KBO-PCOB NU | 12 maart 2021 online lezen
Politiek moet meer rekening houden met belangen van ouderen
 
Ruim de helft (53%) van de senioren vindt dat politiek Den Haag onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Dat blijkt uit een peiling van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Ondanks het gevoelde gebrek aan aandacht, is dit geen reden om niet naar de stembus te gaan. Bijna alle senioren (98%) is van plan te gaan stemmen. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het blijkt maar weer dat senioren trouwe stemmers zijn. En nu deze groep meer dan de helft van het aantal stemgerechtigden uitmaakt, mogen de politieke partijen die loyaliteit ook wel belonen door ze mee te nemen in hun verkiezingsplannen en bij het vormen van het nieuwe kabinet.” Met name koopkracht (AOW en pensioen), wonen en zorg en welzijn zijn, wat senioren betreft, de belangrijkste thema’s die een nieuw kabinet moet oppakken
Lees meer
Brede coalitie presenteert tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg
 
Twaalf landelijke partijen die betrokken zijn bij en zich verantwoordelijk voelen voor de zorg en ondersteuning aan ouderen maken zich grote zorgen over de ouderenzorg in de nabije toekomst. Ze presenteren daarom ‘Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg’. De uitdagingen stapelen zich op en toekomstgerichte oplossingen ontbreken. De vergrijzing noopt tot politieke keuzes en de totstandkoming van een nieuw kabinet biedt hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Met een gedegen en breed gedragen visie voor de lange termijn en concrete maatregelen op de korte termijn kunnen we de toekomst van de ouderenzorg veiligstellen. Het kan en moet anders.
Bekijk de uitgangspunten
Commissie 'evenwicht' valt goed bij politiek
 
Het idee van de ouderenorganisaties KBO-PCOB, ANBO en Koepel Gepensioneerden om een onafhankelijke commissie te laten kijken naar ‘evenwichtigheid’ in het pensioenstelsel, valt in vruchtbare aarde bij de politiek. Onder meer PvdA, ChristenUnie, 50 Plus en D66 denken dat zo’n commissie kan helpen bij een goede overgang naar een nieuw pensioenstelsel.
Lees meer
KBO-PCOB servicetelefoon bereikbaar voor vragen rondom de verkiezingen
 
We krijgen van onze leden veel vragen over de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe kan ik per brief stemmen? Hoe gaat het precies in het stembureau? Tot wanneer kan ik mijn poststem versturen of inleveren bij de gemeente? Antwoord op deze vragen vindt u op de website bij kbo-pcob.nl/verkiezingen.
Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat leden vragen graag telefonisch wilt stellen.
Daarom is onze servicetelefoon 030- 3400600,  speciaal voor vragen rondom de verkiezingen, opgeschaald. Van maandag tot en met donderdag zijn we bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur. Tijdens de ‘echte’ verkiezingsdagen 15, 16 en 17 maart is de telefoonlijn de hele dag open en kunt u bellen tussen 9.00 en 17.00 uur. 
Meer over verkiezingen
KBO-PCOB en iPH leiden ambassadeurs Positieve Gezondheid op
 
KBO-PCOB en het institute for Positive Health (iPH) willen het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verspreiden binnen de vereniging KBO-PCOB en ver daarbuiten.
Om dat te doen worden 20 senioren gezocht die zich, na een gedegen opleiding, hiervoor in willen zetten. Meer informatie en een mogelijkheid om u aan te melden vindt u via onderstaande button. Aanmelden kan tot 21 maart. De opleiding start 21 april 2021.

N.B. De oproep stond eerder in de Verenigingsnieuws, door een technische fout zijn inschrijvingen tot 8 maart verloren gegaan. Heeft u zich voor die tijd ingeschreven dan verzoeken wij u zich nogmaals aan te melden.
Meld u aan

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden