KBO-PCOB.nu | 22 mei 2021 online lezen
Senioren geven 150 tegelwijsheden aan Tweede Kamerleden
 
Maar liefst 150 tegelwijsheden, opgeschreven door senioren, werden door KBO-PCOB aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Spreuken als “De jongeren van vandaag zijn de ouderen van morgen” en “Zelfs de wijste uil was vroeger een uilskuiken” sieren sinds kort de werkkamers van politiek Den Haag.

Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het afgelopen jaar liet maar weer eens zien dat er veel over senioren wordt gesproken, en niet zozeer met. Terwijl er zoveel belangrijke besluiten genomen moeten worden. Denk aan de woningbouw, zorg en pensioenen. Dan is het goed dat er voor alle Kamerleden een geheugensteuntje straks aan de muur prijkt dat laat weten dat de senioren er ook nog zijn.”
Lees meer
Schaf de kostendelersnorm af!
 
Op het Plein, naast de Tweede Kamer, kwamen verschillende belangengroepen bijeen om hun ongenoegen te uiten over kostendelersnorm, beter bekend als de mantelzorgboete. Ook KBO-PCOB directeur Marcel Sturkenboom was aanwezig, waarin hij namens de seniorenorganisaties KBO-PCOB, FNV Senioren en NOOM een belangrijke oproep aan de aanwezige Tweede Kamerleden deed: “Schaf de kostendelersnorm af!”
Bekijk de oproep
GebruikersNetwerk slaat handen ineen voor digitale inclusie
 
Twaalf belangenorganisaties, waaronder KBO-PCOB, slaan de handen ineen voor digitale inclusie. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie zet zich in voor een samenleving waarin digitale informatie, diensten en producten toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen. Want digitale inclusie is nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend. Dit is bekend gemaakt op de internationale ‘Global Accessibility Awareness Day’ op 20 mei.
Lees meer
Oproep aan Kamer: houd ambitie voor beter besluit toegankelijkheid OV vast
 
Houd vast aan de eerder uitgesproken ambitie van de Kamer voor een nieuw en beter besluit toegankelijkheid OV. Zorg dat dit proces een goed einde krijgt en dat er een VN-verdrag waardig besluit komt. Dat vraagt KBO-PCOB  samen met de Oogvereniging, Ieder(in), WijStaanOp!, Coalitie voor Inclusie, Spierziekten Nederland en Dwarslaesie Nederland aan demissionair staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees de oproep
Oproep aan informateur: ga in gesprek met senioren
 
In een brief aan informateur Mariëtte Hamer doet seniorenorganisatie KBO-PCOB de dringende oproep om ook senioren voor een gesprek uit te nodigen. De informateur liet weten niet alleen met politieke partijen te praten, maar ook met groepen in de samenleving die getroffen zijn door corona. Hierbij noemde Hamer onder andere de horeca en jongeren. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Helaas werden senioren in dit rijtje niet genoemd. Terwijl zoveel ouderen door corona geraakt zijn. Men raakte in een isolement of werd ziek. Ouderen werden uitgemaakt voor dor hout. Na zo’n heftige tijd verdienen senioren het om ook uitgenodigd te worden.”
Lees de brief
Kom met ventilatiecheck voor openbare ruimten
 
Het kabinet hoopt op weg naar een mooie zomer te zijn, voor alle Nederlanders. Om die hoop meer zekerheid te geven en de zomer nóg mooier te maken, pleit seniorenorganisatie KBO-PCOB voor extra ventilatiechecks voor openbare binnenruimten. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Heel fijn dat we straks hopelijk weer aan binnensporten kunnen doen. Ook voor senioren. Maar waar onze achterban ook naar uitkijkt, is om in gezamenlijkheid weer bijeenkomsten te kunnen organiseren. Om dat mogelijk te maken, moet de overheid met een plan komen hoe ventilatie duurzaam kan worden verbeterd in alle openbaar toegankelijke instellingen, zoals buurthuizen. Dan kunnen we vlot van stap 2 naar stap 3.”
Lees het artikel

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden