Informatie over o.a. de inspiratietour, 40 dagen en belangenbehartiging!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
 
Onderwerpen in deze nieuwsbrief o.a.:  40 dagen geen druppel, Samen de belangenbehartiging oppakken, Denk en doe mee met onze vereniging, Vera vlogt


 
Inspiratietour: nieuwe bijeenkomsten vanaf 17 maart 
Bent u er ook bij? 

Na een aantal goed bezochte en inspirerende bijeenkomsten het afgelopen najaar, kunnen we na een pauze in verband met corona, nu weer door met de zo gewaardeerde bijeenkomsten! 
Vanaf donderdag 17 maart vinden de inspiratiebijeenkomsten weer plaats, met een uitgebreider programma! De ochtend wordt ingevuld met interessante (landelijk bekende) sprekers en ’s middags kunt u workshops volgen met thema’s als Het nieuwe besturen, Ledenwerving en Belangenbehartiging. De bijeenkomsten zijn in Almere, Heerenveen, Soest, Heiloo, Roermond, en Heinkenszand. Wij nodigen u van harte uit om u opnieuw aan te melden via onderstaande knop. Neemt u vooral een vriend of vriendin, buurvrouw, buurman of familielid mee. De bijeenkomsten zijn gratis en voor alle geïnteresseerden! 

Meer info en aanmelden
Denk en doe mee met onze vereniging
 
In de ledenraadsvergaderingen van de Unie KBO en de PCOB van 26 november 2021 is het jaarplan 2022 Focus op de toekomst goedgekeurd. Tijd om aan de slag te gaan! Dat kunnen we niet alleen. Daarom willen we graag met u in gesprek. 
Op 22 februari om 14.00 uur organiseren we een webinar over de plannen. Hoe maken we van 2022 samen een succesvol jaar, als basis voor de toekomst? Marja Cevaal (hoofd dienstverlening), Gusta Willems (hoofd communicatie en marketing) en Marielle van Oort (hoofd belangenbehartiging) gaan hierover met u in gesprek. Na aanmelding ontvangt u een samenvatting van het concrete jaarplan. Via de knop hieronder meldt u zich aan. 
Wilt u wel een samenvatting van het jaarplan ontvangen maar kunt u niet deelnemen aan de webinar, mail dan naar info@kbo-pcob.nl. Na aanmelding volgt een automatische bevestiging en een bijlage met de samenvatting van het jaarplan. 
Aanmelden Webinar
Samen de belangenbehartiging oppakken  
 
Het kabinet en de Tweede Kamer zijn aan de slag. En we kijken uit naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ook zijn er vele werkgroepen die het belang van senioren agenderen. Als landelijke belangenbehartigers van KBO-PCOB kunnen we het niet alleen. Daarom willen we graag samen met u aan de slag. Heeft u belangstelling voor - en/of ervaring met belangenbehartiging? Doe en denk dan met ons mee. Op de domeinen koopkracht, pensioenen, wonen, zorg, digitalisering, veiligheid en zingeving denkt u mee, en ook in allerlei commissies. Graag bekijken we ook met u wat we kunnen doen om lokaal, regionaal en landelijk de lobby te verbinden. En we vertellen u meer over belangenbehartiging, inspiratiesessies met oud-Kamerleden, lezingen etc. 

Geïnteresseerd? Mail dan naar marielle.vanoort@kbo-pcob.nl. 
In een online bijeenkomst via Teams op 4 maart om 10.00 uur geven we meer informatie over dit onderwerp. Bent u erbij? Laat het ons weten via marielle.vanoort@kbo-pcob.nl
We zien uit naar uw komst!
 
KBO-PCOB Academie
Cursus over Eenzaamheid
 
Veel ouderen voelen zich alleen of eenzaam, vaak extra omdat corona nog steeds voor beperkingen zorgt. Op de KBO-PCOB Academie vindt u een mooie digitale cursus over eenzaamheid, die kunt u vinden op de pagina Zingeving, bij het onderwerp ‘Vriendschap en contact’. Deze cursus gaat over eenzaamheid beter begrijpen, over mogelijke oorzaken van eenzaamheid, over de nieuwe eenzaamheid door de coronamaatregelen en biedt suggesties voor wat je aan eenzaamheid zou kunnen doen. 
Op de Academie moet u eerst even inloggen.
Ga naar KBO-PCOB Academie
Informatie voor leden en afdelingen
Doe mee met 40 dagen geen druppel
 
Met de actie 40 dagen geen druppel die KBO-PCOB samen met IkPas organiseert van 2 maart tot 17 april, vragen we aandacht voor alcoholgebruik. Voor senioren zijn de schadelijke effecten van alcohol op de gezondheid groter dan bij jongere mensen. Als u uw alcoholgebruik op pauze zet, ervaart u zelf de verschillen: u slaapt bijvoorbeeld beter, u voelt zich fitter en bent alerter (de kans op vallen wordt vergroot door alcoholgebruik). Onderzoek toont aan dat het alcoholgebruik op lange termijn met een derde vermindert bij mensen die hun alcoholgebruik een aantal weken of maanden op pauze hebben gezet. Zet ook uw alcoholgebruik op pauze en ervaar zelf de positieve effecten. Meedoen samen met anderen is nog leuker en u houdt het dan gemakkelijker vol. Gaat u de uitdaging aan? 
Meer info en aanmelden
Mediaoverzicht
 
In januari waren we weer in tal van media te vinden om uw belang te vertegenwoordigen. Kijk waar we allemaal zichtbaar en te horen waren: 
Naar mediaoverzicht
Vera vlogt: op bezoek bij bekende radiostem
 
In de nieuwe vlog van Vera Van Brakel-v.d. Mark gaat zij op bezoek bij misschien wel de bekendste stem van Nederland: Hans Hogendoorn. Hans begon zijn lange carrière bij het zendschip Radio Noordzee Internationaal en is nog steeds op de radio te horen. Met zijn typische stemgeluid kondigt hij iedere dag een nieuwe aflevering van Met het oog op morgen aan. 
Bekijk het filmpje

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden.
Let op: Als u de nieuwsbrief in zijn geheel doorstuurt en de ontvanger meldt zich af via ondertsaande knop, dan bent u afgemeld! 
U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden