Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
Informatie voor leden van KBO en PCOB
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de februari 2020-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
Praktisch aan de slag
 
Tabletcoaches kunnen gratis gebruik maken van Jowtubefilmpjes
  tabletcoaching
Tabletcoaches kunnen gratis gebruik maken van Jowtube! Op de website www.jowtube.nl vindt u enorm veel korte en duidelijke video’s waarin andere senioren uitleggen hoe zij bepaalde handelingen op de computer, met de tablet/smartphone en met bepaalde programma’s en apps uitvoeren. Als u gratis gebruik wilt maken van deze video's en Johanna nog geen bericht gestuurd heeft, doe het dan nu. Zij kan voor u inloggegevens regelen.
mail ons
Informatie voor leden en afdelingen
 
Eén tegen eenzaamheid
 
In maart 2018 lanceerde  minister De Jonge het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Het doel van dit programma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Ondertussen heeft de minister aangegeven tevreden te zijn over de voortgang van het programma en hij is blij dat er zo veel mooie initiatieven ontstaan en dat het onderwerp beter bespreekbaar wordt. Meer informatie daarover kunt u vinden op eentegeneenzaamheid.nl

Wij zijn erg benieuwd naar goede voorbeelden van activiteiten binnen de afdelingen. Hoe is de stand van zaken bij u? Heeft u mooie activiteiten ontwikkeld tegen eenzaamheid? Bent u betrokken bij de oprichting van een lokale coalitie tegen eenzaamheid? Het ministerie is van plan bepaalde initiatieven te ondersteunen. Meld uw plannen daarom bij ons. Het gaat vooral om samenwerking tussen gemeenten en lokale organisaties, zoals een KBO- of PCOB-afdeling.Mail kort uw initiatief of idee naar Agnes van Balkom. Daarna nemen wij contact met u op.
Mail ons
Gratis huisbezoek veiligheidsadviseur
 
Wilt u meer weten over veiligheid in en om uw huis, vraag dan een huisbezoek aan bij KBO-PCOB. Een veiligheidsadviseur kan u meer vertellen over hoe u inbraken, babbeltrucs, brand en vallen tegen kunt gaan in uw huis. U brengt samen, aan de hand van een checklist, in kaart waar gevaar loert en wat u ertegen kunt doen. Interesse? Bel 030-3400 600 of mail. 


Gratis voorlichter voor informatiebijeenkomsten over veiligheid

Wilt u als afdeling of groep van minimaal 15 mensen informatie over veiligheid in en om huis? KBO-PCOB biedt u een voorlichter en informatiemateriaal. U zorgt voor een locatie, koffie en deelnemers. Wilt u meer informatie of in contact komen met een voorlichter? Bel  030-3400 600 of mail.
Mail ons
Enquête over financiële regelingen voor nabestaanden
 
Ondanks dat er in Nederland verschillende regelingen zijn voor nabestaanden, komt het nog regelmatig voor dat mensen er na het overlijden van hun partner in inkomen zo op achteruitgaan dat zij het financieel niet meer redden. KBO-PCOB wil dat hier meer aandacht voor komt. Daarom willen we meer inzicht krijgen in de bekendheid van regelingen voor nabestaanden, en horen we graag uw mening over veranderingen in de financiële regelingen die er voor nabestaanden zijn. Ook zijn we benieuwd naar de financiële positie van nabestaanden na het overlijden van hun naaste.

U kunt ons hierbij helpen door onze enquête in te vullen
.
Meer informatie en enquête
Trainingen en activiteiten
 
Basistraining dialoogbegeleiders Van Betekenis tot het einde
  groep mensen in kring
Op 25 februari wordt een basistraining georganiseerd voor aankomende dialoogbeleiders Van Betekenis tot het Einde.  Hierin wordt geleerd hoe u een dialoog rond het onderwerp 'de laatste levensfase' kunt begeleiden. De training  is gratis, wel gaat u de verbinding aan om daarna ingezet te worden als dialoogbegeleider.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 25 februari 2020 | Locatie: Groeneweg 21 A, Bunnik | Tijd: 10.00 uur – 16.15 uur, inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee | Toegang: gratis, lunch is inbegrepen. 
Aanmelden via: info@vanbetekenistotheteinde.nl.
Op 17 maart 2020 wordt een inspiratiedag voor dialoog-begeleiders en andere geïnteresseerden georganiseerd om verder kennis te maken met de methodieken van de dialoog. U kunt zich alvast aanmelden via: info@vanbetekenistotheteinde.nl.
Bijeenkomst nabestaandenpensioen voor vrijwilligers
 
Bij het verenigingsbureau van KBO-PCOB komen geregeld vragen binnen over het nabestaandenpensioen. Daarom organiseren we samen met het APG een bijeenkomst voor belastinginvullers, mensen van de service- en pensioentelefoon en andere geïnteresseerden.

Op 26 februari 2020 van 10.00 tot 12.00 uur bent u welkom in Nieuwegein. Als u aanwezig wilt zijn vragen we u het aanmeldformulier in te vullen.
Meld u aan
40 dagen geen alcohol?
 
Ook dit jaar organiseert KBO-PCOB de actie ‘40 dagen geen druppel’, in samenwerking met IkPas. Tijdens deze actie die start op 26 februari en duurt tot Pasen, is het de bedoeling dat u geen druppel drinkt. Voor de een is dat een makkie, voor een ander is dat moeilijk. Een periode geen alcohol geeft inzicht in de positieve effecten, zoals beter slapen en een fitter en alerter gevoel. Wilt u ook ervaren wat een periode zonder alcohol met u doet? Ga de uitdaging aan en meld u aan.
Informatie en aanmelden
Passiespelen 2020 in Tegelen: speciale voorstellingen voor afdelingen KBO en PCOB
  passiespelen
Het 21ste passiespel is een gloednieuwe theatervoorstelling, die een publiek van alle leeftijden prikkelt en aansluit op relevante vraagstukken die vandaag de dag leven. Leidraad is natuurlijk het verhaal over de laatste dagen van Jezus. 
Tijdens de Passiespelen in Tegelen zijn er twee data waarop u gebruik kunt maken van een speciale groepsaanbieding voor leden: op zondag 24 mei en zondag 7 juni 2020. Een mooie gelegenheid voor afdelingen om er met een groep (min. 20 personen) naartoe te gaan.
N.B. De aanbieding duurt tot 1 maart.
Lees meer over het groepsarrangement
Ledenvoordeel
 
Zesdaagse reis naar Frankenland met KBO-PCOB
  plein Ebrach vakwerkhuizen
Samen met de Jong Intra Vakanties hebben we een speciale ledenreis samengesteld naar het schitterende Frankenland. Dit unieke gebied biedt een combinatie van middeleeuwse stadjes en schilderachtige landschappen. Om de eeuwenoude wijncultuur te ervaren bieden we een gratis excursie en wijnproeverij. Uw bestemming Ebrach bevindt zich midden in de bosrijke heuvels van het natuurpark Steigerwald. U verblijft in een uniek hotel: een klooster uit de 18de eeuw in het centrum van Ebrach. De reis is geliefd, er zijn daarom twee nieuwe vertrekdata toegevoegd. Er zijn éénpersoonskamers te boeken zonder toeslag. Ook is er begeleiding vanuit KBO-PCOB.
Meer informatie
Valentijnsdagactie
 
Valentijnsdag! Voor leden die op zoek zijn naar liefde of vriendschap en die zich nog niet eerder hebben ingeschreven op onze speciale KBO-PCOB datingsite is vandaag (of morgen) het moment.
Schrijf je nu in, dan mag je het een maand lang gratis uitproberen, zonder verdere verplichtingen. De actie geldt 14 en 15 februari.
Lees meer
Jowtube.nl biedt mooie korting
 
Samen met stichting JOW! bieden we ledenvoordeel voor senioren die digi-vaardiger willen worden. Op www.jowtube.nl vindt u veel korte instructievideos waarin senioren bepaalde handelingen op de computer, met de tablet/smartphone en met bepaalde programma’s en apps uitvoeren. Enkele voorbeelden zijn te zien op de KBO-PCOB Academie.
 
Kortingscode speciaal voor leden
Als lid van KBO-PCOB maakt u voor slechts €12,50 (normaal €24,50) een jaar lang gebruik van JowTube. U gebruikt hiervoor de kortingscode: kbjow2020.
Wanneer u zich inschrijft voor JowTube ontvangt u tevens een kortingscode van 8% die u kunt besteden bij Leapp voor de aanschaf van een iPad Air 2 16GB!
Lees meer 
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
Verpleeghuiszorg
Oog voor medisch zorglandschap

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...