In deze nieuwsbrief onder andere Kamer neemt petitie boostervaccin in ontvangst, onderzoek Ombudsman gebruik financiële regelingen en Vera verrast Pauline Broekema
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen
 
In deze nieuwsbrief onder andere: Webinar Hoe om te gaan met de coronamaatregelen, onderzoek gebruik financiële regelingen, Vera Verrast
 
Webinar: hoe om te gaan met de coronamaatregelen
 

Woensdag 24 november om 10 uur organiseren we een webinar voor de afdelingen over hoe om te gaan met de huidige en verwachte maatregelen rond coronaDe specialisten Arend Arends, klinisch geriater (en voorzitter NVKG en lid OMT) en Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland zullen aan tafel plaatsnemen naast Marielle van Oort (hoofd belangenbehartiging KBO-PCOB). Meld u direct aan met de knop hieronder of op onze website: webinar.

Informatie rond corona voor afdelingen en veelgestelde vragen vindt u op KBO-PCOB in coronatijd

Meld u aan
Kamer neemt petitie over boostervaccin in ontvangst

 
 Duizenden Nederlanders ondersteunen de petitie van seniorenorganisatie KBO-PCOB om het boostervaccin voor 60-plussers versneld beschikbaar te stellen. Vandaag is een brief met de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Bijna vijfduizend mensen ondersteunden onze oproep. Een aanzienlijk aantal als we weten dat senioren niet altijd digivaardig genoeg zijn om aan dergelijke digitale acties deel te nemen.”
Lees meer
Senioren gezocht die geen gebruik maken van recht op financiële voorzieningen
 
Senioren maken lang niet altijd gebruik van hun recht op sociale regelingen. Zo heeft KBO-PCOB de afgelopen jaren aandacht gevraagd voor het probleem dat veel senioren niet weten dat ze recht hebben op huur- en zorgtoeslag. Wij zijn daarom blij dat de Nationale Ombudsman op 16 november 2021 bekend heeft gemaakt dat hij een onderzoek is gestart naar het niet gebruiken van vooral financiële voorzieningen door kwetsbare ouderen, en de oorzaken daarvan. KBO-PCOB roept (contactpersonen van) senioren die hun recht op financiële voorzieningen niet benutten, op om mee te werken aan het onderzoek.
Lees meer
Meerderheid senioren slachtoffer geweest van ingrijpende gebeurtenis
 
Ruim zes op de tien Nederlandse senioren (64%) is slachtoffer geweest van een of meer ingrijpende gebeurtenissen, zoals diefstal, brand, internetfraude of seksueel misbruik. Dit blijkt uit onderzoek van KBO-PCOB. Vrijwel alle slachtoffers (96%) hadden daarna last van klachten. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Senioren hebben in hun leven veel meegemaakt, dat blijkt wel uit dit onderzoek. Nu wilden wij ook weten hoe zij hier mee omgingen en of zij daar hulp bij kregen.”
Lees meer
Indexatievoorstel PvdA helpt meeste gepensioneerden niet
 
De PvdA kondigde een voorstel aan dat indexatie van pensioenen dichterbij moet brengen: pensioenfondsen met een dekkingsgraad die de afgelopen twaalf maanden gemiddeld tenminste 105% bedroeg, moeten dit jaar nog duidelijkheid krijgen dat ze de pensioenen met ingang van januari kunnen verhogen.
Lees meer
Vera Verrast met Pauline Broekema
 
Elke maand rond de 15e verschijnt er een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube kanaal. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast. Deze maand praat Vera met Pauline Broekema. We wensen u veel kijkplezier!
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden