Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de oktober-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende c
ategorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog een mooi ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
Meld u aan voor ons Seniorenpanel en laat uw stem horen
 
KBO-PCOB is een vereniging voor en door senioren. Uw mening is daarom van groot belang. Met uw inbreng kunnen we steeds beter de stem van senioren laten horen in de lokale en landelijke belangenbehartiging. Daarom zijn onze onderzoeken op het gebied van zorg & wonen, digitalisering, zingeving, koopkracht en veiligheid zo belangrijk.
Wilt u uw stem laten horen? En vindt u het leuk om regelmatig mee te doen aan onderzoeken van KBO-PCOB? Meld u dan aan voor ons Seniorenpanel. U ontvangt dan automatisch een bericht per e-mail als er een nieuw onderzoek voor u klaarstaat. Door op de button te klikken komt u op de pagina met de recente onderzoeken en resultaten. Daar kunt u zich ook aanmelden voor het Seniorenpanel.
Laat ook uw stem horen
Lokale belangenbehartiging: gebruik de brochure voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019
 
Voorjaar 2019 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voor afdelingen die zich rond die verkiezingen actief willen inzetten voor seniorvriendelijk provinciaal beleid ontwikkelde KBO-PCOB een brochure met aanbevelingen. U kunt deze brochure gebruiken om een bijeenkomst of gesprek over de provinciale politiek te ondersteunen. De brochure is in verschillende versies (digitaal en print) gratis te downloaden van onze website.
Download de brochure
Ledenwerving: gratis magazines beschikbaar
 
Van de oktober-editie van het Magazine van KBO-PCOB zijn extra exemplaren gedrukt. Die gebruikten we onder andere op de 50PlusBeurs om heel veel mensen kennis te laten maken met onze vereniging. Het nummer is ook lokaal bruikbaar voor bijvoorbeeld ledenwerving of als presentje.
U kunt als lid, ledenwerver of afdeling gratis exemplaren komen ophalen bij het verenigingsbureau in Utrecht. Wilt u hiervan gebruikmaken? Neem vooraf contact met ons op. Dat kan telefonisch via 030-3 400 600 of per e-mail naar info@kbo-pcob.nl. Dan zorgen we dat er een stapeltje voor u klaar ligt.
Informatie voor leden en afdelingen
 
Vernieuwde opzet Premieplan bekend
 
Het Premieplan biedt afdelingen van KBO en PCOB de mogelijkheid om activiteiten en projecten te financieren door de opbrengst van geldinzamelacties te verdubbelen. Eerder meldden we al dat met ingang van 1 januari 2019 de procedure van de aanvraag en toewijzing van gelden ten laste van het Premieplan wijzigt. De invulling van deze nieuwe opzet is nu bekend. Op onze website leggen we uit wat dit voor uw afdeling betekent.
Meer over het vernieuwde Premieplan
Trainingen en activiteiten
 
15 oktober: training 'Zicht op verminderd zicht' van start, nog enkele plekken beschikbaar
 
Blijven meedoen, binnen én buiten de vereniging, is ook voor blinden en slechtzienden belangrijk. Het is belangrijk om slechter zicht vroegtijdig te signaleren en mensen bijtijds te wijzen op de mogelijkheden die er zijn. Als vrijwilliger kunt u hierbij helpen. KBO-PCOB gaat daarom samen met Stichting Bartiméus en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt vrijwilligers trainen.
De gratis training Zicht op verminderd zicht voor vrijwilligers van KBO-PCOB gaat bijna van start. Op 15 oktober en 5 november zijn de eerste bijeenkomsten. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook in 2019 zijn er trainingsdagen. Op onze website vindt u meer informatie over deze training. U kunt zich daar ook aanmelden voor de datum en locatie van uw voorkeur.
Lees meer en meld u aan
2 en 21 november: terugblikken en vooruitkijken op slotmanifestaties Mij & Zorg
 
Wil ik over tien jaar nog in mijn huidige (grote) huis wonen? Kan ik de tuin straks nog onderhouden? En heb ik mensen om me heen op wie ik kan rekenen als ik minder mobiel word? Dat zijn enkele vragen die mensen de afgelopen 3 jaar bespraken tijdens bijeenkomsten van Mij & Zorg. Ruim 1.300 senioren gingen met elkaar in gesprek over vragen, twijfels, behoeften en mogelijke oplossingen.
KBO-PCOB rondt eind 2018 het project Mij & Zorg af. Voordat dit gebeurt willen we samen met u terugblikken, de resultaten bespreken en met elkaar vooruit kijken. U bent van harte uitgenodigd om een van de slotmanifestaties op 2 en 21 november bij te wonen.
Lees meer en meld u aan
19 november: in debat over pensioenen
 
Wat verwachten senioren van een aangepast pensioenstelsel? Welke uitganspunten zijn voor gepensioneerden van belang en hoe denken deskundigen daarover? Dat hoort u op 19 november tijdens de debatmanifestatie over pensioenen, waarvoor KBO-PCOB u uitnodigt. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een van de gasten. De bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht start om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur.
Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Aanmelden kan via medeorganisator NVOG. Stuur een e-mail naar debatmanifestatie@gepensioneerden.nl onder vermelding van volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer en de organisatie waarvan u lid bent (KBO-PCOB). Deelname aan de bijeenkomst is gratis, reiskosten zijn voor eigen rekening. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan.
Ledenvoordeel
 
Gratis proeverij en 10% korting bij maaltijdservice apetito
 
Goede voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar niet iedereen kan dagelijks een gezonde maaltijd op tafel zetten. Kunt u of wilt u (tijdelijk) niet meer zelf koken? Maak dan gebruik van de maaltijdservice van onze ledenvoordeelpartner apetito. Als lid van KBO-PCOB ontvangt u 10% korting op de maaltijdprijs. Eerst proeven? Bestel dan een proefpakket.
Voor afdelingen biedt apetito gratis en vrijblijvend een proeverij aan. Die vraagt u aan via deze link of door een e-mail te sturen naar binnendienst@apetito.nl onder vermelding van uw naam, adres, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres. apetito neemt dan zo snel mogelijk contact op.
Bestel uw proefpakket
Nieuwsberichten
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
 
Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

 
Lancering app tegen babbeltrucs
Oproep KBO-PCOB voor een actieplan wintersterfte vindt gehoor
Raad van Ouderen opgericht
Profiteer ook van KBO-PCOB Ledenvoordeel (word.doc)
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden