Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de maart 2020-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
Nieuwe informatie op de Academie
  samen achter pc
De Academie helpt en ondersteunt de vrijwilligers van KBO-PCOB. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Nieuw op de Academie: 

19/3 - 'TeaHealth'- maak kennis met e-health voor uzelf en een ander
01/04 Training ouderenadviseurs; veiligheid in en om huis

Lees meer
Geestelijke verzorging ook thuis mogelijk
  clientondersteuners
Goed en vitaal ouder worden is niet alleen een kwestie van dingen als een goed pensioen. Als je ouder wordt, dan weet je van de mooie en minder mooie kanten van het leven. Het omgaan met moeilijke dingen in het leven is niet altijd makkelijk en kan veel vragen oproepen. Het belang van ruimte en aandacht voor deze levensvragen heeft KBO-PCOB altijd benadrukt. De lobby die we gevoerd hebben voor het geestelijke verzorging thuis voor ouderen is een succes hierin. Tegelijkertijd is het nog niet voor iedereen bekend wat geestelijke verzorging is of hoe je hier een beroep op kunt doen. Daarom is de website www.geestelijkeverzorging.nl gemaakt. Deze site geeft veel praktische informatie over wat geestelijke verzorging is en hoe je hiervoor in aanmerking kan komen.
Lees meer
Facebook
Informatie voor leden en afdelingen
 
Wij zoeken rayonbezorgers voor het Magazine van KBO-PCOB
 
KBO-PCOB is op zoek naar rayonbezorgers door heel het land. U krijgt 10 keer per jaar de magazines thuisbezorgd en verdeelt die per auto over de afleverpunten in uw rayon.

Momenteel zijn we op zoek naar een aantal rayonbezorgers in bepaalde rayons zoals in de omgeving Wijchen-Dreumel.
Andere rayons vindt u op de site.

Wij vragen:
• een auto om de magazines in te vervoeren
• een droge opslag voor gemiddeld 2.500 magazines
• enkele dagen per maand tijd voor de distributie

Wij bieden:
• een kilometervergoeding
• een jaarlijks uitje met partners
• heel veel voldoening en dankbaarheid

Interesse? Meld u aan op www.kbo-pcob.nl/bezorgers of bel 030- 340 06 00.
Lees meer
Samen tegen eenzaamheid in Limburg
 
KBO Limburg is kartrekker van het project ‘Samen tegen eenzaamheid’. Een driejarig project waarbij verschillende organisaties samen met 7 pilotgemeenten de handen ineen slaan in de strijd tegen eenzaamheid. Hun gezamenlijke ambitie: een Limburg brede beweging tegen eenzaamheid op gang brengen. Ook de KBO-afdelingen worden bij dit project betrokken. Dit project levert een stevige bijdrage aan het realiseren van het coalitieprogramma 2019-2023 van de provincie Limburg. Het aanpakken van eenzaamheid onder ouderen is daarin een belangrijke ambitie.

Samen tegen eenzaamheid gaat stap voor stap te werk:
  • Inventarisatie van alle initiatieven in Limburg rondom eenzaamheidsbestrijding,
  • Informatiebijeenkomsten voor senioren door de hele provincie,
  • Via een bottom up aanpak worden lokale organisaties in kaart gebracht die inzetbaar zijn rondom eenzaamheid, om echt maatwerk te kunnen bieden,
  • Realisatie van een lokale structuur waar eenzame senioren terecht kunnen, maar ook mensen die zich zorgen maken over eenzame senioren in hun omgeving,
  • Vrijwilligers scholen, waaronder de ouderenadviseurs van KBO Limburg, om met senioren in gesprek te gaan over omgaan met eenzaamheid. De ouderenadviseurs krijgen ook een signaleringsfunctie voor complexe eenzaamheidsproblematiek.
Klik hier voor meer informatie
Op bezoek naar de Tweede Kamer op een woensdagmiddag
 
René Peters, CDA, nodigt KBO-PCOB afdelingen en groepen senioren uit op woensdagmiddag. De rondleiding is geheel verzorgd en wordt gegeven op een woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Men krijgt op deze dag een inkijkje achter de schermen van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarbij de mooiste ruimtes getoond worden. Verder wordt er gezorgd voor een kopje koffie of thee en een gesprek met Tweede Kamerlid René Peters.

Informatie/reserveren:
• Anouk van de Sanden, medewerker Kamerlid René Peters, Telefoon: 06 – 11 32 83 08.
Gratis voorlichter voor informatiebijeenkomsten over veiligheid
 
Wilt u als afdeling of groep van minimaal 15 tot maximaal 50 mensen informatie over veiligheid in en om huis? KBO-PCOB biedt u een voorlichter en informatiemateriaal. We hebben een nieuwe folder en een nieuwe presentatie, toegespitst op 5x5 tips op het gebied van uw veiligheid. U hoeft alleen te zorgen voor een locatie, koffie, laptop, beamer en deelnemers.
Wilt u meer informatie of in contact komen met een voorlichter? Bel 030-3400 600 of mail.
Mail ons
Vragen over het Coronavirus?
 
Er komen soms vragen binnen hoe om te gaan met het Coronavirus. Wij volgen de adviezen en maatregelen van het RIVM. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:
-   was uw handen regelmatig
-   hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
-   gebruik papieren zakdoekjes
-   blijf uit de buurt van mensen die ziek zijn
 
Voor de meest actuele informatie over het corona-virus kijkt u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus Bij vragen kunt u bellen met 0800-1351.
Als u als afdeling meer informatie wenst over bijvoorbeeld het wel of niet organiseren van een evenement neem dan contact op met de regionale GGD. Op https://www.ggd.nl/ kunt u vinden waar de GGD bij u in de regio zit.
Trainingen en activiteiten
 

Studiedag 'Perspectief op het einde'

 
Recent is het ‘Perspectief-onderzoek’, over voltooid leven onder ouderen gepubliceerd. Els van Wijngaarden van de Universiteit van Humanistiek heeft in opdracht van het ministerie van VWS dit onderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek kregen veel aandacht. Maar wat heeft dit onderzoek nu duidelijk gemaakt? Wat kunnen we eruit leren? Wat betekent het voor ouder worden en het omgaan met toenemende kwetsbaarheid?

Op woensdag 6 mei aanstaande zal Els van Wijngaarden haar onderzoek toelichten en gaan we hierover met haar in gesprek. Aanmelden kan via onderstaande link:
Aanmelden
Cadeautje voor tabletcoaches: Wijs met media
  docentenopleiding
Om de zomer van senioren gezelliger te maken en zomereenzaamheid tegen te gaan, heeft KBO-PCOB deze zomer een mooi ledenvoordeel geregeld: onze leden kunnen bij het Beeld en Geluid Museum in Hilversum met korting een bijeenkomst Wijs met Media bijwonen. Tijdens die bijeenkomsten maken ze, onder leiding van een museumdocent en via een videopresentatie, een reis door het veelzijdige medialandschap, wisselen verhalen uit en leren op een leuke, interactieve manier over media. De aanbieding komt in het juli/aug-nummer van het Magazine.

Nu alvast een cadeautje voor onze tabletcoaches
Omdat we het belangrijk vinden dat de tabletcoaches van KBO-PCOB als eerste op de hoogte zijn van deze bijeenkomsten en om onze tabletcoaches te bedanken voor hun mooie werk, mogen wij een bijeenkomst aanbieden waar alle tabletcoaches gratis naartoe mogen.
Deze is op vrijdag 17 april om 13.00 uur (inloop 12.30 uur) en duurt ongeveer twee uur.
Bent u tabletcoach en wilt u dit meemaken? Schrijf u dan voor 1 april 2020 in via het aanmeldformulier.
Meer informatie en aanmelden
Ledenvoordeel
 
Met korting naar de Passiespelen
Passiespelen Zebra Fotostudio's
Voor de 21ste keer worden de Passiespelen opgevoerd in Tegelen. Dit jaar met een gloednieuwe theatervoorstelling die aansluit op relevante vraagstukken die vandaag de dag leven. Leidraad is natuurlijk het verhaal over de laatste dagen van Jezus. 
U kunt met een mooie korting naar de Passiespelen toe. Op 24 mei en 7 juni zijn er speciale KBO-PCOB ledendagen en kunt u ook nog een speciaal vlaai-arrangement boeken.

Gebruik de actiecode: PASSIE2KBNL
voor info en kaarten
Korting op zorgeloos autorijden met private lease
foto chauffeur
Private ofwel privélease is populair. Ook voor senioren biedt een leaseauto voordelen, maar is private lease soms ingewikkeld omdat er een leeftijdsgrens is. Daarom is KBO-PCOB een samenwerking aangegaan met WagenPlan, waardoor u voordelig en zonder leeftijdsgrens een auto kunt leasen.

Uw voordeel:

  • 10% korting op het leasetarief per maand.
  • Gedurende de hele looptijd gratis de Schadeverzekering inzittenden (SVI) module; de SVI vergoedt de daadwerkelijke materiële schade en letselschade aan de berijder en de passagiers.
  • Geen aanvullende voorwaarden ten aanzien van een maximumleeftijd of een aantal jaar een rijbewijs in bezit.
Bekijk het aanbod
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

250 duizend senioren ontvangen babbeltrucsticker
de Sociale staat van Nederland

Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...