Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
KBO-PCOB Verenigingsnieuws
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de verenigingsnieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden van december 2020. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. 
Informatie voor leden en afdelingen
Kerstmis 2020
 
Omdat Kerst dit jaar echt anders is dan andere jaren en er veel bijeenkomsten niet doorgaan, hebben we voor u een aantal mooie activiteiten bedacht en hebben we diverse initiatieven uit de afdelingen gebundeld op een speciale kerstpagina. 

U kunt een (kerst)diner mee koken met Sandra Ysbrandyonze webinars bekijken of een activiteitenbingo spelen. Ook hebben we namens allemaal digitaal tablets mogen weggeven aan mensen die verlegen zitten om echt contact. Lees meer in deze nieuwsbrief en op de kerstpagina. 
Lees meer
Jongerenambassadeurs aan de slag voor senioren
 
Op 8 december presenteerde een panel van acht jongerenambassadeurs hun advies aan KBO-PCOB over een alternatieve Kerst voor ouderen. De periode van Kerst kan voor sommige ouderen een lastige en eenzame periode worden, zeker nu in tijden van corona. Daarom hebben de jongerenambassadeurs vijf weken hard gewerkt aan een advies over de vraag: hoe kunnen we de feestdagen en wintermaanden aangenamer maken voor ouderen? Zij presenteerden hun ideeën, zoals de activiteitenbingo, aan KBO-PCOB directeur Marcel Sturkenboom. “Met de creatieve ideeën en activiteiten van jongeren kunnen we aan ouderen tips bieden de kerstdagen op een zingevende manier door te brengen mét sociaal contact en gezelligheid”, geeft Sturkenboom aan in reactie op het advies.
Lees verder
Samen koken met Sandra Ysbrandy
 
Hoe kunnen we in de decembermaand samen iets gezelligs doen, maar dan op veilige afstand? Daar heeft KBO-PCOB iets heel leuks op verzonnen: we gaan samen koken via internet!

Op 16 december van 16:00 tot 18:00 uur gaan we samen met Tv-kok Sandra Ysbrandy – u kent haar van omroep MAX - koken en kunt u daarna heerlijk genieten.

Sandra gaat speciaal voor ons een mooi menu koken en u kunt live met haar meekoken vanuit uw eigen keuken. De link hiervoor komt op de website te staan op 14 december. U kunt hier alvast het menu en boodschappenlijstje bekijken. Vergeet niet om op tijd de boodschappen te doen!
Zo kookt u mee
Webinar Gouden Dans op 17 december
 
Op 17 december, om 15.00 uur, organiseren we een webinar over dans, theater en passie als medicijn tegen tegen eenzaamheid en als stimulans voor bewegen. Samen fantastische producties maken met beweging, muziek, beelden, heel veel plezier én applaus. Dat is de essentie van Gouden Dans. Sinds 2016 zijn dertien producties gemaakt in twaalf schouwburgen overal in Nederland. Liesbeth Osse is initiatiefneemster. Met haar praten we over de kunst van het dansen en dansen als instrument  voor verbinding, beweging en contact. Meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden vindt u via onderstaande button. Wanneer u zich heeft aangemeld, dan ontvangt u een bevestiging met een link die u kunt gebruiken op 17 december.
Meer informatie en aanmelden
Mooiste afdelingsblad van 2020: De genomineerden zijn bekend!
 
Op onze oproep om uw afdelingsblad op te sturen voor de verkiezing Wie heeft het mooiste afdelingsblad van 2020 is massaal gereageerd. Maar liefst 118 inzendingen mochten we ontvangen. De jury is verrast door de kwaliteit van de bladen en door het enthousiasme waarmee ze gemaakt zijn.
 
Er zijn vijf genomineerden:
  • PCOB afdeling Krimpen aan den IJssel met hun Nieuwsbrief
  • KBO afdeling Nieuwegein/Vianen met De Brug
  • KBO van Bemmel tot Doornenburg met Maije
  • KBO-PCOB Tiel met Kruispunt
  • KBO/PCOB/OVA Almelo met het Seniorenjournaal

Een jury beoordeelt nu de vijf genomineerde bladen om te kijken wie echt het allermooiste afdelingsblad heeft. Deze jury bestaat uit acht leden van het lezerspanel, twee medewerkers van KBO-PCOB die nauw contact hebben met afdelingen van KBO en PCOB, en de redactie van het Magazine. Spannend wie het gaat worden! U leest het in het februarinummer van het Magazine.

Opleiding tot Docent Ouderenadvisering
 
De geplande opleiding tot Docent Ouderenadvisering is van het voorjaar 2021 verplaatst naar het najaar. De training start op 1 september 2021. Dit is een gedegen opleiding vanuit het “train-de-trainers”-programma. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u door te klikken op onderstaande button.
Meer informatie en aanmelden
Onderzoek naar de effecten van de coronacrisis
 
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)  is benieuwd naar de gevolgen van de coronamaatregelen op uw gezondheid en welbevinden. Zij vroegen in het voorjaar hoe thuiswonende 65-plussers de coronamaatregelen ervaarden. Nu zijn zij erg benieuwd naar de langetermijngevolgen van de maatregelen rondom de coronacrisis op uw gezondheid en welbevinden. U kunt meedoen aan het onderzoek door de online vragenlijst via onderstaande link in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Bij voorbaat dank voor uw tijd en moeite!
Meer informatie en de vragenlijst
App op slot vanaf 2021
 
De app waarmee het Magazine van KBO-PCOB ook via de tablet of telefoon gelezen kan worden gaat vanaf januari 2021 op slot. De reden is dat we merken dat teveel niet-leden de app gebruiken om het Magazine gratis te lezen. Het Magazine, zowel op papier als op de app, is echt alleen bedoeld voor leden en abonnees. KBO-PCOB gaat nu kijken of het mogelijk is een inlog op de app te zetten waarmee leden en abonnees straks wel kunnen inloggen. Het is nog niet zeker of dat vanaf de eerste editie al lukt.
KBO-PCOB in de media
 
KBO-PCOB was veel in het nieuws in de maand november. Zowel online en op social media als in diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. KBO-PCOB werd veel om een reactie gevraagd. Om u daar een goed beeld van te geven treft u op de website een overzicht van belangrijke, nieuwswaardige momenten.
Bekijk het mediaoverzicht
Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...