Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de extra verenigingsnieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden van 15 september 2020. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. 
Informatie voor leden en afdelingen
Verslag uit de ledenraden KBO en PCOB
 
De ledenraden van de Unie KBO en de PCOB hielden allebei op donderdag 10 september een vergadering. De ledenraad Unie KBO nam daarin besluiten over de toekomstige structuur van de Unie KBO en beide ledenraden zetten stappen op weg naar een nieuwe vormgeving van de samenwerking in het verband van KBO-PCOB.

Voor een terugkoppeling vanuit de twee ledenraden klikt u op onderstaande button.
Lees de verslagen
Actie vrijwillige bijdrage
 
Inmiddels al jaren een goede traditie. U kunt het werk van het verenigingsbureau extra steunen door het doen van een vrijwillige bijdrage. Dit jaar vragen wij uw steun voor de belangenbehartiging rond de landelijke verkiezingen van 2021. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen stelden wij het manifest ‘Waardig ouder worden’ op. Dat heeft geresulteerd in beleid op de diverse speerpunten omdat deze werden verwerkt in het regeerakkoord. Zeker nu corona zo’n enorme schaduw werpt over alle plannen die er lagen is het extra van belang dat wij onze stem in Den Haag goed laten horen! Omdat door corona de focus nu vooral ligt op het bedrijfsleven en behoud van werkgelegenheid is het van belang dat de positie van de senior niet uitgehold wordt. De brief met de oproep voor de vrijwillige bijdrage valt deze week op de mat. Bij de PCOB-leden in de vorm van een gepersonaliseerde brief. Ook wordt de brief ingevoegd in het oktobernummer zodat ook de KBO-leden de brief ontvangen. Omdat we in de verspreiding van het magazine geen onderscheid kunnen maken tussen KBO- en PCOB-leden, ontvangen PCOB-leden de brief tweemaal. Alvast bedankt voor uw steun!
Aanstelling Marcel Sturkenboom als interim-directeur
 
Zoals bekend verlaat Manon Vanderkaa per 1 oktober a.s. KBO-PCOB om directeur te worden van V&VN, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. We zijn blij te kunnen vertellen dat op die datum Marcel Sturkenboom haar functie zal overnemen. Het bestuur heeft besloten voorlopig een interim-directeur aan te stellen. Naar verwachting zal eind dit jaar gestart worden met de werving van een nieuwe (blijvende) directeur.

Marcel Sturkenboom heeft veel ervaring in het werken bij verenigingen en is onder meer directeur sport geweest bij NOC*NSF en directeur-secretaris bij het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Het bestuur heeft alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met Marcel Sturkenboom en verwacht dat hij in zijn functie als interim-directeur van grote waarde zal zijn voor KBO-PCOB.
Een cadeau voor uw leden!
 
Namens de Margriet en Libelle mogen we gratis 12.000 exemplaren weggeven aan lokale KBO- of PCOB-afdelingen van het bewaarnummer van de Margriet en Libelle over het koningshuis!

Een fijn cadeau om aan uw leden uit te delen. Bijvoorbeeld op de internationale ouderendag op 1 oktober of tijdens de week van de eenzaamheid in de eerste week van oktober!

U kunt als afdelingsbestuur pakketten aanvragen, waarbij u alleen de verzendkosten betaalt. De bladen worden in pakketten van 64 stuks aangeboden.

Doe uw aanvraag tijdig (want OP = OP) en uiterlijk op woensdag 23 september.

Meer informatie over het aanvragen van pakketten treft u aan via onderstaande button.
Meer informatie
Praten over het levenseinde
 
Het gesprek over het levenseinde is een belangrijk, maar soms ook moeilijk gesprek. Wat voor wensen en zorgen heb ik en wat vindt mijn naaste? Welke medische behandeling wil ik of mijn naaste nog wel en welke niet? Wie kan mij ondersteunen als het mij zelf niet meer lukt? Wat past bij mij en/of mijn naaste?
 
Het ministerie van Volksgezondheid wil ophalen wat de ervaringen zijn in het gesprek over het levenseinde tussen de huisarts en de patiënt, om zo te zien wat het tijdige voeren van dit gesprek kan stimuleren. Met tijdig bedoelen we dat het gesprek niet pas wordt gevoerd als iemand bijna komt te overlijden, maar al eerder. Bijvoorbeeld bij ouderdomskwalen of diagnoses waarbij iemand weet dat hij niet meer beter zal worden. Daarom nodigt VWS de leden van KBO-PCOB uit om mee te doen aan de peiling die zij samen met de Patiëntenfederatie hebben ontwikkeld.
 
Doet u ook mee? Meedoen kan tot het eind van september door op onderstaande button te klikken.
Klik hier voor de enquête
Enquête Alzheimer Nederland
 
Bent u mantelzorger van een naaste met dementie? Heeft uw naaste zich wel eens verzet tegen zorg die hij/zij niet wil? Alzheimer Nederland is benieuwd hoe u als mantelzorger hiermee omgaat. Vul hier de vragenlijst in om uw ervaringen te delen! Dit kan t/m 20 september. Invullen duurt 10 minuten. U vindt de vragenlijst via onderstaande button. 
Naar de vragenlijst
Wandelt u ook tijdens de Week tegen de Eenzaamheid?
 
Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen de Eenzaamheid. Een week waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd en waarin speciaal aandacht wordt gevraagd voor eenzaamheid en de impact die dat kan hebben op mensen. Dit jaar is anders. Door corona gaan al langer meerdere activiteiten niet door. Maar gelukkig kunnen ook veel dingen wel. Daarom willen wij u stimuleren om te gaan wandelen. Samen met iemand waarvan u denkt; die kan wel een moment samen gebruiken. U kunt ook een klein groepje maken. Binnen uw afdeling of wijk. Het kan allemaal. Wandelen is namelijk makkelijk, gezond en kan heel goed met 1.5 meter afstand. En wist u dat tijdens wandelen vaak de mooiste gesprekken ontstaan? Om hierbij een handje te helpen kunt u via onderstaande button zogenaamde 'praatkaarten' downloaden. Deze kunnen dienen als leuke gespreksstarter. Dus trek aan die wandelschoenen en trek er samen met iemand anders op uit!

Wij zien graag foto’s van uw wandelactiviteiten. Of deel uw ervaring met ons. Dit kunt u mailen naar communicatie@kbo-pcob.nl.
Download hier de praatkaarten
Elke maand een vlog van Vera van Brakel
 
Elke maand verschijnt  op de 15e een nieuwe vlog van (oud) journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons YouTube kanaal. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast, de titel van de serie is dan ook ‘Vera verrast’. We wensen u veel kijkplezier!
Bekijk de vlog's
Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...