Nieuws van KBO-PCOB | 4 oktober 2019 online lezen
 
KBO-PCOB wil meer betaalbare, levensloopbestendige woningen
  Nieuwbouw woningen
In een brief aan de Tweede Kamer heeft KBO-PCOB minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) opgeroepen met concrete plannen te komen om de bouw van betaalbare, levensloopbestendige corporatiewoningen te stimuleren. Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “De huur van veel corporatiewoningen ligt voor een flink aantal senioren simpelweg te hoog.”
Lees meer
KBO-PCOB: Zorg moet goed en veilig zijn
  Zorg voor ouderen
De Tweede Kamer ging eind september met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in debat over het toezicht op thuiszorgorganisaties. De Consumentenbond stelde in een eerder onderzoek dat goede en veilig zorg in de thuiszorg niet altijd vanzelfsprekend is. Van de vijftig onderzochte thuiszorgorganisaties voldeden 48 organisaties bij een eerste inspectiebezoek niet aan de eisen voor goede en veilig zorg. KBO-PCOB maakt zich hier zorgen over.
Lees meer
Sociale contacten senioren: kloof tussen stad en platteland
  Senioren dagje uit
De meeste senioren zijn tevreden over hun sociale contacten. Maar voor één op de tien senioren geldt dit juist niet. Dat zijn in Nederland ruim 300.000 ouderen. Vooral stedelingen en alleenstaanden hebben behoefte aan meer contact. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB en omroeporganisatie KRO-NCRV.
Lees meer
Week tegen Eenzaamheid: 80 procent Nederlanders wil zelf iets doen
  Samen tegen eenzaamheid
Maar liefst 80 procent van de Nederlandse bevolking wil een bijdrage leveren om eenzaamheid terug te dringen. Het meest genoemd worden samen een activiteit ondernemen, een kop koffie drinken of helpen bij vervoer. Dit blijkt uit een recente peiling, geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, onder ruim 1.000 Nederlanders.
Lees meer
Trucs tegen Babbeltrucs eerste virtuele weerbaarheidstraining voor ouderen
  Babbeltruc
Met de eerste virtuele weerbaarheidstraining voor ouderen had KBO-PCOB eind vorig jaar een heuse primeur in Nederland. Met deze multifunctionele trainingsapp kunnen ouderen hun weerbaarheid verhogen en beter weerstand bieden tegen de zogenoemde babbeltruc.
Lees meer
Praat mee over cybercriminaliteit in het Fraudecafé
  Internetcriminaliteit
De strijd tegen cybercriminaliteit is noodzakelijk en belangrijk. Op verschillende manieren wijst KBO-PCOB op de gevaren van internetcriminaliteit. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren we op donderdag 10 oktober een Fraudecafé voor senioren. Wilt u ook leren hoe u fraude en cybercrime kunt voorkomen? Meld u dan snel aan.
Lees meer
Valpreventieweek: actief blijven is dé manier om vallen te voorkomen
  Actief blijven voor soepele spieren
In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de spoedeisende hulp moet. Tijdens de Valpreventieweek – van 30 september tot en met 6 oktober – vraagt VeiligheidNL daarom samen met KBO-PCOB en andere partners landelijk aandacht voor valpreventie. Dit jaar besteden we éxtra aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding rond het thema.
Lees meer
KBO-PCOB helpt al tientallen senioren bij lange wachttijd rijbewijskeuring
  Rijbewijskeuring
Het aantal aanvragen voor een coulancevergoeding bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is flink toegenomen. De stijging komt door de lange wachttijden waarmee het CBR al tijden kampt. Om de verlengprocedure te bespoedigen lanceerde KBO-PCOB al een speciaal hulppunt voor mensen die in de problemen komen met hun rijbewijskeuring. Al tientallen senioren zijn op deze manier geholpen.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden