KBO-PCOB NU |17 juli 2020 online lezen
KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren.

 
Bankfilialen sluiten versneld
 
ING en Rabobank maken bekend versneld filialen te sluiten. Volgens de banken zijn er minder kantoren nodig, omdat klanten sinds de coronacrisis steeds meer zaken online regelen. Een ontwikkeling die seniorenorganisatie KBO-PCOB betreurt.

KBO-PCOB ziet helaas de serviceverlening bij de banken zoals ING, ABN AMRO en Rabobank zienderogen veranderen, met gevolgen voor met name de kwetsbare (niet digitale) klant. Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: ‘Wij roepen de banken op om juist voor die mensen, waaronder heel veel ouderen, een passend aanbod te maken en hun maatschappelijke gezicht te laten zien’.
Lees meer
Pensioencontract biedt perspectief
 
KBO-PCOB ziet perspectief, maar kan de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord alleen steunen als er een oplossing komt voor de overgangsperiode en de overstap. Dat hebben we 2 juli in een brief aan minister Koolmees aangegeven.

Sinds de presentatie van de nadere uitwerking van het pensioenakkoord op 12 juni jl. heeft KBO-PCOB uitvoerig met haar leden gesproken over het nieuwe contract. Ruim 2.100 leden vulden onze enquête in en/of namen deel aan een webinar. Daarnaast heeft een groep van leden met veel expertise op het pensioendossier hun licht over het nieuwe contract en bijbehorende ontwikkelingen laten schijnen.
Lees meer
KBO-PCOB zomeractie 2020
 
KBO-PCOB vindt het belangrijk dat we omzien naar elkaar daarom houden we deze zomer een speciale aanwaai actie. De afdelingen binnen de vereniging kunnen meedoen aan de actie. Zij worden via de Verenigingsnieuwsbrief geïnformeerd.

De zomer van 2020 is een andere zomer dan we gewend zijn. Door het coronavirus vieren we vaker vakantie in Nederland en meer op afstand. In de zomer voelen mensen zich ook vaker alleen. Daarom roepen we u op om eens aan te waaien bij een ander. Voor een praatje, misschien een ijsje, en wandeling. Blijf omzien naar elkaar, ook in de zomer!

 
Gezamelijke oproep aanpak wooncrisis
 
Veel huurders zien hun huur weer stijgen, terwijl hun inkomen gelijk blijft of daalt. Dit geldt zeker voor veel senioren. KBO-PCOB, de Woonbond, DeGoedeZaak, de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en de Landelijke Cliëntenraad slaan daarom de handen ineen voor een aanpak van de wooncrisis. We stuurden al een brief aan de minister. Doe ook mee en teken de petitie!

Voor senioren zijn er veel te weinig betaalbare woningen om prettig oud te worden. Ook andere groepen zoeken vruchteloos. Het aanbod van passende, toegankelijke en betaalbare woonvormen en woningen moet daarom snel omhoog.
Lees meer
Pneumokokkenprik vanaf najaar 2020 
 
In het najaar krijgt iedereen die geboren is tussen 1941 en 1947 een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik. Volwassenen worden gevaccineerd tegen de 23 meest voorkomende typen pneumokokken. KBO-PCOB is blij met het vaccin.

Al langer zet KBO-PCOB zich in voor het beschermen van ouderen tegen diverse ziekten. Manon Vanderkaa, directeur: ‘Het is een goede zaak dat dit vaccinatieprogramma van start gaat. Besmetting door pneumokkken kan tot vervelende ziektes leiden. Dat ouderen nu beter beschermd gaan worden, is een positieve ontwikkeling. Wij zijn blij dat onze lobby hierin heeft bijgedragen’.
Lees meer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden
...