Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 
KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de juni 2019-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

In deze nieuwsbrief vindt u berichten in verschillende categorieën:
- Informatie en materialen waarmee u praktisch aan de slag kunt (groene knoppen)
- Informatie die voor leden en afdelingen van belang is (blauwe knoppen)
- Trainingen en activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden (rode knoppen)
En verder hebben we uiteraard nog aantrekkelijk ledenvoordeel en de actuele nieuwsberichten voor u. Veel leesplezier!
.
Praktisch aan de slag
 
KBO-PCOB Academie: nieuw in deze maand
 
De Academie helpt en ondersteunt de vrijwilligers van KBO-PCOB. Per thema en onderwerp kunt u grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

Nieuw op de Academie:
5/6 – Nieuw onderwerp: Goed afdelingsbestuur
28/5 – Nieuw onderwerp: internetcriminaliteit
28/5 – Aanvullende training cliëntondersteuning toegevoegd aan Ouderenadvisering
20/5 – Vernieuwde brochure over levenseinde toegevoegd aan Van Betekenis tot het Einde
Neem een kijkje op de Academie
Kom in beweging met de Vitality Club
 
Samen bewegen in de buitenlucht: het is een van de fijnste manieren om fit te blijven. Waar echter voor de jeugd de bootcampgroepen als paddenstoelen uit de grond schieten, blijven de groepen voor senioren achter. Daarom zijn er op verschillende plekken in het land Vitality Clubs gestart: beweeggroepen door en voor senioren. Leyden Academy on Vitality and Ageing meer groepen in het land opzetten. KBO-PCOB juicht dit initiatief toe. U kunt ook meedoen, bijvoorbeeld door zelf een Vitality Club op te richten in uw eigen buurt. Enthousiast? Meld u dan snel aan.
Lees meer en kom in beweging
Informatie voor leden en afdelingen
 
Verenigingsbureau KBO-PCOB gaat verhuizen
 
Vanwege het aflopen van ons huurcontract gaat het verenigingsbureau van KBO-PCOB verhuizen. Ons adres is per 26 juni 2019:

Seniorenorganisatie KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Onze telefoonnummers blijven ongewijzigd.

Vanwege de verhuizing kan het zijn dat wij in de laatste week van juni iets minder goed bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent.
Bekijk de routebeschrijving
Certificaat voor zes Docenten Ouderenadvisering
 
Bij zes senioren mag de vlag uit: zij hebben hun diploma Docent Ouderenadvisering behaald! Uit handen van directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa ontvingen zij maandag 27 mei hun certificaat.

De zes geslaagden mogen na een gedegen opleiding van zeven cursusdagen in maart tot en met mei andere senioren gaan opleiden tot ouderenadviseur. 
Lees meer over de nieuwe docenten
KBO-PCOB bindt strijd aan tegen internetcriminaliteit
 
KBO-PCOB roept juni uit tot maand van de strijd tegen cybercriminaliteit. En dat is hard nodig. Steeds meer mensen worden namelijk slachtoffer van een virtueel misdrijf. Met goede voorlichting wil KBO-PCOB mensen wijzen op het belang van veilig internetten.
Om senioren te helpen bij veilig internetten start KBO-PCOB in de maand juni een grote voorlichtingscampagne. Op onze website verschijnt iedere week een duidelijk voorlichtingsfilmpje. Dit zijn korte instructiefilms met maatregelen die je eenvoudig kunt nemen. En elke woensdag in juni is het ‘gehacktdag’. We laten dan aan de hand van een aantal nep-mails zien hoe je deze kunt herkennen en hoe je vervolgens kunt voorkomen dat je bestolen of gehackt wordt.
Lees meer in ons speciale dossier
KBO-PCOB erkend als Gratis VOG-organisatie
 
Sinds kort kunnen organisaties met vrijwilligers die werken met een kwetsbare doelgroep in aanmerking komen voor de regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt of een organisatie dit mag. In mei heeft het ministerie KBO-PCOB erkend als Gratis VOG-organisatie.
Lees hier meer over
Nieuwe online bestelmodule voor promotiematerialen
 
Voor zowel KBO- als PCOB-afdelingen biedt het verenigingsbureau de mogelijkheid om promotiematerialen te bestellen. Die kunt u bijvoorbeeld gebruiken bij ledenwerving of om de vereniging lokaal zichtbaar te maken.
Met het oog op betere technische mogelijkheden werkt KBO-PCOB aan een nieuwe bestelmodule voor promotiematerialen als pennen, brochures en briefpapier. In deze nieuwe module zal betalen via iDeal mogelijk zijn. Betalen op rekening blijft ook een optie. Binnenkort ontvangt u meer informatie over dit nieuwe systeem.
Lees meer over promotiematerialen
Budget Voor de Ouderen is op, aanvraag indienen voorlopig niet mogelijk
 
Het is voor lokale afdelingen van KBO-PCOB helaas niet meer mogelijk om een bijdrage van Voor de Ouderen (voorheen Premieplan) aan te vragen. Vanwege het grote succes is het budget eerder op dan verwacht. In het najaar van 2019 maakt Voor de Ouderen bekend wanneer het weer mogelijk is een aanvraag te doen.
Lees hier meer over
Trainingen en activiteiten
 
