
.
Lees meer en aanmelden
Passiespelen 2020 in Tegelen: speciale voorstellingen voor afdelingen KBO en PCOB
  passiespelen
Tijdens de Passiespelen in Tegelen zijn er twee data waarop u gebruik kunt maken van een speciale groepsaanbieding voor leden: op zondag 24 mei en zondag 7 juni 2020.
 
Een mooie gelegenheid voor afdelingen om er met een groep (min. 20 personen) naartoe te gaan. Een aanbod voor individuele bezoekers volgt later. 
Lees meer over het groepsarrangement
Gaat u de uitdaging aan?
  zaal van inspiratiedag
Ook dit jaar organiseert KBO-PCOB de actie ‘40 dagen geen druppel’, in samenwerking met IkPas. Misschien heeft u al eerder meegedaan of nog nooit. Graag dagen wij u uit om 40 dagen geen alcohol te drinken vanaf 26 februari (Aswoensdag). De 40 dagen tot Pasen noemen we ook wel de vastentijd of veertigdagentijd; een periode van bezinning. Een mooie aanleiding om na te denken over de impact van alcohol of andere dingen waarvan u weleens denkt dat het ook best een beetje minder kan. De ervaring leert dat de uitdaging van 40 dagen geen druppel drinken, zeker de moeite waard is.Een periode geen alcohol geeft inzicht in de positieve effecten, zoals beter slapen en een fitter en alerter gevoel.

Meer informatie over meedoen aan de actie volgt via onze nieuwsbrieven en Facebook.
Ledenvoordeel
 
Jowtube.nl biedt mooie korting
 
Samen met stichting JOW! bieden we ledenvoordeel voor senioren die digi-vaardiger willen worden. Op www.jowtube.nl vindt u veel korte instructievideos waarin senioren bepaalde handelingen op de computer, met de tablet/smartphone en met bepaalde programma’s en apps uitvoeren. Enkele voorbeelden zijn te zien op de KBO-PCOB Academie.
 
Tijdelijke actie speciaal voor leden
Als lid van KBO-PCOB maakt u voor slechts €12,50 (normaal €24,50) een jaar lang gebruik van JowTube. U gebruikt hiervoor de kortingscode: kbjow2020.
Wanneer u zich inschrijft voor JowTube ontvangt u tevens een kortingscode van 8% die u kunt besteden bij Leapp voor de aanschaf van een iPad Air 2 16GB!
Lees meer 
Hendrik Groen Theatervoorstelling 
  logo
Als lid van KBO-PCOB krijgt u 20% korting op de nieuwe voorstelling Hendrik Groen – Zolang er leven is. Voor alle fans is er weer een nieuwe theatershow met belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. In een geselecteerd aantal theaters kunt u met korting kaarten kopen. Kies een datum, klik op de link naar het betreffende theater en vul bij het bestellen van de kaarten de actiecode: KBOPCOB in. 
Meer informatie over de voorstelling
Korting bij wellness of zwemmen
samen zwemmen
Dankzij een samenwerking met Optisport kunnen we u als lid van KBO-PCOB korting bieden in tientallen zwembaden.
Ook is er een kortingsactie op ruim twintig prachtige wellnesslocaties in Nederland.

Deze en andere aanbiedingen vindt u op de ledenvoordeelpagina.
Lees meer over ledenvoordeel
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.
geen griepvaccinatie zorgpersoneel
landelijke dag verantwoord medicijngebruik
huurtoeslag gewijzigd vanaf 2020
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden