Nieuws van KBO-PCOB | 13 maart 2020 online lezen
 
Babbeltrucsticker voor ruim 250 duizend senioren
  Langer thuis wonen
Afgelopen week ontvingen maar liefst 250 duizend senioren de speciale babbeltrucsticker van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Op deze sticker, die je aan de binnenkant van de deur(post) plakt, staan belangrijke tips tegen de babbeltruc. De sticker is verspreid onder de lezers van het Magazine van KBO-PCOB.
Meer informatie
40 dagen geen druppel: Interview met staatssecretaris Blokhuis
  Inspiratiedag Grenzeloos leven
Op 26 februari heeft staatssecretaris Blokhuis van VWS als eerste deelnemer van ‘40 dagen geen druppel’ het speciale actiespeldje opgespeld gekregen van Manon Vanderkaa, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Blokhuis: “Het is heel goed als men bewuster omgaat met het drinken van alcohol, omdat het beter is voor je gezondheid. Daarom doe ik graag mee met ’40 dagen geen druppel’ en ik hoop dat vele tienduizenden mensen in Nederland met mij meedoen.”
Lees het interview
Aangescherpte maatregelen coronavirus
  Leeftijdsdiscriminatie arbeidsmarkt
Sinds 12 maart zijn er aangescherpte maatregelen vanwege het Coronavirus. Hierin is ook een aantal zaken gezegd over senioren:

• Vermijd grote groepen.
• Senioren moeten ook het openbaar vervoer mijden en sociale contacten beperken.
• Werk zoveel mogelijk thuis.

Omdat de KBO-PCOB-leden tot de aangemerkte risicogroep behoren, is ons dringende advies aan alle leden: Schort alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten en contacten op, tot het einde van de maand maart. Mocht u meer informatie willen, kijk op rivm.nl voor de meest actuele informatie rondom het coronavirus of bel de plaatselijke GGD.

Blijf omzien naar elkaar. Bel als u in de gelegenheid bent uw bridgemaatje, uw familie, uw buren zodat u beiden aanspraak houdt.
Minder alcoholgebruik onder senioren - mede dankzij 40 dagen geen druppel
  Woningbouw
Uit cijfers van het CBS blijkt dat van de mensen van 75 jaar of ouder, 66 procent niet of maximaal 1 glas alcoholhoudende drank per dag drinkt. Een duidelijk signaal dat bewustwordingscampagnes als de actie ’40 dagen geen druppel’ van KBO-PCOB, bijdragen aan het creëren van bewustwording rond alcoholgebruik.
Lees meer
Hoe ontwikkelt onze kwaliteit van leven zich?
  Minister Wouter Koolmees
Hoe gaat het met Nederland en de Nederlanders en hoe ontwikkelt onze kwaliteit van leven zich? Een belangrijke vraag. Antwoorden zijn te vinden in De sociale staat van Nederland van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Deze publicatie is te vinden in het artikel op onze website. De Tweede Kamer sprak erover op 4 maart. KBO-PCOB stuurde de Kamerleden een brief met vragen voor in het debat.
Lees het artikel
Nieuw partnerschap tussen Ruimte voor Lopen en KBO-PCOB 
  Uitvaartonderneming Yarden
Meer dan 30 overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben zich verenigd in het platform Ruimte voor Lopen. Vanuit verschillende motieven willen zij allen meer plek en aandacht voor lopen. KBO-PCOB heeft zich van harte aangesloten bij Ruimte voor Lopen door de vele aanknopingspunten.
Lees meer over het partnerschap

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...