KBO-PCOB NU | 18 december 2020 online lezen
Voorbereiden op ouder worden
 
Vanuit het Netwerk Vitaler Oud stimuleert KBO-PCOB met diverse lokale sociaal-maatschappelijke organisaties het gesprek over het voorbereiden op ouder worden. Het nadenken over de fase van ouder worden is net zo belangrijk als een schoolkeuze voor kinderen of ons huis aanpassen voor kinderen, maar wordt vaak niet zo benaderd. Deze fase biedt zo veel kansen en mogelijkheden, dus is een goede voorbereiding van groot belang.
Lees meer
Meerderheid senioren wil zich laten vaccineren
 
Bijna driekwart van de senioren (68%) is van plan zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, blijkt uit onderzoek opgezet door seniorenorganisatie KBO-PCOB. Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB: “Dit onderzoek laat duidelijk zien dat ook senioren verder willen. We willen weer op pad, onze naasten zonder zorgen weer kunnen knuffelen.” Ongeveer een kwart (24%) twijfelt nog, slechts acht procent zegt nee. De belangrijkste reden om zich niet te laten vaccineren is uit angst voor bijwerkingen, of omdat men zich nooit heeft laten vaccineren.
Lees meer
Een klein gebaar is meestal genoeg!
 
In heel het land worden door KBO- en PCOB-afdelingen met veel enthousiasme en inzet allerlei leuke, interessante en bijzondere acties bedacht en uitgevoerd. Deze initiatieven kunnen inspirerend zijn voor andere afdelingen of zelfs een mooi voorbeeld om te volgen. Daarom zet KBO-PCOB iedere week zo’n initiatief in het zonnetje. Deze keer de kerstpakketten van PCOB Waalwijk. Kijk op onze site voor nog meer hartverwarmende initiatieven.
Kerstinitiatieven
Gezond genieten, de film
 
Gezond genieten, dat is een mooi streven. Het is ook een haalbaar streven. Genieten van mooie en lekkere dingen is fijn. Tegelijkertijd is het goed verstandig om te gaan met genieten en alcohol. Want een lekker glaasje is fijn, maar heeft ook impact.

Binnen het project Gezond genieten hebben we een korte film gemaakt. Deze film geeft weer wat de invloed van alcohol kan zijn en is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van de impact bij ouder worden. Daarnaast is de film bedoeld als aanleiding om eens met elkaar in gesprek te gaan over het gebruik van alcohol en hoe je dat ervaart.
Lees meer
Pensioenakkoord: indexatie laat op zich wachten
 
Kortingen blijven waarschijnlijk, verhogingen zijn voor de meeste Nederlanders tot 2026 onhaalbaar. De belofte van minister Koolmees en sociale partners om indexatie sneller mogelijk te maken, blijkt een dode mus. De komende jaren wordt het voor gepensioneerden met de uitholling van de pensioenen zeker minder, waar het in het nieuwe stelsel minder zeker wordt. Het slechtste van twee werelden wordt zo bijeengebracht. De gezamenlijke ouderenorganisaties hebben in overleggen talloze voorstellen gedaan, maar zien daar nagenoeg niets van terug in de brief van de minister. In het nieuwe jaar zullen we hier uitvoerig op terug komen.
Lees verder
Manifest Waardig Ouder Worden 2.0 ondertekend
 
Op 12 december hebben de ChristenUnie, Omroep Max en KBO-PCOB, samen met verschillende maatschappelijke organisaties, het Manifest “Waardig Ouder Worden 2.0” ondertekend. In het manifest staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Met ruimte voor wonen, ontmoeting en zorgen voor elkaar.
Bekijk het Manifest

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...