14 juni – In gesprek over uw pensioen met bestuurders ABP
 
Waarom is een nieuw pensioenstelsel nodig? Welk alternatief is er voor de lage rekenrente? Waarom heeft de Nederlandse Bank zoveel invloed op ons pensioen? Vragen over het pensioen, u heeft ze wellicht ook. Bent u KBO-PCOB-lid én heeft u een vraag over uw ABP-pensioen? Kom dan naar de speciale bijeenkomst op vrijdag 14 juni bij KBO-PCOB. ABP-bestuurders gaan met u in gesprek en beantwoorden uw vragen. Van harte welkom!
Meer informatie en aanmelden
11 juli – Praat mee over cybercriminaliteit in het Fraudecafé
 
Juni is de maand van de strijd tegen cybercriminaliteit. Op verschillende manieren wijst KBO-PCOB deze maand extra op de gevaren van internetcriminaliteit. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren we op donderdag 11 juli een Fraudecafé voor senioren. Komt u ook meepraten over fraude en cybercrime?
Meer informatie en aanmelden
10 oktober – Tafel van Tien over senioren in krimpregio’s
 
Weten wat er speelt in het dagelijks leven van senioren is voor KBO-PCOB erg belangrijk. Daarom gaat directeur Manon Vanderkaa graag met senioren persoonlijk in gesprek. In 2019 organiseren we de Tafel van Tien: Manon en enkele collega's gaan met tien senioren in gesprek over een bepaald onderwerp. Zo horen we hoe u tegen zaken aankijkt en wat u belangrijk vindt.
Op donderdag 10 oktober gaan we graag in gesprek met senioren die in krimpregio’s wonen. Wat betekent het voor wie woont in zo’n gebied? Hoe is het gesteld met de voorzieningen? En met het sociale netwerk? Van harte uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan.
Meer informatie en aanmelden
oktober, november – Aanvullende training cliëntondersteuning voor ouderenadviseurs
 
Speciaal voor ouderenadviseurs die meer kennis willen opdoen over de zorgwetten heeft KBO-PCOB een extra training cliëntondersteuning ontwikkeld. De driedaagse cursus wordt aangeboden in het najaar en helpt ouderenadviseurs om op het gebied van zorg en ondersteuning nog beter mee te denken met senioren.
Meer informatie en aanmelden
mei, juni 2020 - Passiespelen in Tegelen: speciale voorstellingen voor afdelingen van KBO en PCOB
 
Volgend jaar is het weer zover: de vijfjaarlijkse Passiespelen in het Limburgse Tegelen. Voor alle lokale afdelingen heeft KBO-PCOB nu alvast twee exclusieve voorstellingen geblokt. Die vinden plaats op zondag 24 mei en zondag 7 juni 2020. De aanvang is om 14.30 uur. Na de zomer ontvangen alle afdelingen een groepsaanbod voor dit bijzondere evenement.
Lees meer over de Passiespelen
Ledenvoordeel
 
Kom naar de 50PlusBeurs én een speciale show voor u als KBO-PCOB-lid
 
Het is het grootste evenement voor actieve 50-plussers: de 50PlusBeurs. KBO-PCOB is zo als elk jaar van de partij. Voor u als lid hebben we een speciale korting op de beurskaartjes bedongen. En we hebben wederom iets bijzonders geregeld: een speciale show voor KBO-PCOB met Tineke Schouten. Komt u ook?
De beurs is van 17 t/m 21 september in de Jaarbeurs Utrecht. Op woensdag 18 september is er aansluitend aan de beurs (van 17.15 tot 19.00 uur) de Silver show met Tineke Schouten, speciaal voor KBO-PCOB-leden.

Speciaal aanbod voor u als lid:
50PlusBeurs: €5
Combiticket beurs & show: €19,95 (geen extra bestelkosten!).
Let op: deze prijzen gelden in de vroege voorverkoop tot 15 juli.
Bestel kaarten met korting
Rozengeuren op kasteel Rosendaal
 
KBO-PCOB Ledenvoordeel organiseert regelmatig uitjes en reizen waarbij leden elkaar kunnen ontmoeten. In juli en augustus zijn er drie prachtige bijeenkomsten in Kasteel Rosendael in het Gelderse Rozendaal. Als de bloeiende rozen in de kasteeltuin hun verleidelijke geuren verspreiden, vertelt Maria Bonten hier boeiende verhalen over de rol van de geur door de eeuwen heen. Van oude, bijbelse geuren als nardus en mirre tot en met Eau de Cologne en Chanel nr. 5. Speciaal voor KBO-PCOB, maar niet-leden zijn van harte welkom om mee te komen.
Meer informatie en aanmelden
Nieuwsberichten
 
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

KBO-PCOB verenigingsbureau gaat verhuizen
Pensioenakkoord: mogelijk verbetering, maar ook risico’s
Senioren betrokken bij duurzaamheid
KBO-PCOB én senioren in gesprek met Tweede Kamer over armoede
Lees al ons nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden