Denk mee in ledennetwerk |Eerste kamer tegen AOW-ontkoppeling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
KBO-PCOB NU online lezen
Van Lokaal naar Landelijk
 
Prachtig om te horen wat er allemaal lokaal wordt gedaan en fantastisch om te merken wat afdelingen de komende weken richting de verkiezingen nog willen doen. Al deze signalen maakt ons verhaal in Den Haag sterk. Het geeft kleur aan alle plannen; het geeft ons de mogelijkheid om het echte verhaal te vertellen.  
Ondertussen blijven we vanuit de seniorencoalitie (bestaande uit KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM) druk bezig rond de AOW en de pensioenen en bereiden we ons voor op de beleidsprogramma’s die worden geschreven als uitwerking van het regeerakkoord. Ook dat doen we gezamenlijk. Wat we nog mee doen? Lees de column!
Lees de hele column
Ledennetwerk belangenbehartiging!
 
Als we al onze krachten bundelen is belangenbehartiging het sterkst. Daarom starten we een netwerk van leden die met ons mee willen denken over de verschillende onderwerpen in de belangenbehartiging. Ook willen we op deze manier de lokale, regionale en nationale lobby aan elkaar te verbinden. Geïnteresseerd? Mail Mariëlle!
Op 4 maart hebben we een online bijeenkomst om onze ideeën voor te leggen.
Mail Mariëlle
Seniorenorganisaties vragen aandacht voor AOW
 
KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM gingen met een valentijnskaart op zak op 14 februari naar Den Haag om aan de Haagse politici te vragen wat liefde voor de senioren te tonen. 
Sinds 1980 zijn de AOW en het minimumloon onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het koppel moet na vier decennia uit elkaar. Het minimumloon gaat met 7,5 procent extra omhoog, maar aan AOW’ers gaat die eenmalige stijging voorbij.
Lees meer
 
Behoud de apotheekhoudende huisarts!
 
Zonder de dorpsdokter geen leefbaar landelijk gebied. De Taskforce Oost (apotheekhoudende huisartsen), LHV, V&VN, ActiZ, de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar, KBO-PCOB en ANBO benadrukken in een manifest hoe cruciaal de apotheekhoudende huisarts is om landelijk gebied leefbaar te houden.
Lees meer
Wat deden we nog meer de afgelopen weken?
Onderzoeksraad voor veiligheid spreekt van stille ramp verpleeghuizen.
Erkenning voor bewoners en personeel
Onderzoek in opdracht van KBO-PCOB naar beleving rond internetcriminaliteit.
Lees meer over het onderzoek
Pensioenfondsen staan er beter voor maar geen optimisme over koopkracht.
Mag er later dit jaar worden geïndexeerd?

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden